parówki albo kiełbaski dobrej jakości tzn. z mięsa a nie odpadów. Bo takie też są na rynku, trzeba tylko czytać etykiety. Do tego prawdziwy, pomidorowy ketchup bez żadnych konserwantów. Można ? Można ! Bułki do hot-dogów najlepiej upiec samodzielnie. Ten przepis nadaje się doskonale także do bułek do domowych hamburgerów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawody, następnie przekładamy do miski razem z mięsem. Dodajemy jajko bułkę tartą i doprawiamy do smaku, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger w bułce. Smacznego
Moje-pitraszeniemnie: sałata pomidor rzodkiewka keczup majonez Do mięsa mielonego dodać przyprawy do smaku, jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Następnie z masy uformować płaskie kotlety-hamburgery, mi wyszło 8 szt. Patelnię grillową skropić olejem i grillować kotlety z obu stron aż się dobrze przyrumienią. Bułki rozkroić, jeśli mamy zimne można lekko podgrzać na patelni grillowej. Na bułkę położyć
Monia miesza i gotujekomentarzach link do swoich przepisów. Składniki : * hamburgery z mielonego mięsa - u mnie drobiowo-wieprzowe * bułka - u mnie grahamka z ziarnami * kapusta biała * pomidor * ogórek kiszony * majonez * ketchup Do tego coca-cola z kostkami lodu. Bardzo kaloryczne danie więc wszystkim na diecie nie polecam ze względu na majonez,ale można zastąpić jogurtem naturalnym. A coca-colę wodą
Magiczne Życie MartyOd wczoraj można korzystać ze zniżek na Burgery, w wybranych śląskich lokalach! Wystarczy pobrać aplikację Qpony . Zniżki dostępne są pod tym linkiem https://bnc.lt
Moja smaczna kuchniaDziś coś, co wielu z nas lubi najbardziej, czyli MIĘSO! Naszła mnie ogromna chęć na jakiegoś fast fooda... hmm, wybrałam trudniejszą drogę niż tą od mojego domu do pierwszej lepszej budki z hamburgerami i postanowiłam zrobić je sama. W wersji zdrowszej, może nawet trochę "odchudzonej". Parę godzin pracy w kuchni, a efekty niesamowite i brzuch zadowolony(...)czosnek kroimy bardzo drobno (czosnek można przecisnąć przez praskę). Pokrojone mieszamy z mięsem, dodajemy musztardę i przyprawy. Dodajemy otręby i jajko, a następnie mieszamy masę ręką, odstawiamy na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły. Formujemy okrągłe burgery i na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej) smażymy z obu stron aż mięso będzie rumiane i dobrze przysmażone. Burgerów
Symfonia Smakówbędzie rozdzielać się na pojedyncze włókna. Całe upieczone mięso należy „poszarpać” widelcem, a następnie zanurzyć w sosie barbecue (BBQ) i wymieszać. Można użyć gotowego sosu BBQ, ja wolę robić go samodzielnie. Przygotowaną w ten sposób wieprzowinę podaje się najczęściej w towarzystwie surówki z czerwonej kapusty i korniszonów. Można podać ją na talerzu wraz z puree ziemniaczanym(...)wspomnianymi dodatkami lecz znacznie popularniejsza jest podawana w bułce. Tak więc można zaryzykować, że to tańsza wersja hamburgera. Tańsza – nie znaczy gorsza. Nam kanapki z taką wieprzowiną smakują bardzo. Szczególnie mężowi, który dopomina się powtórki. Pulled Pork – szarpana wieprzowina: 1 – 1,5 kg chudej łopatki wieprzowej 1 łyżka musztardy (np. ostrej dijon lub angielskiej) 2 duże
Poezja smakunabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy lub oleju kokosowego, układamy kotlety i smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Bułkę przekrawamy na pół, układamy kotleta, plasterek pomidora, rzodkiewkę, oprószamy solą lub pieprzem. Przykrywamy druga połową bułki. Do hamburgera można dodać dowolny
Sama słodycz i szczypta chilisama. Rzadko jadam takie hamburgery w jakiś fastfood'ach. Wolę sobie odmówić, niż mieć świadomość jak bardzo mój organizm się męczy, próbując strawić sztuczne jedzenie i jaką chemię w siebie wsadziłam. Stąd też pomysł na obiad. Moje burgery są z mięsa wieprzowego. Dla niektórych to może być profanacja, no cóż. Takie miałam mięso akurat w zamrażalniku :) Uwierzcie mi, pomimo świadomości(...)mięska. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto, w połowie smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie bądź mleku. W międzyczasie do miski dodajemy mięso, można je już wymieszać z ketchupem, musztardą, solą i pieprzem. Dodajemy cebulę z czosnkiem i rozmokłą bułkę i jajko Mieszamy powstałą masę. (Proponuję na chwilę odstawić do lodówki
Justa próbuje gotowaćniemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula. Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Uwielbianego przez wielu Big Mac'a możemy przygotować w wersji domowej - jest on równie(...)tarce), podobnie postępujemy z czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki
Słodka Stronanigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki i kubełek(...)hamburgerów podpieczona bułka Wszystko podajemy z niewielką porcją frytek i surówką colesław. Wierzcie lub nie, ale nigdy nie jadłam lepszych hamburgerów. Przygotowuje się je naprawdę szybko i są mega smaczne. Czasami można pozwolić sobie na taki fast foodowy obiad. :) Makaron Dominik nie jest największym fanem makaronu... ledwo toleruje te, które przyrządzam, a najbardziej lubi lasagne, która
Cooking Monsternigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki i kubełek(...)hamburgerów podpieczona bułka Wszystko podajemy z niewielką porcją frytek i surówką colesław. Wierzcie lub nie, ale nigdy nie jadłam lepszych hamburgerów. Przygotowuje się je naprawdę szybko i są mega smaczne. Czasami można pozwolić sobie na taki fast foodowy obiad. :) Makaron Dominik nie jest największym fanem makaronu... ledwo toleruje te, które przyrządzam, a najbardziej lubi lasagne, która
Cooking Monsterjuż mamy pyszne danie.składniki:450 g mięsa mielonego wieprzowego2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki bułki tartej1 jajkoprzyprawa do hamburgerów10-12 średnich pieczarekprzyprawa grill ziołowyolej do skropienia pieczarekPieczarki skropić olejem i oprószyć przyprawą grill ziołowy, odstawić. Mięso mielone dokładnie wymieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekanym szczypiorkiem. Do smaku doprawić przyprawą do hamburgerów. Następnie z mięsnej masy uformować małe kulki wielkości pieczarek
Monia miesza i gotujeDzisiaj, w ramach Śląskiego Projektu Burger , odwiedziłam jedną z burgerowni w Katowicach. Pamiętajcie, że do końca tego tygodnia, czyli do 5 marca , można skorzystać ze
Moja smaczna kuchniadrugi dzień wykorzystuje do hamburgera i smakuje super . Składniki 1 kg mięsa mielonego dobrej jakości(...)bułkę ,następnie cebulę pokroić i przesmażyć na oliwie i dodać do mięska ,sol pieprz ziołowy ,jajka ,musztardę wszystko dokładnie mieszamy ,jeżeli cała masa mięsna jest za rzadka to można dodać z trzy łyżki bułki tartej . Następie ręce smarujemy olejem i formujemy kotlety następie obtaczamy w bułce tartej i na rozgrzaną patelnie smażymy kotlety
Mój Smak