Przepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak przepis idealny i taki zresztą jest. Jeżeli jesteście fanami smaku kokosa to z pewnością ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Dodatkowo sernik wzbogaciłam o kruchy, piernikowy spód, który zyskał jeszcze bardziej karmelowy smak za sprawą(...)łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara 3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: opakowanie popularnych ciastek kokosowych granat 1/2 mlecznej czekolady Składniki na kruchy spód zagnieć w misce na jednolite ciasto. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wylep ciastem i podpiecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut
Mango PapajaMięciutkie i lekkie muffiny w świątecznym klimacie. Super wilgotne, nie za słodkie. Z kawałkami czekolady i suszoną śliwką w środku. Można podawać je z powidłami śliwkowymi lub/i bitą śmietaną. Będą świetnym sposobem na szybki deser nie tylko dla dzieci lub jako prezent, gdy idziemy w gości. SKŁADNIKI / 12 sztuk 100 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy(...)piernikowej 2 łyżki miodu 3 jajka 200 ml mleka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru DODATKOWO: 50 g pokrojonej w kostkę czekolady, garść posiekanych suszonych śliwek WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180℃, z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Pokrojone w kostkę masło roztapiamy w rondelku. Dodajemy miód, kakao
cool and mintyBardzo kruche ciasteczka z orzeszkami ziemnymi i czekoladą .... mmmm pychotka Ciasto: 300 g mąki 200 g masła 90 g cukru 1 jajko 80 g orzeszków ziemnych nie solonych 2 łyżki cukru ½ tabliczki mlecznej czekolady 1 łyżka mleka Ze składników na ciasto wyrobić jednolitą masę (masło musi być schłodzone), wstawić do lodówki na pół godziny. Cukier rozpuścić(...)orzeszki i smażyć przez 3-4 minuty. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość 0,5 cm , wykrawać kółka posypać orzeszkami i piec prze 15 minut w 170 stopniach. Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej, polać nią ciasteczka
Jadło i czytadłotakie na słodko to najbardziej :) Składniki: - 5 białek - 1 i 1/4 szklanki cukru kryształu - 1/2 łyżeczki soku z cytryny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej oraz - kilka kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier, sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną, cały czas miksując. Gdy masa jest już sztywna przekładamy ją do rękawa cukierniczego(...)wyciskamy po równo okrągłe ciasteczka oraz małe kopczyki, które później posłużą nam za nóżki do grzybków. Bezy suszymy około 1 godzinę w 100 C. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i smarujemy nią spód upieczonych i ostudzonych ciasteczek. Następnie gdy czekolada już zastygnie robimy w ciasteczkach małe dziurki i wkładamy w nie upieczone nóżki
Zainspirowana w kuchniWitajcie, przepis na "Kokosowe Brownie" powstał z miłości do kokosa i czekolady - to według mnie połączenie idealne. Ciasto nie zawiera białej mąki a dodany przeze mnie miód można pominąć lub zastąpić. Mimo, że nie należy do grupy ciast bardzo FIT to wspaniale wpasuje się w dni kiedy mamy ochotę na naprawdę coś słodkiego a nie chcemy zajadać się sklepowymi słodyczami(...)Składniki - 5 łyżek mąki owsianej - 4 jajka - 2-3 łyżki cukru/słodzika - 2 łyżki oleju kokosowego - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżki miodu - 50 g wiórków kokosowych Wykonanie Olej kokosowy, cukier/słodzik oraz miód rozpuszczamy w rondelku cały czas mieszając. Następnie zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy pokruszoną tabliczkę czekoladę. Mieszamy do momentu aż się rozpuści. Kolejno dodajemy po jednym
Health-Fit-Lifemąka owsiana) 30 g orzechów włoskich płynne słodzidło do smaku: miód, syrop klonowy, syrop daktylowy itp SMAK 1: łyżeczka cynamonu, łyżka mąki kokosowej SMAK 2: 30 g czekolady gorzkiej 90% kakao SMAK 3: łyżeczka tartego imbiru, łyżeczka tartej skórki z pomarańczy, łyżka mąki kokosowej Dynię należy upiec w piekarniku do miękkości, obrać ze skórki i zmiksować blenderem na papkę(...)równe części. SMAK 1 : Do pierwszej dodać cynamon i łyżkę mąki kokosowej, ugnieść ręką. Formować małe kulki ok 10 gramowe SMAK 2 : Do drugiej części dodać roztopioną gorzką czekoladę i szybko zagnieść by czekolada nie zastygła za szybko. Formować małe kulki ok 10 gramowe SMAK 1 : Do trzeciej części dodać sparzony tarty imbir i sparzoną tartą skórkę pomarańczową i mąkę
coolinarnyminut.Resztę soku przelać do garnka i wraz z cukrem doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia dodać żelatynę i wymieszać do jej rozpuszczenia.Odstawić. Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać miękkie masło i mieszać do otrzymania jednolitej konsystencji.Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Dodatkowo: 400 g masy
Anielskie wypiekiIbiza. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 dojrzały banan* 3 łyżki kakao 2 jajka 3 łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 30 ml kremówki chipsy kokosowe Przygotowanie: Fasolę przepłukać i odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia z blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę. Ciasto przelewamy do papierowej foremki(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy około 45-50 minut. Czekoladę z kremówką roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzoną ale płynną czekoladą polać zimne ciasto i obficie posypać kokosowymi chipsami. *Banan najlepszy taki mocno dojrzały gdy skórka ma już czarne plamy
Ala piecze i gotujeprawdziwe #pornfood. Składniki (na 12 muffin): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju aromatyzowanego chili 2 jaja 1 szklanka mleka 3 łyżki kakao czekolada deserowa 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka Amaretto Mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia mieszam w jednej misce. W drugiej miksuję(...)olej, jajka, mleko oraz Amaretto. Składniki mokre łączę z suchymi a następnie krótko mieszam. Czekoladę dzielę na kostki. Foremki na muffiny wypełniam papilotkami. Nakładam do foremek ciasto, do 3/4 ich wysokości a następnie do środka wciskam po jednej kostce deserowej czekolady. Piekę muffiny przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzę na kratce. Smacznego, Klaudia
Mango Papajacynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i wysyp mąką pszenną, tak aby ciasto nie przywarło podczas(...)upieczeniu wystudź całkowicie piernik. Wyjmij z formy i przekrój wzdłuż, posmaruj powidłami i nałóż ponownie górną połowę. W garnuszku podgrzej śmietankę i dodaj do niej połamaną na małe części czekoladę. Podgrzewaj na niedużym ogniu mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Polewą polej piernik. SMACZNEGO! Idą Święta Bożego Narodzenia, to doskonały czas na pomyślenie o prezentach i przygotowywanych potrawach. Jeśli
nietylkopasta.plMiękkie trufle z serka mascarpone, mlecznej czekolady i ekspandowanej kaszy jaglanej otulone delikatnym pyłkiem ciasteczkowym. Są słodkie i rozpływają się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. 250 g serka mascarpone 100 g kaszy jaglanej ekspandowanej 2 łyżki spirytusu 1 łyżka ekstraktu migdałowego 3 tabliczki czekolady mlecznej 1 opakowanie herbatników kakaowych (10 szt.) Czekoladę
Krokusowy Domgustu. Idealnie zastępuje sklepowe batoniki więc moja córka z chęcią zabiera je do szkoły. Jest w nich wszystko to, co lubimy czyli orzechy pecan, słonecznik, masła orzechowe, czekolada i olej kokosowy. Są nie tylko smaczne, ale i bardzo sycące. W dodatku nie zawierają cukru i słodzików, więc można śmiało dodać sobie tej zdrowej energii w ciągu dnia Składniki(...)oleju palmowego (u mnie masło z orzechów macadmia ) 1 łyżeczka wanilii opcjonalnie słodzik lub ksylitol Polewa czekoladowa: 100 g oleju kokosowego 50 g kakao w proszku 100 g gorzkiej czekolady (u mnie 91%) Zmiel w blenderze 200 g nasion słonecznika oraz orzechy pecan. Do masy dodaj miękki olej kokosowy, mąkę kokosową, wanilię, pozostałe niezmielone nasiona słonecznika oraz ulubione masła orzechowe
Ola la LCHFzgiełku miasta . Fajnie jest posiedzieć przy klasycznym stole na kanapie lub krześle , a nie kolejnym wynalazku z europalet :D Z ozdabiającymi ściany afirmacjami wyjątkowo się identyfikuję :) Czekoladę robi się z kakao , które pochodzi z drzewa kakaowca.. . Drzewo jest rośliną.. . A więc czekoladę spokojnie możemy uznać za sałatkę ! :D Obsługa już od drzwi przywitała mnie z uśmiechem(...)idealnie kruchego ciasta . Wnętrze solidnie wypełnione masą z mascarpone i bitej śmietany . Na wierzchu pokaźna porcja orzeszków ziemnych . Do tego słodko-słonawy posmak całości, zwieńczonej zygzakami z ciemnej czekolady . Nie za słodko, nie za słono, po prostu idealnie ! Stwierdzam z pełnym przekonaniem: jest to najlepsze ciasto jakie degustowałam podczas aktualnej edycji Festiwalu Kawy ! Ogromne brawa dla MOTTO BISTRO CAFE
Grunt to przepis!budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 20 dag masła 82 % 5 kopiastych łyżek masła orzechowego Dodatkowo: 5 dag mlecznej czekolady 20 dag okrągłych ciasteczek w czekoladzie Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy(...)Przekładanie: Kilka łyżek kremu odkładamy i przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Pozostałym kremem przekładamy wystudzone krążki biszkoptowe, smarujemy również wierzch i boki tortu. 4. Dekorowanie: Czekoladę łamiemy na małe kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią boki tortu. Odłożoną masą za pomocą ozdobnej końcówki dekorujemy tort. Część ciasteczek kruszymy
IzabelawkuchniSkładniki na śmietanę: 200 g śmietany 30%, opakowanie Fix do śmietany Cykoria, opakowanie cukru wanilinowego Cykoria, łyżeczka cukru pudru. Składniki na polewę: 50 g śmietany 30%, 20 g mlecznej czekolady, 30 g mlecznej czekolady karmelowej. Przygotowanie: Śmietanę podgrzewam, dodaję czekolady podzielone w kostki, chwilę czekam, zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę. Biszkopty zanurzam w przygotowanej polewie czekoladowej
JejKuchnia