Pamiętacie czekoladowe ciasteczka z melasą , jakie niedawno Wam pokazywałam? Właśnie ten przepis wykorzystałam do upieczenia czekoladowych muffinek z dodatkiem kawałków gorzkiej czekolady. Zmniejszyłam tylko ilość mąki
Codzienna kuchnia niecodziennaświęta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką
Karo in the KitchenMuffinki wykonane z okazji 19 urodzin mojej przyjaciółki :) nie za słodkie, szybkie czekoladowe babeczki, udekorowane wiórkami kokosowymi i sympatycznymi buźkami misiów pand :) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki ciemnego kakao 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 g brązowego cukru 150 g rozpuszczonego masła 300 g jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli
Chocolate Muffin BlogLubicie środy? :) Z jednej strony to dopiero środek pracowitego tygodnia ale z drugiej to przecież już tuż tuż do wolnego weekendu :D Jak co środę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKsiążkę tą dostałam od moich Przyjaciółek pod choinkę. One doskonale wiedzą jak mnie uszczęśliwić :) Cupcakes to zbiór przepisów na przeróżne muffinki, zaczynając od prostych, podstawowych przepisów
CookYourselfDzisiaj będzie krótko i zwięźle. w oczekiwaniu na sylwestrową zabawę zwłaszcza dla tych niedosłodzonych po świętach babeczki mocno czekoladowe i waniliowe. Przepis nie jest trudny
ciastkarnia na kruchym spodzieMokre wlewamy do suchych. Mieszamy. Dorzucamy pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie i ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek. Wierzch każdej muffinki delikatnie posypujemy cynamonem. Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach C. Po ostygnięciu możemy nasze słodkości polać czekoladowym sosem :) Nie lubię wypadać z rytmu. Nie lubię pałać entuzjazmem tylko przez chwilę
Weganizm infantylnySmak tych babeczek zachwycił mnie. Połączenie bananów, marchwi i wanilii jest fantastyczne. Babeczki są wilgotne, wręcz rozpływają się w ustach. Krem jest jedynie ich dopełnieniem i
Czerwień i błękitPomarańcza i czekolada to połączenie, które smakuje chyba każdemu łasuchowi, ja postanowiłam wykorzystać je do upieczenia tych małych słodkości :)Składniki:- 3 szklanki mąki pszennej- 1 kostka
Zainspirowana w kuchniDziękuje wszystkim za udział w Akcji i zapraszam serdecznie na podsumowanie. Dzięki Wam odkryłam wiele nowych inspiracji . Przepisy były bardzo różnorodne, każdy miłośnik karmelu znajdzie
Mania GotowaniaPrzepisów i odmian muf finek jest wiele. Te jednak kusza wyjątkowo delikatnym, a zarazem czekoladowym smakiem. Pyszne.. Na 12 muffinków: 1,5 szklanki
Humanistka w kuchnizabraknąć. Dziś chciałabym przypomnieć Wam kilka wybranych przepisów z truskawkami - zapraszam na pyszne ciasta, desery, koktajle i sałatki. Ciasto "Indianka z truskawkami" Czekoladowe ciasto nektarynkowo - truskawkowe z nutą kokosową Puszyste ciasto truskawkowe Babeczki z truskawkami (muffinki) Deser truskawkowy z ricottą Wiosenna sałatka z truskawkami Śmietankowy serniczek nadziany truskawkami Sojowy koktajl truskawkowy Dżem truskawkowy To tylko kilka wybranych przepisów. Po inne
Słodkie okruszkiUwielbiam serniki! Większość z Was pewnie też:) Wielbicieli serników jest pewnie tylu ile wariacji na temat ich przygotowania. Odkąd przed laty zobaczyłam pieczony w kąpieli
KUCHARNIANa początku tego roku odkryłam mąkę jaglaną i jestem nią całkowicie zauroczona! Jest fenomenalna! Te muffinki robiłam przed przyjazdem mojej siostry do nas na ferie. Krem
Plate of Joyjeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów. W smaku są po prostu idealne: w miarę słodkie, mięciutkie, wilgotne, pachnące i mega czekoladowe. Lubię je robić, ponieważ są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, i do tego nie jest potrzebny mikser. Muffinki odróżniając się od babeczek techniką przygotowania. Podczas robienia babeczek możemy ,,wrzucić" wszystkie składniki do misy i ubić mikserem, a robiąc
Kuchnia ŁukaszaLato nas nie rozpieszcza, więc zapraszam na mocno czekoladowe babeczki z korzenną nutą - smaczne, wilgotne, z przyjemnie chrupiącym wierzchem. Co prawda jednym z głównych składników jest
Domowa Cookierenka AgiNa blogu Gosi zobaczyłam świetny przepis na ciasteczka. To zainspirowało mnie do przygotowania smakołyków w nieco bardziej świątecznym, korzennym wydaniu. Ciasteczka smakują naprawdę wyjątkowo za sprawą
Czerwień i błękit