Ajwar - bałkańska pasta 222Ajwar - ajvar - to bałkańska pasta z papryki i bakłażanów. Wywodzi się z kuchni serbskiej ale popularna jest na całych Bałkanach. W oryginalnym ajwarze nie ma pomidorów
Moje Małe Czarowanie
Bakłażan faszerowany kuskusem 237Bakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe Czarowanie
Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną 204Przepyszna PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ I JAGNIĘCINĄ z dużą ilością ziół... Artykuł Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Drożdżowe róże z cukinią 211Chciałam Wam dziś opowiedzieć o sile przyzwyczajenia. Moja mama nie znosiła sprzątania. Tę niechęć przekazała i mnie. Ale i w tym naszym nieuporządkowanym domu było
Gotuj z Blue Raven
Dyniowa lazania z kurczakiem i trawą cytrynową 369Zdrowsza i delikatniejsza wersja tradycyjnej lazanii. Zamiast makaronu użyłam cienko pokrojonej dyni. Danie jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Porcja dla dwóch osób. Składniki 1 pojedyncza
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Lazania z grillowanej cukinii 154Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku
Ogórki pikle, ale trochę inaczej 217Mam ten przepis od mojej kuzynki Ali. Dostała ten przepis od swojej teściowej która robi te ogóreczki od wielu lat. Wszyscy je uwielbiają. Smak delikatny, lekko
Kuchnia Pokoleń
Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście 227Uwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków lub
Słodkie okruszki
Pikle wg Jamiego Olivera 328Jamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako
Moje Małe Czarowanie
„Makaron” z cukinii 263Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku
ZUPA ZE SZPINAKIEM 248Poniższa zupa powstała z końcówek produktów, które chciałam już szybko zjeść, aby nie zajmowały miejsca i się nie zepsuły. Zdaję sobie sprawę, że potrawa ma bagienny
Kasia Sarna
SAŁATKA Z SOCZEWICĄ 262Miałam dziś apetyt na surówkę, ale jednocześnie chciałam się trochę najeść, wiec postanowiłam wzbogacić surowe warzywa o soczewicę. Czytaj więcej »
Kasia Sarna
SPAGHETTI A LA BOLOGNESE 345Nie pamiętam czy kiedykolwiek w życiu jadłam prawdziwe bolognese. Podejrzewam, że nie, ponieważ będąc dzieckiem (czyli w moich wszystkożerczych latach) odrzucało mnie od wszelkich sosów, zwłaszcza
Kasia Sarna