Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoDziś są moje imieniny i zbieram życzenia, a dla Was mam przepyszne ciasto, częstujcie się. Serniki to mój konik, uwielbiam je choć niektórzy twierdzą że sernik
Moje Małe CzarowaniePowoli kończy się sezon na truskawki. Dzisiaj mam dla Was przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami i kremem śmietanowym. Jest bardzo smaczne i znika w mgnieniu
Tylko pysznieOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na SłodkoUwielbiam pić smakowe kawy. Delektując się takimi w fotelu czy na balkonie przy dobrej lekturze można się naprawdę odprężyć i zrelaksować. Cena dwóch dużych kaw w
Poezja smakuSłodka rozpusta, czyli bananowe gofry. Jeśli masz rano 15min na przygotowanie śniadania to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Dla mnie nie ma nic lepszego niż
Fit Food BrunetkiNigdy nie kryłam się z moją miłością do jagód, jeśli do tego dołoży się jeszcze sernik i mocno czekoladowe brownie – to dla mnie ciasto absolutnie
CiastkozercyDostałam ten przepis od koleżanki z pracy, a jadłam ten makowiec na jej pożegnaniu jak odchodziła na emeryturę. Makowiec tak mi smakował że przepis musiałam wypróbować
Moje Małe CzarowanieNiedawno opublikowany przepis na ciastka z ciecierzycy cieszy się ogromnym zainteresowaniem, więc zdecydowałem się na kolejny eksperyment z tym strączkiem. Planowałem
Vegan TasteTiramisu, włoski deser który zna chyba każdy. Przygotowałam dziś jego lżejszą wersję, która jest równie smaczna jak ta orginalna. Często na diecie rezygnujemy z deserów
Fit Food BrunetkiPrzepis ten dostałam od Hani i w moim domu nosi nazwę "Placek Hani ze śliwkami". Ciasto jest bardzo pyszne i rzekłabym podchodzi pod świąteczne
Tylko pysznieKopiec kreta to jedno z tych ciast, które kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako
Ciastkozercy