netto), puszka czerwonej faosli ( 400g netto), słoik pieczarek konserwowych ( 300g netto), filety śledziowe w oleju ( 2 x po 220g netto), olej, 4 liście laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego, pieprz, cytryna, słoik suszonych pomidorów ( 285g netto). Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiczasu zaglądamy ( nie tylko z ciekawości ), wzruszamy. Po tym czasie całość przelewamy przez filtr do kawy ( papierowy ) aby pozbyć się kawałków owoców jałowca. I degustujemy z tonicem, vermouthem, cytryną i lodem. SMACZNEGO lecz z umiarem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyborówkami 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 100 g cukru szczypta soli 3 jajka 3 łyżki śmietanki 30 % łyżeczka skórki startej z cytryny kilka garść borówek amerykańskich do posypania: cukier puder i posiekane pistacje Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem i solą. Dodajemy skórkę. Do puszystej masy dodajemy po jednym
Dzieje kuchennej Wiewiórylitry wody 5 łyżek cukru pudru Dekoracja: ok 20 dkg posiekanych orzechów kilkanaście połówek orzecha włoskiego Poncz do biszkoptów: pół szklanki przegotowanej wody pół kieliszka spirytusu sok z połówki cytryny Sposób przygotowania: 1. Biszkopt bakaliowy: Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy żółtka na przemian z cukrem, cały czas ubijając. Do posiekanych bakalii dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Dosypujemy
Kuchnia w czekoladzieszklanki cukru pudru ok. 15 dkg dojrzałych i miękkich truskawek Masa śmietanowa: 1 litr śmietany 22% 1 opakowanie żelatyny 1 szklanka cukru pudru 2 cukry waniliowe 4 galaretki: jagodowa, cytrynowa, pomarańczowa oraz agrestowa 100g rodzynek Wierzch: ok. 80 dkg nie za dużych truskawek 2 galaretki agrestowe 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Galaretki, które potrzebujemy do masy śmietanowej rozpuszczamy- każdą
Kuchnia w czekoladzieplacki tortilli 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej 1/2 mrożonki "Warzywa meksykańskie" 1 biała cebula 1 czerwona cebula Sos guacamole: 1 awokado dojrzałe sok z 1/2 cytryny lub limonki 1 malutka cebula biała 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy szczypta soli i pieprzu do smaku Sos salsa: 2 drobno pokrojone pomidory 1 papryczka pepperoni 2 szczypty chili
Kuchnia w czekoladziegrzecznie zamknąć laptopa... Dziś od rana też ciągle coś i dopiero teraz mogę Was poczęstować :) Składniki: na 2 porcje: 2 ryby- miruny ze skórą 2 łyżki smakowego oleju kujawskiego cytryna i bazylia 2 łyżeczki przyprawy do ryb 4 ząbki czosnku 4 łyżki posiekanej natki pietruszki- może być mrożona kolorowy pieprz w młynku sól morska w młynku dodatkowo 2 arkusze folii
Kuchnia w czekoladzieśrednia główka młodej kapusty 10 dużych pieczarek 1 cebula duża 4 ząbki czosnku (jeśli są bardzo duże to wystarczą 2-3) 2 łyżki oleju smakowego Kujawski z cytryną i bazylią 1 płaska łyżeczka cukru 2 gałązki świeżej bazylii sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Dusimy na oleju smakowym przez 10 minut
Kuchnia w czekoladziepuszka krojonego ananasa 2 galaretki cytrynowe 150g borówek amerykańskich kilka listków mięty łyżeczka masła 1 łyżka drobnej bułki tartej Poncz: 1/2 szklanki wody przegotowanej 2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Przed przygotowaniem biszkoptu należy rozpuścić galaretkę jagodową (ew. wiśniową) w 2/3 szklanki wrzątku oraz galaretki cytrynowe w 1/2 litra zagotowanej wody. Pozostawiamy do stężenia. Biszkopt: Białka oddzielamy
Kuchnia w czekoladziegodzina i 30 minut. Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno. INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier, rum 1,2% obj. Słoiki szklane: zawartość netto 230g Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Cytrynki przygotowane
ClauditteMissCookingLemoniada. Cytrynowe orzeźwienie z ziołową nutą. Która będzie najlepsza na zapowiadany na weekend upał stulecia? Moją faworytką jest jaśminowa, rodzina stawia na bazyliową, a lawendowa – wakacyjne odkrycie z Chorwacji, przywodzi na myśl fajne wspomnienia. Jedno jest pewne: jutro trzeba wypić naprawdę dużo, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście spróbowały wszystkich trzech! Lemoniada jaśminowa 2 torebki zielonej jaśminowej herbaty
PatchworkNajłatwiej zrobić to ostrym nożem, lekko przyciskając rybę do deski, trzymając ją skórką do dołu. Filet kroimy w kostkę, posypujemy ulubioną przyprawą do ryb lub mieszanką soli i pieprzu cytrynowego. Cebule i czosnek obieramy. Cebulki kroimy w cienkie piórka, czosnek w plasterki. Ziemniaki obieramy lub oskrobujemy je (jeśli kupiliśmy młode) i kroimy w plastry grubości około
Karo in the Kitchengoście, którzy siedzieli w pobliżu mnie! ) oceniało kilkanaście wypieków. Były drożdżowe … z owocami .. galaretkami … lukrami plastycznymi … kremami … masami … kruszonkami itd. Zwyciężyło Rafaello! Moje cytrynowe z kremem budyniowym i pianką , które Wy tak uwielbiacie ( które uwielbiają wszyscy ) niestety nie załapało się na nagrodę. ( pamiętajcie, że tu macie przepis : http://ostra-na-slodko.pl/2013/11/22/ciasto-cytrynowe-z-kremem-budyniowym-i-pianka/ ) No cóż , następnym razem stanę
Ostra na Słodkożółtka 50 g masła, rozpuszczonego skórka otarta z połowy cytryny 10 łyżeczek powidła śliwkowego do posmarowania pozostałe białka do posypania cukier puder W misce mieszamy mąkę, sól i skórkę cytrynową. Żółtka ucieramy z cukrem a następnie łączymy z mlekiem, drożdżami i przestudzonym masłem. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na godzinę w ciepłym miejscu
Dzieje kuchennej Wiewiórykrewetek surowych 1 puszka ananasa w całości (6 plasterków do szaszłyków) 2 łyżki soku z ananasa 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1/2-1 łyżeczka chili sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 1 papryka czerwona 1 cebula 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kolendry 1/2 łyżeczki mielonego jałowca 3 łyżki oliwy Wykonanie: Jeśli
Pociąg Do Kuchni