W klasycznym połączeniu melona z szynką parmeńską ten drugi składnik zamieniłam na szczyptę chili i wyszło przepyszne połączenie. Słodkawy ryż o ostrym posmaku jest doskonałą propozycją
Bazując na smakuPołączenie fig i koziego sera w słodkiej odsłonie Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji:
Bazując na smakuGomułki* czyli małże w białym winie z czosnkiem i mascarpone Omułki przygotowuje się w muszlach, a je tylko te które same się otworzą ponieważ zamknięte nie
Bazując na smakuKolejna odsłona banana w roli głównej na śniadanie. Pyszne placuszki ryżowe są lekkie i puszyste. Gorąco polecam! Zapraszam również do obejrzenia filmu scroll down for English
Bazując na smakuTo nie będzie przepis prosto z Meksyku. Wołowina będzie nie w kawałkach, będzie za to sos Worcestershire i wino. Koniecznie musi być ostre, w końcu to
Bazując na smakuPyszny krem, u mnie w wersji odchudzonej, na mleku z ksylitolem. Oprócz koniaku konieczny jest jeszcze dodatek ekstraktu waniliowego lub laski wanilii. Warto! Przez konsumujących porównany
Bazując na smakuscroll down for English Dwukolorowa zupa, czyli w sumie dwie, które robi się jednocześnie. Zainspirowana powidłami z nutą pomarańczy, które widziałam na moich wypiekach , postanowiłam to
Bazując na smakuscroll down for English Przepis zaczerpnęłam stąd , z pysznej filozofii smaku, a następnie nieco zmieniłam na swoje potrzeby. Ważne, żeby nie piec ich w papilotkach
Bazując na smakuZdrowy obiad w 10 minut to nic trudnego. Pesto to idealne danie dla zapracowanych, leniuszków, ale przede wszystkim, smakoszy. Moje przepisy to zdrowe propozycje na
Bazując na smakuDomowe masło orzechowe to jednoskładnikowy smakołyk na słodko i na słono. Sekret idealnej konsystencji tkwi w zmieleniu jeszcze ciepłych, świeżo uprażonych orzeszków. W podobny sposób można
Bazując na smakuNa piątkowy obiad idealny będzie pieczony łosoś z dodatkiem brokułowego puree. Polecam, jest to lekki i smaczny obiad :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldBrownie z kaszy jaglanej i bananów. Bez dodatku cukru i mąki. Oczywiście nie smakuje jak „prawdziwe” czekoladowe brownie, ale jest ciekawą odmianą dla wielbicieli
Bulliomakrela pieczona z warzywami Kiedyś znajomy rybak powiedział mi, że gdyby
Miód i pieprz