Choinki bezowe. 131Przepis na choinki bezowe, dla wszystkich małych i dużych wielbicieli bez. :) To także kolejny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają podczas robienia świątecznych (i nie tylko
To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 135Sernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg
To co lubię - gotuję i polecam
Pralinki kokosowe. 131Delikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą
To co lubię - gotuję i polecam
Udka pieczone. 134Większość z nas lubi pieczonego kurczaka, ja dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem. Tym razem udka pieczone z dodatkiem rozmarynu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Udka
To co lubię - gotuję i polecam
Pieczone ziemniaki. Jak zrobić pieczone ziemniaki. 142Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Kiedy macie już dosyć zwykłych, gotowanych ziemniaków zróbcie wersję pieczoną. Ja najbardziej lubię najpierw podgotować je kilka minut (około
To co lubię - gotuję i polecam
Crème brulee. 158Delikatny, aksamitny krem jajeczny z chrupiącą warstwą ze skarmelizowanego cukru. Deser, który od jakiegoś czasu jest moim ulubionym deserem. Ja dodałam do niego lekko kwaśne owoce
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 137Przeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa ogórkowa 163Zupa ogórkowa. Nie wiem jak to się stało, że do tej pory moja ulubiona zupa nie znalazła się na blogu. Dlatego szybko naprawiam swój błąd. Wg
To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem serowym. 133Smaczna i pożywna zapiekanka makaronowa z dużą ilością warzyw i sosem serowym. Do tej zapiekanki możecie dodać również mięso jednak spróbujcie najpierw wersji wegetariańskiej. Przepis ten
To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić krem kajmakowy do tortu lub wafli. 152Kiedyś przekładane wafle były bardzo popularne. Ja nawet pamiętam je ze swojego dzieciństwa. Krem do takich wafli robiło się najczęściej z mleka w proszku . Ja ostatnio
To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane ćwikłą (buraczkami z chrzanem) 155Przepis na jajka faszerowane buraczkami z dodatkiem chrzanu. Jeśli lubicie faszerowane jajka to te powinny Wam przypaść do gustu. Mają piękny kolor więc przy okazji mogą
To co lubię - gotuję i polecam
Barszcz czerwony z ziemniakami. Barszcz z wyspą. 195Barszcz czerwony z ziemniakami. U mnie w domu rodzinnym potocznie nazywany barszcz z wyspą. To zdecydowanie smak mojego dzieciństwa, kiedyś za nim przepadałam. Przyznam się, że
To co lubię - gotuję i polecam
Deser jagodowy z chia. 191Szybki i smaczny deser z jagodami i chia. To doskonały sposób na wykorzystanie mrożonych jagód. Ten deser możecie również przygotować z dowolnymi owocami. Pasują do niego
To co lubię - gotuję i polecam
Mini pankejki (pancakes). 154Przepis na pyszne mini pancakes (pankejki). Podczas ich smażenia jest trochę zabawy, ale zapewniam Was, że uśmiech na twarzach Waszych dzieci wynagrodzi wszystko. Pysznie smakują posypane
To co lubię - gotuję i polecam
Risotto z cukinią i kurczakiem. 137Dosyć często robię w domu risotto, po pierwsze dlatego, że szybko je się przygotowuje, jest to danie tzw. jednogarnkowe, a po drugie można w nim przemycić
To co lubię - gotuję i polecam