czekolada - 27946 przepisów (strona:1427/1864)

Ciasto malinowy pocałunek. 177

blog pod tak wdzięczną nazwą nie ma swojego własnego szlagierowego deseru. Tak więc powstał ten przepis. Uwierzcie mi robione całkowicie w ciemno. Ale efekt końcowy zdumiewający. Ciasto fenomenalne, połączenie czekolady, musu truskawkowego, bitej śmietany i malin.... Koniecznie musicie wypróbować! Składniki na spód sufletowy: 4 jajka 150 g cukru pudru 45 g kakao Wszystkie składniki, których używamy  powinny być

Malinowe Pocałunki
Kokosowa panna cotta z musem ananasowym na kakaowym biszkopcie 160

temperaturze pokojowej. Wyjmujemy i na środek układamy krążek musu ananasowego i zalewamy resztą panna cotty. Taki deser wędruje znów do lodówki. Na moje oko można to jeszcze polać roztopioną czekoladą. Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Hiszpańskie mini pączusie. 151

paznokcia do pierwszego stawu. Więc metody omijającej nie polecam;) Gotowe i rumiane wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączając w ten sposób nadmiar oleju. Możemy je polukrować, posypać cukrem pudrem, polać czekoladą....mi z obiadu został sos z wina i malin. Sprawdził się fenomenalnie! Przepis na sos podam przy najbliższym wpisie. insertCookd("5c3b3e90c5743d12dd05bcaa3331858d

Malinowe Pocałunki
Szyszkowa dama. 129952

szyszkowe dno. Drugą połowę masy kajmakowej łączymy w identyczny sposób z ryżem o amarantusem. Delikatnie i kawałeczkami układamy na wierzchu naszego ciasta. W planach miałam polanie tego ciacha jeszcze czekoladą, ale nawet mój mąż stwierdził, ze byłoby to już przesadą. Miłośników takich połączeń i naprawdę słodkich rzeczy zapraszam do wypróbowania. A może ktoś z Was miałby pomysł, jakby odjąć temu

Malinowe Pocałunki
Makaroniki z czekoladowym ganache. 176

jajek) 110 g zmielonych migdałów (migdały Bakalland) 200 g cukru pudru 50 g  cukru  barwnik spożywczy (w proszku, lub paście) Czekoladowe ganache:  225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie:  Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje oko to najlepszy moment

Malinowe Pocałunki
Fiołkowe babeczki. 158

łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka mleka 1/3 szklanki + 2 łyżeczki oleju 1 jajko Farmio 3/4 szklanki posiekanej czekolady  1/2 szkl plus dekoracja fiołków 1/2 l śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie barwnik spożywczy fioletowy. 1 łyżeczka żelatyny spożywczej. Wykonanie: W jednej misce mieszamy

Malinowe Pocałunki
Liebster Blog Award 182

z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com/ A oto seria moich pytań: Szarlotka czy tort?  Najbardziej zaskakujące danie...  Jeżeli stek to jaki? Pierwsze skojarzenie ze słowami "Malinowe Pocałunki"... "Kuchnia" mamy czy babci? Czekolada czy tofu? Pierwsza rzecz jaką robię po przebudzeniu to.... Gdybym był/była rośliną to jaką? Kulinarny idol? "Oddam królestwo za".... Marzenie, które ciężko urzeczywistnić

Malinowe Pocałunki
Makowiec / strucla z makiem. 276

luzu.  Gotowe makowce układamy na blaszce i pieczemy ok 40 min w temp 190 stopni. Do złotego koloru ciasta. Po upieczeniu wyjmujemy, rozcinamy papier i studzimy. Dekorujemy lukrem, czekoladą.... tak jak lubimy

Malinowe Pocałunki
Ciasteczka wielkanocne. 167

ulubione wzory. Pieczemy ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 180 stopni przez ok 10-15 min. Do lekkiego zezłocenia. Dekorujemy według naszego gustu. Może być to czekolada, lukier, ulubione dodatki. Świetna zabawa z dziećmi. One mają zajęcie, a my czas na kawę ;) Mi z resztek ciasta wyszły nawet 2 zajączki. A koszyczek zrobiłam i upiekłam z ciasta

Malinowe Pocałunki
Arbuzowo waniliowy sernik nazimno. 337

dziwo mało skomplikowany sernik na zimno na bazie serków homogenizowanych i galaretki.  Forma arbuza bardzo mi się spodobała, bo niebawem sezon na moje uwielbiane owoce.  Dodatek czekolady czyni go naprawdę ciekawym. Składnik: 5 opakowaniń serka waniliowego homogenizowanego (każdy po125 g) 3 galaretki arbuzowe Winiary wersja limitowana 2 łyżki żelatyny barwnik zielony kropelki czekoladowe cukier waniliowy/zapach opakowanie po litrowym

Malinowe Pocałunki
Błękitna Helena 200

wielką liczbą potraw o nazwie Belle Hélene, jednak  na stałe do światowego kanonu wykwintnej kuchni weszło tylko to jedno danie - deser przyrządzony z gruszek, lodów waniliowych i gorzkiej czekolady. A teraz pora na moją wariację. Szwajcarzy posiedli sztukę dokonania rzeczy zaskakujących. Udało im się w niewielkim kraju zjednoczyć ludzi 4 różnych grup językowych: niemieckiej, francuskiej, włoskiej i retoromańskiej. Przygotowując

Malinowe Pocałunki
Czernina, czarnina, czarna polewka - na gęsinie 174

domu świąteczne danie. Na bożonarodzeniowy rodzinny obiad Babcia kupowała żywą gęś i z jej krwi później gotowała tę zupę. Dzieciom dość długo wciskano bajkę, że to zupa z czekoladą w co dość łatwo wierzyliśmy z powodu koloru i słodkawego smaku. Kiedy jednak prawda wyszła na jaw nie zniechęciło mnie to i dalej czerninę jadam uważając ją za prawdziwy p przysmak

Smaczna Pyza
Kruche rogaliki drożdżowe z nadzieniem 215

części i na każdą z nich nakładamy nadzienie (zgodnie z zasadą im więcej, tym lepiej) :) W wykonanych przeze mnie rogalikach wykorzystałam marmoladę, ale możecie ją zastąpić też czekoladą lub owocami, np. cząstkami jabłka. Trójkąciki zawijamy, formujemy rogaliki i układamy na przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut. Po ostudzeniu obficie posypujemy

Taste Of My Day
Sok z malin na zimę wg przepisu mojej Kochanej Babuni :) 306

zachęcać Was do zrobienia soku nie muszę , ale dodam, że w dodatku jest pyszny! Gorąca herbata z cytryną i sokiem z malin jak dla mnie deklasuje kubek najlepszej gorącej czekolady :) Składniki: maliny cukier Wykonanie: Kupujemy kilka pojemników malin, warzymy je i przesypujemy do dużego, szklanego naczynia, najlepiej słoja. Owoce zasypujemy cukrem w proporcji 1:1, czyli na każdy kilogram malin

Taste Of My Day
Sos karmelowy 223

Karmel, karmelki, czekolada z nadzieniem karmelowym, cały ogrom słodkości, ciast, kremów z udziałem karmelu to moja zguba! Zguba, z która nie walczę, lecz systematycznie ulegam i dzielę się z Wami przepisem na sos karmelowy :) Składniki: szklanka cukru 200 ml tłustej śmietany (min 30%) 50 g masła szczypta soli Wykonanie: Do rondelka lub na patelnię wsypujemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu

Taste Of My Day