Kocham dania, które się szybko przygotowuje, a jak już się je przygotuje, to nie trzeba nad nimi stać. Takie właśnie są dania
Moja DelicjaBłyskawiczne danie wegetariańskie, na lekki lunch, obiad lub kolację. Zawsze smakuje dzieciom, więc polecam je szczególnie mamom. Danie gotowe jest w 15 minut
Calzonella.comBez mięsa, pikantne z grillowaną cukinią – buraczane burgery. Jestem w 100% mięsożercą, ale czasem lubię spróbować zastąpić czymś mięso. I tak dziś w pełni
Pink EnvelopeKolejne danie typu „Mało roboty, wielkie WOW”. Uwielbiam takie dania, nie wymagające dużo pracy. Piracka ryba, czyli Łosoś pod pierzynką to
Moja DelicjaDania bez mięsa nie muszą być nudne, więc proponuję gołąbki, które jak wypróbujecie smakują wybornie. SKŁADNIKI: Kapusta włoska 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 papryka 2 ząbki czosnku pieprz 1 łyżka ziół prowansalskich 1/4 łyżeczki chilli ( opcjonalnie) 2 jajka sól Kapustę obrać z liści
harrisaBezglutenowe danie, świetne dla wegetarian , bo bez mięska, ale pełnowartościowe, gdyż porcję białka dostarcza nam groszek zielony. Zielone curry z makaronem ryżowym, marchewką, papryką
Moja DelicjaMięso i ziemniaczki – proszę bardzo! Co prawda nie w wydaniu klasycznego obiadu na talerzu , a w formie rewelacyjnych kotlecików , ale zdecydowanie warto wziąć je pod
Ostra na Słodkozrobić dobre i pożywne danie bez mięsa? Jak zaspokoić podniebienia domowników ? Jak połączyć kasze z warzywami ? Za robiłam gołąbki - szybko, smacznie, zdrowo ! Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej prażonej 1 duża cebula 300 g pieczarek 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 jajko 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz kolorowy KAMIS(...)Sosem zalać gołąbki. Gołąbki gotować na mały ogniu, pod przykryciem, 20-25 minut. Pilnować, żeby si nie przypaliły - w razie potrzeby dolać do sosu wody. Gołąbki podawać jako samodzielne danie lub w towarzystwie opiekanych ziemniaczków i surówki z kapusty kiszonej. Smacznego
kolorowotorcikowojajko. Warzywa przełożyć do miski, dodać mięso i pół łyżeczki soli. Wszystko dobrze wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Podawać z surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli sami zmielimy mięso, będziemy mieć danie bez glutenu . ----- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem
Weekendy w domu i ogrodzieDanie inspirowane kuchnią węgierską. W tym roku byłam pierwszy raz na Węgrzech i bardzo smakowała mi tamtejsza kuchnia. W zupie dominuje smak papryki i pomidorów
BullioIdealna kompozycja Idealną kompozycją do przygotowania tej potrawy, okazała się kasza gryczana z grzybami, cebulką i tymiankiem z serii Dania
kuron.com.plTakie danie możecie podać z kaszą, ryżem czy makaronem. super także do chlebka. Polecam było pyszne, nawet dla mojego męża który lubi mięsko. Oskrobać marchew
Kuchnia PokoleńHej! Po wczorajszym wpisie, zauważyłam, że lubicie jeść sery. No więc jeszcze jeden przepis na ser. Tym razem będzie to twarożek niezwykle smaczny i z pięknym
Tylko pysznieRozgrzewająca zupa, idealna na deszczowe dni. Delikatny aromat cebuli daje cudowne doznania naszym kubkom smakowym. I jeszcze te chrupiące grzanki... Mniam! Zupa cebulowa Składniki: 3
Tagebuch po polskuRyba w innej odsłonie. Idealny pomysł na pyszną kolację lub zimną płytę na święta itp. Ja z reguły staram się unikać tzw ,,złotej panierki,, więc to
Tagebuch po polsku