Powstało przez przypadek ze względu na to, że pierwotnie miały być to ciasteczka :) Nie wyszło i tak oto powstało obłędnie czekoladowe ciacho czekoladowo - pomarańczowe :) Składniki: 200g gorzkiej czekolady 1,5 szklanki mąki 160g margaryny 1,5 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki mleka 0,5 szklanki soku pomarańczowego (wyciśniętego z pomarańczy) otarta skórka z pomarańczy łyżeczka ekstraktu pomarańczowego 2 łyżeczki proszku
ChilliJemyzajrzy do moich notatek, o ile internet przetrwa ;) Ciasto, które dziś Wam prezentuję to efekt mojej pracy, z początków przygody z pieczeniem, kiedy to nawet ciasteczka biszkoptowe były sukcesem! Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i bardzo, bardzo słodkie. Polecam szczególnie amatorom czekolady :) Zdjęcie również pochodzi z początków mojej przygody, dlatego wybaczcie niedociągnięcia :) Składniki : 340 g mąki pszennej
Chocolate Muffin BlogZasługują na szczególną uwagę! Delikatne, chrupiące z wilgotnym i ciągnącym środkiem. Pyszne! Robi się je bardzo szybko, a zjada się jeszcze szybciej. SKŁADNIKI 70 g masła
zabawa smakiemwiem czemu ;) Tata najbardziej lubi te z migdałami i morelami suszonymi , Mama woli te z pistacjami i cytryną , a mi ze świętami kojarzą się czekoladowe z miodem :) Cantucci, cantuccini lub biscotti - włoskie ciasteczka, twarde, dwukrotnie pieczone dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem najczęściej zanurza się je w kawie lub winie. Polecam zrobić od razu 2 lub 3 krotnie
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!sukcesie popękanych ciasteczek cytrynowych przyszła pora na ich wersję mocno czekoladową. Nuta pomarańczy i cynamonu to mój świąteczny dodatek. Jeśli ciągle się zastanawiacie, co jeszcze upiec na Boże Narodzenie to serdecznie polecam właśnie te ciastka. Ja zrobiłam ich więcej i razem z pierniczkami, zapakuję je pięknie i obdaruję nimi najbliższych. SKŁADNIKI: 200 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową 3 jajka
Kuchnia w opałachróżowo" - taki dziewczęcy, z kwiatuszkami i ciasteczkami. " Z okazji Chrztu" - duży tort, masa czekoladowo-śmietankowo-porzeczkowa
kolorowotorcikowoNiestety sezon na truskawki powoli dobiega końca... Ale zdążycie jeszcze upiec pyszne tartaletki:) Intensywnie czuć w nich miętę, która wspaniale łączy się z musem czekoladowym oraz
Z miłości do słodkościblogu: Mała Cukierenka - z niewielkimi modyfikacjami. Ciastka nie tylko wyglądają uroczo, ale są też niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Kuszą swoją kruchością i czekoladowym smakiem. Jeśli macie dzieci - to koniecznie wspólnie upieczcie takie ciasteczka, a zapewniam, że radość obum stronom będzie gwarantowana! Polecam! (około 18 sztuk) 100g masła 130g cukru 1 jajko (duże) 180g mąki pszennej 30g kakao
Di gotujeSkładniki na okrągłą formę o średnicy 23 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony Przyślij Przepis . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasteczkowy spód: 250 g ciasteczek digestive 50 g masła Składniki na masę serowo-czekoladową: 300 g białej czekolady 250 g tłustego twarogu w temp. pokojowej 250 g mascarpone w temp. pokojowej 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego
My Culinary ArtEkspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem(...)jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę. Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka. Na każdym ułożyć paseczek skórki z cytryny i posypać orzechami. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i piec około 15 minut. Gotowe ciasteczka przełożyć do puszki i podawać do kawy
Tradycyjna Kuchnianieco ją zmodyfikowałam. Ponieważ nie lubimy rodzynek, zastąpiłam je suszoną żurawiną, zaś herbatniki zamieniłam na ciasteczka oreo. Ja pokruszyłam je bez usuwania masy, ale musicie mieć świadomość, że może się ona rozpuścić pod wpływem ciepła i będziecie mieć wrażenie, że blok czekoladowy jest za tłusty. Dlatego bezpieczniej jest usunąć masę spajającą krążki herbatników oreo. Blok robi się naprawdę łatwo(...)Masa robi się bardzo gęsta i tak ma być. 6. Do masy dodać pokruszone ciasteczka Oreo bez masy lub herbatniki, potem wsypać żurawinę i orzechy. Ponownie wymieszać. 7. Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Wyrównać powierzchnię bloku. 9. Formę z masą czekoladową wstawić do lodówki na ok. 3 - 4 godziny. 10. Blok można polać rozpuszczoną czekoladą
W mojej kuchniMamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta, nie wspominając o kremie
Pink Envelopepapierowych rurek do napojów,mogą być również patyczki jak do lodów. Przepis znalazłam na stronie wypieki Beaty ,dziękuję :) Składniki 300 g ciasteczek (u mnie markizy) około 100-150 g mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich
Swojskie jedzonkoPo raz kolejny zapraszam na muffinki, tym razem gruszkowo-czekoladowe Oczywiście wyszły obłędne, połączenie dojrzałych, soczystych gruszek i czekolady będzie smakowało każdemu! Może wyglądem nie zwalają
UgotujmyTo.plCiasto czekoladowe bez mąki, na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem oleju rzepakowego. Można zrobić z masą lub bez. W sam raz dla osób, które są na
Poezja smaku