Kurczak przyrządzony z warzywami chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem . Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 łyżki
Bajeczna KuchniaPolecam polędwiczki zapiekane z oscypkiem podane z konfiturą z żurawiny.Często to danie robię gdy wracam z urlopu z Zakopanego z dużym zapasem oscypków. Składniki
Bajeczna KuchniaEfektowne połączenie słodko – pikantnego sosu tajskiego z kurczakiem, mieszanką meksykańską i ryżem. Danie łatwe w wykonaniu i nie czasochłonne. Bardzo dobrze smakuje podane z ryżem
Smaki EwyPropozycja na dzisiejszy obiad to szaszłyk ukryty w mielonej piersi z kurczaka. Danie efektowne, smaczne, zaskoczy zapewne wszystkich domowników. Polecam. Składniki: Dowolna ilość piersi z
Smaki EwyKarkówka pieczona w kapuście kiszonej z dodatkiem pieczarek to doskonałe danie na wszelkiego typu uroczystości w tym świąteczny obiad :) Pomysł na wykonanie samej kapusty podpatrzyłam
Kuchnia z widokiem na ogródPewnie każdy z Was robił już żeberka w miodzie i w ketchupie. Danie wzbogaciłam o ocet winny z czerwonego wina i musztardę. Ale jeśli
Bon Appetit MałgorzatyJeśli trzeba coś zrobić szybko, jeśli do tego ma to być danie przepyszne, bardzo aromatyczne i takie które można podać nawet gościom, warto zrobić pilaw
Z Majeczką w kuchnidrugi składnik ma bowiem zasadniczy wpływ zarówno nie tylko na wygląd, ale i na smak dania. Spaghetti z klopsikami wołowymi 2016-01-14 14:19:19 Popularne spaghetti z klopsikami wołowymi – delikatnymi i ziołowymi, duszonymi w sosie pomidorowym. Efektowne i proste danie smakujące niemal każdemu. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) Klopsiki 300g mielonej wołowiny(...)obieramy i również drobno siekamy W misce umieszczamy wszystkie składniki klopsików – wołowinę, boczek, zółtko, szalotkę i przyprawy, po czym wyrabiamy starannie na gładką masę, najlepiej ręką. Z gotowej masy mięsnej formujemy nieduże, kształtne klopsiki o możliwie gładkiej powierzchni. Z tej ilości składników powinno ich wyjść ok. 15 sztuk. W głębokiej patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Wrzucamy
Kulinarna Pokusapół z mielonego mięsa i białej kapusty, które zapieka się w sosie pomidorowym. Dzięki dodaniu do masy mięsnej zasolonej i odciśniętej kapusty można przygotować 2 razy więcej kotletów niż zwykle, jednak to nie ekonomia jest główną zaletą dania. Tutaj liczy się przede wszystkim smak. Zapieczone kotlety z masy mięsno-kapuścianej mają delikatną, niemal kremową konsystencję, co podkreśla
Trzeci talerzprzepisów na różne dania - tym desery, których głównym składnikiem są rośliny strączkowe. Każdy przepis został zilustrowany autorskimi zdjęciami, które zachęcają do eksperymentowania z tytułowymi roślinami. Można z nich wyczarować na prawdę wiele - nie tylko grochówkę, czy znaną nam fasolkę po bretońsku. Rośliny strączkowe z powodzeniem można zastosować w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych oraz deserach(...)wyczarowanie sajgonek z bobem, czekoladowego ciasta z fasoli, czy orientalnego gulaszu z grochu - nikomu nie powinno sprawić jakiejkolwiek trudności. Każda potrawa została przypisana do poszczególnej kategorii: deser, danie wegetariańskie, mięsne, czy rybne. Pod krótkim opisem każdego przepisu znajduje się również informacja o ilości porcji, czasie przygotowania i stopniu trudności danej potrawy. Przepisy zostały uporządkowane według poszczególnych rozdziałów
Di gotujeMięso wołowe naciąć w poprzek na grubość 1 cm tworząc tzw. spiralę. W ten sposób powstanie nam długi płat mięsa. Następnie lekko go rozbić. Doprawić mięso
Kuchnia Pokoleńmięsem Rolada serowa z mięsem mielonym oraz warzywami, to genialne połączenie. Smakuje wyśmienicie i przygotowujesz ją z tanich, łatwo dostępnych produktów. Oryginalna przystawka, pięknie wygląda, na każdą imprezę lub jako danie obiadowe. 8 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki na masę serową: · 5 jajek całych(...)ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną. 3. Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę. 4. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 5. Po upieczeniu kroimy w plastry. 6. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę
Kulinarna ChwilaPodczas robienia zakupów włożyliśmy do koszyka kilka bakłażanów, jeszcze bez konkretnego pomysłu na ich wykorzystanie. Musaka z bakłażanem to danie, który wybraliśmy spośród zgromadzonych przepisów. Moussaka to danie kojarzące się z Grecją, bogate w różnorodne smaki, które doskonale się przenikają i pobudzają apetyt. Przygotowanie wymaga trochę czasu, bo musaka składa się z trzech oddzielnie przygotowywanych elementów(...)wszystko to zapieczemy w jednym naczyniu, otrzymamy potrawę rodem z Grecji. Udostępnij Musaka z bakłażanem – składniki Bakłażan: 2-3 średnie bakłażany (700 g) 3 łyżki oleju sól Mięsne nadzienie: 500 g mięsa mielonego 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 / 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 500 g przecieru pomidorowego 1 / 2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka cukru
niecodziennikpary