Brzmi dziwnie? Niewątpliwie, ale smakuje rewelacyjnie! Bardzo polecam spróbować, szczególnie tym którzy lubią dania z nutką kokosa. Delikatne, kwaskowe danie, z lekką słodkością kokosa.
Codzienne GotowanieDawno nie przygotowywałam żadnego indyjskiego dania, postanowiłam, że najwyższa pora to zmienić i któregoś dnia po pracy, wpadłam do kuchni i w pół godziny przygotowała to
Codzienne GotowanieTo już jutro – ten wielki, wyczekany dzień, kiedy to w Krakowie przy ul. Lotniczej 1 w MDK Dom Harcerza dziesiątki fantastycznych kucharzy ( zarówno profesjonalnych, jak
Ostra na SłodkoJakiś czas temu znajomy wrócił z dalekiej wyprawy i przywiózł ze sobą mnóstwo smakołyków. A nam udało się zwabić go z całą rodziną do naszego domu
slodkokwasnaplSkładniki: ryż jaśminowy (100 g) groszek konserwowy (3 łyżki) zielone oliwki (15 szt.) cebula dymka (1 szt.) kurkuma sól papryka ostra olej Czas przygotowania: 20 min
Weganka gotujeSkładniki: ziemniaki (1/2 kg) pieczarki (5 dużych) czosnek (1 ząbek) kapusta włoska (1 duży liść) brokuł (kilka różyczek) marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) świeży imbir
Weganka gotujeUpał obezwładnia. Każda minuta spędzona przy klawiaturze zdaje się być niezasłużoną karą. Tym okrutniejszą, że za oknem pełnia lata kusi lawendą i zapachem siana. Nic, tylko
Gotuj z Blue RavenNie wierzyłam że to może być dobry pomysł połączenie takich smaków, ale wpisy na innych blogach zachęciły mnie do wypróbowania go. I powiem wam że ta
Bernika - moj kulinarny pamietnikNie wierzyłam że to może być dobry pomysł połączenie takich smaków, ale wpisy na innych blogach zachęciły mnie do wypróbowania go. I powiem wam że ta
Bernika - moj kulinarny pamietnikNigdy nie przepadałam za wodnistymi zupami (oprócz pysznych chińskich zup które są chyba jedynymi rzadkimi zupami które ubóstwiam!!) więc zawsze ze wszystkiego próbowałam stworzyć jedyny w
wegetalerzeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo lubię jeść sałatki. Są idealnym posiłkiem na śniadanie czy kolacje. Tym razem zrobiłam pyszną sałatkę z ryżem, kurczakiem, ananasem
Marta GotujeNa kuchni hinduskiej znam się tak jak kot na kwaśnym mleku, czyli w ogóle. Może tylko tyle, że mieszkając w UK, byłam kilka razy w tandoori
bistro mamaPonoć najlepszą młodą kapustę robi ciocia Lutka z Kutna. Tak twierdzą rodzice mojego męża i on sam. Wróć! Twierdził do wczoraj. Choć kiedy usłyszał, że do
bistro mamaPierwszy dzień pracy za mną, niezliczone dni przede mną. Wiele osób pyta co będzie z blogiem, czy będą nowe przepisy, czy dam radę z wszystkim. Odpowiedzi
bistro mama