Kasza quinoa z warzywami to świetny pomysł np. na kolacje. Kasza quinoa (komosa ryżowa) ceniona jest ze względu na ogromną zawartość bezglutenowego białka. Jej ziarna bogate
Moja DelicjaKolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Składniki
Moja DelicjaPrzy braku czasu wszelkie dania jednogarnkowe i zapiekanki bardzo ułatwiają życie:) A że dodatkowo są bardzo lubiane wśród domowych pożeraczy to pojawiają się na
Magiczna kuchnia Dariibyć zbilansowane, ale mocno wyczuwalne. W czasie pieczenia i stygnięcia te aromaty zanikają i stają się słabsze. Pasztet dzielimy między dwie standardowej wielkości keksówki wyłożone papierem do pieczenia – pasztet da się łatwo wyjąc i odkleić od papieru. Wierzch masy wygładzamy zwilżoną w oleju dłonią – można go w tym momencie jeszcze posypać np. sezamem, czarnuszką czy kminkiem. Wstawiamy blaszki na środkową(...)pasztet dopiekamy jeszcze 20 minut, aż wierzch będzie lekko przypieczony. Studzimy pasztety w formie, wyjmujemy i odklejamy papier. Jedzący mięso – nie poznali, że to pasztet bez ani grama produktów odzwierzęcych. Niech o jego smaku świadczy fakt, że nawet koty dały się nabrać ;) SKŁADNIKI 460g czerwonej ciecierzycy + 4 niepełne szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cząbru+ 1 łyżeczka majeranku szklanka kaszy jaglanej
Karo in the Kitchenziemniaki ze skórką, nakryć pokrywką, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec pod przykryciem 50 minut, następnie porcje mięsa obrócić i bez przykrycia na termoobiegu w 160 C z 10 minut pyszne jednogarnkowe danie na sycący obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPrzykryć folą aluminiową, tak aby zostały niewielkie szpary 6. Piec pod folią 40 minut, a potem jeszcze minimum 30 minut bez folii, ale podlewając po wierzchu sosem co jakieś 10 minut 7. Przed podaniem dobrze jest dać mięsu chwilę odpocząć Dało się zauważyć moje niedowidzące oczy
Matka ŻywicielkaDelikatne mięso w słodkawej marynacie, cieciorka i pomidorki koktajlowe. Smaczne danie z piekarnika, przy którym nie ma dużo pracy. Trzeba jedynie pomyśleć o wcześniejszym namoczeniu i ugotowaniu cieciorki :) Danie można podać z ziemniakami, ale ciecierzyca jest na tyle syta, że nie jest to konieczne. Można zwiększyć jej ilość. 1 kg podudzi z kurczaka 150g ciecierzycy ok 400g pomidorków(...)między mięsem. Wyłożyć pomidorki koktajlowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C bez przykrycia. Piec przez ok 1,5godz. Kontrolując czy pomidorki za bardzo nie będą się przypiekać. Gotowe danie posypać posiekanym, świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: cieciorka , kurczak , pomidory , szczypiorek
https:KKuchniaMniamOprószyć delikatnie solą i pieprzem. Nałożyć na całej powierzchni rozdrobniony bób, przyciskając do mięsa. Nałożyć paski suszonych pomidorów i fety. Zwinąć ciasno w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami. Smażyć z każdej strony pod przykryciem na małym ogniu. Przed podaniem usunąć wykałaczki. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , WYTRAWNIE Tagged: bób , feta , filet z kurczaka , suszone pomidory
https:KKuchniaMniamzawarty w winie oraz occie sprawia, że mięso jest kruche i nie ma potrzeby go dodatkowo mrozić czy marynować. Poza tym świetnie pasuje do lekko słodkiego w smaku mięsa. Alkohol odparowuje, więc danie można podawać dzieciom – królik będzie im przypominał znajomego kurczaka. Składniki (dla ok. 3-4 osób): tuszka królika bez podrobów o wadze(...)pieczenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Zaczynamy od podziału tuszki. Jeśli ma podroby – wycinamy je. Możemy pozbyć się także błon tłuszczu – jeśli są. Mięso myjemy i osuszamy. Tuszkę można dzielić na kilka lub wiele części. Najlepiej zobaczyć jak to się robi na poniższym filmie od allrecipes. Cała filozofia to obcięcie udek (skoków), podzielenie tułowia
Poezja smakuPodobnie postępujemy ze wszystkimi pozostałymi składnikami – myjemy, obieramy i kroimy na drobno. Na dno garnka wlewamy odrobinę oleju, po czym – gdy się rozgrzeje – wrzucamy mięso i dusimy pod przykrywką kilkanaście minut, do miękkości. Gdy mięso jest już wstępnie zrobione – solimy je i pieprzymy, a następnie dodajemy cebulę z czosnkiem i znów dusimy kilka–kilkanaście minut. Podobnie postępujemy z marchewką. Ostatnim(...)dać im odpowiednio dużo czasu, a resztę zrobią za nas warunki panujące w garnku. Po drugie: jest zdrowy. Mięso wołowe jest chude i zawiera dużo białka, a duszone warzywa zachowują swoje właściwości. Dzięki gulaszowi, na naszym talerzu zagoszczą same naturalne składniki wraz z prawdziwym sosem wołowym, bez polepszaczy. Po trzecie: jest smaczny. To zadziwiające, że przyprawione warzywa z mięsem
Proste-przepisy.plWracając z wakacji nad polskim morzem przywieźliśmy świeżo wędzone ryby : wędzonego łososia bałtyckiego oraz wędzone śledzie. Wędzonego łososia wykorzystałam w naszej ulubionej paście rybnej do chleba
Moja DelicjaDania z ryżem nie muszą być nudne i obciekające sosem. Polecamy ryż z mięsem mielonym i warzywami, który nam bardzo posmakował. Dodatek kukurydzy nadaje
Kuchenne WariacjePrzepis od mojej kochanej Bożenki-czyli na pewno bez mięsa. Zdrowo i smacznie. SKŁADNIKI:(2-3 porcje) 1/2 szklani ryżu 1 średnia cebula 2
Kopystką po garach