osób: 500 g białej surowej kapusty, drobno posiekanej 1 duża cebula, starta na tarce o dużych oczkach 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz do smaku 2 jajka 3 łyżki oleju do smażenia Składniki na sos: 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 2 szklanki bulionu warzywnego(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy posiekaną kapustę i gotujemy 3 minuty. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą, żeby przerwać proces gotowania i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Odstawiamy na bok. 2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, kaszę manną, jajka i przyprawy. Na koniec dodajemy kapustę i mieszamy tak długo, aż składniki bardzo dokładnie połączą się
My Culinary Artchyba że ktoś nie przepada za anty-wampirzym aromatem, to ograniczcie lub zrezygnujcie ) mniej niż połowę, małej ,czerwonej cebuli 1 łyżka cukru 1 małe jabłko, słodko-winne 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól pieprz do smaku Kapustę odciskamy z soku i przekładamy do miski . Odciskamy zwyczajnie, biorąc garść i cisnąc aż , przestanie cieknąć Dodajemy
Ogrodnik w podróżyPieczarkowe gołąbki Gołąbki to potrawa którą lubią raczej wszyscy , te tradycyjne są mega pyszne . Ta wersja jest nieco odmienna , ale równie wyśmienita , nie ma sosu pomidorowego
Ogrodnik w podróżyprzedstawiać nie trzeba- toż to poniekąd król wszelkich imprez domowych, no może oddając tylko berło sałatce jarzynowej ;) Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 duża czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanej papryki 1 mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu(...)kosteczkę kroimy także ogórki oraz paprykę konserwową, a kukurydzę odcedzamy. Układamy warstwami: Kurczak- cebula- połowa sosu majonezowego- połowa ketchupu- kukurydza- papryka-ogórek-pozostały sos majonezowy- pozostały ketchup- posiekana kapusta pekińska. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Kuchnia w czekoladziezimnej wodzie i gotować w wywarze z grzybów z przyprawami do miękkości około 45 minut. Cebulę zeszklić na tłuszczu. Odsączone grzyby zmielić lub zblendować. Dodać odciśniętą z wody, ugotowaną kapustę oraz cebulkę z masłem. Wyjąć liście laurowe i ziarenka pierzu i ziela angielskiego. Całość obficie przyprawić pieprzem oraz ewentualnie solą i dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając przez(...)ciepło np z barszczem czerwonym lub na zimno jako przystawka z sosami. Smacznego! — BTW całości: 765 g, 1420 kcal, B 87 g, T 101 g, W 21 g. W 100g: 186 kcal, B 11 g, T 13 g, W 3 g. Artykuł KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki
Ola la LCHFJestem bardzo ciekawa czy w każdym polskim domu w wigilie podawane są pierogi z kapustą i grzybami. W moim lubelsko-podkarpackim regionie nie ma kolacji 24.XII bez pierogów, wymóg konieczny :-) ale np. w Zamościu są uszka z barszczem czerwonym a moich ukochanych pierogów brak :-) Także dzisiaj moi drodzy przepis na wigilijne , podawane z olejem lnianym. Do dzieła(...)Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 100 ml gorącej wody pół kostki stopionego masła szczypta soli Składniki na farsz: 750 g kapusty kiszonej 20 g suszonych grzybów 1 biała cebula ząbek czosnku pieprz, sól olej rzepakowy do smażenia olej lniany do polania Sposób przyrządzenia: Grzyby sparzyć
pieprzny smaczekfajną ostrością. Papryka czerwona ❤ pierwsze przypalona, obrana, drobno pokrojona, do ryżu dodana, będzie się nie tylko kontrastowała i smaku dodawała. Papryka mielona słodka i ta wędzona całość przyprawiła i dodatkowo z suszonym lubczykiem się złączyła, a pieprz dodał swojej ostrości 😈 i dzięki temu farsz nabrał końcowej wyrazistości. Farsz w delikatne liście kapusty włoskiej został pozawijany, a następnie zapiekany(...)indyka, 3 łyżki suszonego lubczyku, 1 duża czerwona papryka, masło klarowane do smażenia, 1 mini suszona papryczka chili lub 3 plasterki świeżej, 1 płaska mielona słodka papryka wędzona, ½ płaska mielona ostra papryka (do smaku), sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1/2 łyżeczki cukru, ponadto: 1 szt. małej włoskiej kapusty, kiełki słonecznika, pęczek cebulki ze szczypiorkiem. Przygotowanie
Moniki Smakołykiliść kapusty, pozbawiony twardej części. Zwinięte gołąbki wkładam do garnka wyłożonego liśćmi kapusty, do wrzącego wywaru z przyprawami. Tarte ziemniaki szybciutko się zwiążą i gołąbki nie rozpadną się. Duszę na niedużym ogniu, około 30 minut pod przykryciem. Podałam z zasmażką z boczku i czerwonej cebulki. W wersji bezmięsnej okrasą może być sama cebulka podsmażona na maśle lub dobrym oleju(...)rzepakowym. Wywar, w którym dusiły się gołąbki można zaprawić śmietaną lub pomidorami, dodać grzyby, stworzyć ulubiony sos. Kapusta i ziemniaki są wdzięcznymi produktami, świetnie komponują się z wieloma smakami
PichceniomaniaKrokiety z mięsem to nic innego jak wytrawny naleśnik, nadziewany farszem mięsnym, bądź warzywno-mięsnym, czy też z grzybami bądź kapustą, opanierowany i smażony w postaci rolki, do chrupkiej powierzchni o kolorze złotym. Krokiety podajemy z gorącym barszczykiem czerwonym. Kluczem do dobrych krokietów jest prawidłowe ciasto naleśnikowe, nie może pękać, powinno być elastyczne i bardzo smaczne. Mięso warto wykorzystać
SMYKWKUCHNIczosnkowy, BBQ, musztardę. Na dolną część bułki nakładaj kolejno sałatę, usmażonego kotleta, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka kiszonego, czerwoną cebulę. Domowe burgery najlepiej smakują z dodatkiem domowych frytek z ziemniaków i świeżej surówki z kapusty. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2019-12-29 Domowy sos czosnkowy
To Musisz WiedziećBardzo pożywna zupa warzywna. -- Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy, 1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy
chleba naszegoBigos staropolski – tradycyjny to związany głównie ze świętami Bożego Narodzenia bigos z kapusty kiszonej, z grzybami. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Jako dziecko
Kulinarne PrzebojeBarszcz świąteczny z pieczonych buraczków Lubicie czerwony barszcz? Ja nie wyobrażam sobie bez niego świątecznego stołu. Idealny do uszek, pierożków, pasztecików z kapustą i grzybami, a nawet do kawałka pysznej smażonej ryby. Taki barszcz też często przygotowuję również przed świętami, bo nie tylko wspaniale smakuje, ale też i doskonale rozgrzewa w te chłodne zimowe dni. Jeśli jeszcze nie próbowaliście barszczu
Słodkie okruszkimięso podaję najczęściej z ziemniakami tłuczonymi lub pieczonymi, w postaci gładkiego maślanego puree, kopytkami lub kluskami śląskimi, buraczkami na gorąco czy kapustą modrą. Zawsze obok czeka żurawina do mięs, borówka bądź jarzębina, która idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. SKŁADNIKI: 4 kacze udka 2 figi 1 jabłko sól, kolorowy pieprz, papryka ostra, lubczyk, majeranek miód lub syrop z agawy
Zasmakuj Kuchnimięso podaję najczęściej z ziemniakami tłuczonymi lub pieczonymi, w postaci gładkiego maślanego puree, kopytkami lub kluskami śląskimi, buraczkami na gorąco czy kapustą modrą. Zawsze obok czeka żurawina do mięs, borówka bądź jarzębina, która idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. Syty i wspaniały obiad, jak dla mnie podano po królewsku. Dziś kacze udka lekko obsmażone potem długo pieczone, soczyste, mocno
Zasmakuj Kuchni