Deser truskawkowo-jogurtowy 127Sezon na truskawki w pełni dlatego dzisiaj zapraszam Was na lekki truskawkowy deser. Zrobienie go nie wymaga zbyt wiele czasu, a efekt wizualny i smakowy jest
To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka z soczewicą 126Dzisiaj przepis na szybką i pyszną zapiekankę z soczewicy i warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka z soczewicą Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 15 min
To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet warzywny 138Macie dość mięs i wędlin, które zawsze jednakowo smakują? Jeśli tak , to zapraszam na inny niż tradycyjny, pyszny, delikatny i łatwy w przygotowaniu pasztet warzywny. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Sos grzybowy – sos ze świeżych grzybów. 135Przepis na pyszny sos ze świeżych grzybów. Z dodatkiem placków ziemniaczanych smakuje wyjątkowo smacznie. Nie jadam go zbyt często, ale dwa, trzy razy roku z
To co lubię - gotuję i polecam
Zielona sałatka jajeczna 133Dzisiaj zapraszam na pyszną sałatkę jajeczną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zielona sałatka jajeczna Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 5 plastrów żółtego
To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka z warzywami i makaronem. 134Idealna propozycja na sobotni obiad, która zasmakuje nawet małemu niejadkowi. Sprawdzone ;). Przygotowanie tej zapiekanki nie wymaga zbyt dużo pracy dlatego zdążycie jeszcze nacieszyć się piękną, słoneczną
To co lubię - gotuję i polecam
Nalewka z aronii 125Wakacje, wakacje i po wakacjach, a na otarcie łez zapraszam Was na pyszną nalewkę z aronii :D Musicie spróbować jest naprawdę wyśmienita. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam
Jajko sadzone w nowej odsłonie 150Jeśli nie macie pomysłu na śniadanie, albo chcecie sprawić bliskiej osobie małą niespodziankę, to zapraszam Was do zrobienia pysznego jajka sadzonego w oryginalnej odsłonie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Omlet z warzywami 135Kto ma ochotę na pyszny omlet z warzywami? Po takim śniadaniu będziecie mieli dużo siły i energii na długi sobotni spacer. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Omlet
To co lubię - gotuję i polecam
Kiełbaski (frankfurterki) z pieczarkami i sosem pomidorowym. 121Zapraszam Was dzisiaj na ekspresowe danie, które zrobicie w 15 minut. Możecie użyć swoich ulubionych cienkich kiełbasek, ja zrobiłam z dodatkiem frankturterek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecam
Kruche rogaliki z musem z pigwy 154minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} masło, rozkłócone żółtka oraz śmietanę. Dokładnie zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części/kulki i każdą włożyć do osobnego woreczka po czym schłodzić w lodówce około 1 godziny. W między czasie nastawić piekarnik na 180stopni, góra/dół(...)termoobiegu. Przygotowane ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować w kształcie koła około 40cm i podzielić na 16 równych części/trójkątów. Każdy trójkąt u podstawy lekko naciąć, nałożyć po łyżeczce nadzienia. Zaczynać zwijanie rogalika od lekkiego rozchylenia końców trójkąta, zwijając uformować kształt rogalika. Rogaliki układać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piec 15-18 minut na rumiano. Przed podaniem
W garach u Gosi
Śledzie z orzechami i śliwkami suszonymi. 146Do sporej już kolekcji śledzi na blogu, dorzucam dzisiaj kolejny przepis. Dzisiaj przepis na pyszne śledzie z dodatkiem orzechów włoskich i suszonych śliwek. Są bardzo aromatyczne
To co lubię - gotuję i polecam
Dżem dyniowy z pomarańczą i cytryną 158Dyniowy dżem z dodatkiem pomarańczy zaskoczy Was z pewnością swoim delikatnym smakiem i cudownym zapachem. Spróbujcie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem dyniowy z pomarańczą i cytryną
To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z selera 140Hit ostatnich tygodni w moim menu, do tej pory go kupowałam, ale od jakiegoś czasu robię sama. Dzisiaj dzielę się przepisem z Wami. Jest bardzo delikatny
To co lubię - gotuję i polecam