Churros z czekoladowym sosem to pyszne, smażone ciastka rodem z Hiszpanii. Przygotowanie ciastek jest dość proste, ale przepisów jest dużo. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerFantastyczne czekoladowe muffiny. Pyszne i wilgotne. Wzbogacone o dodatek pralinek toffifee, które pod wpływem ciepła z babeczek, przyjemnie się roztapiają. Ale i bez nich z pewnością
Smaki Na TalerzuSorbet czekoladowo-kawowy… z bananów! W smaku przypomina najlepsze kremowe lody, ale nie dodaje się do niego ani mleka, ani śmietany, ani jajek – więc
Poezja smakuAmerykańskie ciasto czekoladowe na maślance to taki nasz murzynek. Wilgotny, puszysty i bardzo prosty do przygotowania. Przepis pochodzi od niejakiej Rosy Ward i podobno wygrał niejedną
Poezja smakuNazwa dzisiejszych ciasteczek rzeczywiście nawiązuje do ich smaku i wyglądu. Bliźniaki - bo składane po dwa, piekielne - intensywnie czekoladowy krem zawiera dodatek ostrego chilli i cynamonu. Idealnie komponuje się z mocno kakaowym, maślanym ciasteczkiem. , A poza tym... piekielnie dobrze smakują! Dla mnie najlepsze prosto z lodówki, choć w tej kwestii zdania były podzielone. Polecam! Składniki Ciastka 70 g zimnego masła
Słodkie inspiracjePrzyszedł czas na lubiane przez wszystkich maślane ciasteczka. Kruche i słodkie idealnie pasują jako dodatek do kawy lub deser dla najmłodszych. Przygotowanie nie trwa długo,a
Czekoladowa muffinkaautorski (mój). Tym razem ciasteczek zrobiłam więcej niż zazwyczaj, a pomimo to i tak szybko zniknęły. Wcale się nie dziwię, bo wyszły rewelacyjne! Czekoladowo-owocowa nuta nadała im niepowtarzalnego smaku, który wciąż kusił i kusił. Ciasteczka są kruche, niezbyt słodkie i idealnie nadają się do dłuższego przechowywania. Dodam jeszcze, że liofilizowane owoce zawierają takie same wartości odżywcze - co świeże. Proces
Di gotujePamiętacie ten blok czekoladowy? rodem z lat PRL-u? nie było słodyczy a do kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w
Moje Małe CzarowanieCzekoladowe babeczki z nutą piernikową z delikatnym kremem ze śmietanki i sera mascarpone, polane konfiturą z jeżyn i borówek, to propozycja na wspaniały słodkie deser! Muffinki
Wanilia i KardamonDawno nie robiłam bloku czekoladowego. Poszperałam w przepisach i znalazłam stary przepis. Myślę, że łasuchom się przyda więc dziś go publikuję. Każdy kto robi bloki ma
Ewa w kuchniSkładniki na blok czekoladowy: 1 kostka margaryny 1/2 szklanki wody 2 szklanki cukru 500 g mleka w proszku 4 czubate łyżki kakao 250 g pokruszonych herbatników
My Culinary ArtTort intensywnie czekoladowy . Ciężki biszkopt w stylu brownie, krem custard z dużą ilością czekolady i polewa-ganache to smaki, którym czekoladoholik się nie oprze. A zaczęło
Poezja smakuTartaletki czekoladowe wypełnione masą karmelową z dodatkiem uprażonych orzechów włoskich. Małe co nieco na poprawę nastroju, bo któż z nas nie lubi karmelu…Składniki:Kruche
Oryginalny smakpieczenia, aż w końcu postanowiłam zmodyfikować wszystkie znalezione przepisy. Zrobiłam ją dla Mamy na 26 maja. Smakowała MEGA czekoladowo. Cóż więcej? Sami spróbujcie :) Składniki SPÓD: 30 dag ciasteczek oreo (dałam neo z lidla, jest ich 225g, więc resztę dopełniłam zwykłymi herbatnikami maślanymi dodając łyżeczkę kakao) 10 dag masła Masło
Gotuj z AgnesPyszne, meeega czekoladowe, lekko chrupiące z zewnątrz, mięciutkie wewnątrz. Dla wszystkich wielbicieli czekolady, będzie to nie lada gratka. Moi czekoladoholicy mlaskali z zachwytu... Przepis na te ciasteczka znalazłam tutaj Z podanych składników wychodzi ok.50 sztuk pełnych czekolady łakoci... :-) Składniki: - 2 szklanki* mąki pszennej, dałam 375g mąki orkiszowej typ750 - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki soli - 115g masła - 3/4 szklanki* kakao
Smaczne Zdrowe