Miałam dzisiaj gościa na obiad. Ona bardzo lubi taką kuchnię, więc musiałam dla niej to wyczarować. Smakowało nam bardzo. Przygotowanie marynaty – jogurt włożyć do miski
Kuchnia PokoleńNic nie powiem tylko tyle, że są pyszne. Trochę z nimi pracy, ale warto. Przygotowanie farszu – Do garnka wrzucić mięso i wlać wodę, tyle żeby
Kuchnia PokoleńSakiewki z młodą kapustą Mięso ze schabu z ulubionym farszem z młodej kapustki. Składniki: · 1 kg schabu ·
Kulinarna ChwilaPożywne i pyszne gołąbki z moją ulubioną kaszą gryczaną białą, zawinięte w liście kapusty pekińskiej ! Najlepiej smakują polane domowej roboty sosem pomidorowym lub grzybowym. SKŁADNIKI
Marcepanowa kuchniaKotleciki Myśliwego Smaczne kotleciki z warzywami w pysznym sosie. Składniki: · 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·
Kulinarna ChwilaGulasz Piruet Soczyste kawałki mięsa z aromatycznymi pieczarkami z dodatkiem papryki i groszku. Podane z kluskami śląskimi to doskonała propozycja na pyszny obiad. Składniki: ·
Kulinarna ChwilaCukinia faszerowana piersią kurczaka i czerwoną cebulą, posypana parmezanem i ziołami to pomysł na ekspresowy obiad nie tylko dla osób dbających o linię. Taki posiłek zrobisz
DietologKurczak w liściach kapusty Oszukane gołąbki, ciekawa propozycja na pyszny obiad. Składniki: · 12 liści kapusty włoskiej ·
Kulinarna ChwilaPieczarkowe Polędwiczki Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym? Składniki: · 2 polędwiczki wieprzowe ·
Kulinarna ChwilaZrazy w pysznym sosie musztardowym Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi. Składniki: · 1
Kulinarna ChwilaŚwięta się skończyły, powoli w lodówce robi się miejsce. Oczywiście w tym czasie zachęcam do gotowania bigosu, to najlepszy moment. Robimy przegląd lodówki i ostatnie mięska
Smaki EwySkładniki: 4 porcje schab bez kości, 2 sztuki jajka, 2 łyżki czosnek niedźwiedzi Royal Brand, 1 mała papryczka chilli, 3/4 łyżeczki sól morska guerande Royal Brand
W Mojej Kuchni LubięDziś porządnie doprawione czosnkiem i winem mięso czerwone na obiad – baranina podana z warzywami. Marynowana, głaskana, doprawiona, upieczona, krucha, wyjątkowa! Sekretem każdego dobrze przyrządzonego mięsa
Zasmakuj Kuchni