Pieczone ziemniaki z przyprawami to idealny dodatek do dań mięsnych. Takie ziemniaczki świetnie będą pasować do pieczonego kurczaka, steka, czy chociażby smażonej piersi z kurczaka. Do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Większość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czas Przygotowania : 15 min Czas Gotowania : 20 min Gotowe w : 35 min Liczba porcji : 4 Potrzeba matką wynalazków kiedyś ktoś tak powiedział i miał rację! Mieliśmy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyKlasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka powstała przy tzw. "czyszczeniu lodówki", jakaś puszka, paczka tortellini z nadzieniem z mortadeli, kawałek fety i długi różowy bakłażan. To było w mojej
Moje Małe CzarowanieSzukacie pomysłu na zagospodarowanie wieprzowej łopatki, a macie dość gulaszu czy pieczeni? Polecam pyszne i niestandardowe danie, czyli kolorową zapiekankę, łopatkę przekładaną warzywami w pysznym sosie
Bernika - moj kulinarny pamietnikNaleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rozgrzewające leczo z kiełbasą Lubicie leczo? My uwielbiamy w szczególności, gdy doskwierają chłody. Leczo doskonale rozgrzewa, syci i świetnie smakuje. Przygotowanie takiego obiadu nie sprawia trudności
Słodkie okruszkiSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Placek po węgiersku w niektórych regionach zwany również plackiem po zbójnicku, lub plackiem zbójnickim to tak naprawdę placek ziemniaczany podany z gęstym gulaszem i gęstą kwaśną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo cenię sobie szybkie w przygotowaniu, smaczne, zdrowe i kolorowe dania obiadowe. Coś co nie wymaga ode mnie zbyt długiego stania przy kuchni, gdy wracam po
Kulinarne przygody GatityKlasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czasami najlepsze są wypieki na szybko, na już. Także na święta. Kiedy w natłoku obowiązków i pełnej wszystkiego kuchni chcielibyście dodać jeszcze coś słodkiego – i
FlymetothespoonSałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!