ciasto - 164325 przepisów (strona:6141/10955)

Tiramisu truskawkowe 149

Pyszne truskawkowe tiramisu to deser idealny w sezonie truskawkowym. Jeśli macie ochotę na coś szybkiego i pysznego, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Tiramisu truskawkowe – Składniki

Do Garów!
Drożdżowe racuchy z jabłkami… takie jak u babci 148

Puszyste, delikatne drożdżowe ciasto z dodatkiem jabłek to nic innego jak racuchy. Ten smak przywołuje miłe wspomnienia i smak dzieciństwa. Racuchy – rozczyn 1,5 szklanki (poj.szkl.250ml) ciepłego mleka 2 łyżki m Artykuł Drożdżowe racuchy z jabłkami… takie jak u babci pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Placuszki bezglutenowe na kefirze 133

cynamonu cejlońskiego, olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw wlewam do miski kefir. Następnie dodaję do niej mąkę, cynamon oraz wbijam jajka. Całość miksuję na gładkie ciasto. Na płaskiej patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju kokosowego i rozprowadzam go pędzelkiem na całej powierzchni patelni. Za pomocą chochelki wylewam ciasto na patelnię i smażę pankejki z obu stron

Natka Pietruszki
Omlet jabłkowy / Omelette with apples 150

olejem lub masłem. Jajka roztrzepujemy z cukrem waniliowym, cynamonem i jogurtem. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Potem dodajemy do miski z ciastem starte jabłko i znowu mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy do naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 35 minut. Po upieczeniu studzimy w temperaturze pokojowej, dzieleimy na kawałki. Przed

Projekty ze smakiem
Pierogi z kaszą gryczaną i z grzybami w sosie pomidorowym z mozzarellą. 159

można przygotować dzień wcześniej. Możecie je również zamrozić, ale bez sosu. Składniki ·                   ciasto na pierogi wykorzystajcie z mojego starego przepisu  klik tutaj! kasza gryczana ugotowana do miękkości, jeden woreczek wystarczy garść grzybów leśnych ,ugotowanych do miękkości w małej ilości wody, wychłodzonych, zmielonych(...)pietruszki   Najpierw robimy farsz na pierogi. Odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. Jeśli jest za sypki dodajemy puree ziemniaczane. U mnie masa na pierogi wyrabiana jest w robocie. Następnie robimy ciasto. Wałkujemy ,wykrawamy kółka od szklanki i na każde kółko kładziemy porcję farszu. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut od czasu wypłynięcia na wierzch wszystkich pierogów. Pyszne polane masłem

Z Kuchni Do Kuchni
Syrop z Orzechów i Miodu – Na Odporność i Dolegliwości Żołądkowe 150

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Syrop z orzechów to domowe lekarstwo na różnego rodzaju dolegliwości. Wspomaga naszą odporność, pomaga w przypadku problemów żołądkowych, a także stabilizuje prace tarczycy

Przepiski.pl
Surówka z pora i jabłka. 244

Surówka z porów z dodatkiem jabłka. To chyba jedna z moich ulubionych surówek z dzieciństwa. Mama robiła nam taką surówkę z dodatkiem gęstej śmietany. Jeśli lubicie

To co lubię - gotuję i polecam
KLUSKI LENIWE Z DYNI HOKKAIDO 204

szczęśliwej kury - 250 g sera białego dobrej jakości  - 90 g - 100 g mąki orkisz typ 700 lub pszennej - 1/6 łyżeczki soli WYKONANIE: W/w składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto podziel na 4-5 części. Stolnicę oprósz mąką, z każdego kawałka formuj wałek, odcinaj nożem kluski. Kluski układamy na oprószonym mąką blacie, aż uzbieramy porcję do gotowania. W szerokim garnku

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka z cukinii z indykiem 136

Znudziła Wam się cukinia? Nie macie na nią już pomysłów? Zapiekanka z cukinii z indykiem poleca się na obiad. Prosta w przygotowaniu, szybka i przepyszna. {"@context

Bardzo Gruby Smok
Placuszki z serkiem homogenizowanym i tartym jabłkiem 1357

cukier puder do obsypania placków W naczyniu umieszczamy obie mąki, mleko, cukier wanilinowy, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, serek homogenizowany oraz jajka. Wszystkie składniki miksujemy aż do otrzymania gęstego ciasta o jednolitej konsystencji. Dodajemy obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłko, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła. Smażymy placuszki z obu stron na złoto(...)niezbyt mocno rozgrzanym palniku (przewracamy na drugą stronę, gdy powierzchnia ciasta wyraźnie zmieni swoją strukturę). Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Domowa Nutella ze Śliwek 129

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowa nutella ze śliwek , dla niektórych znana jako „ śliwella ” to bardzo smaczne powidło śliwkowe z dodatkiem kakao oraz czekolady. Jest

Przepiski.pl
Tarta z tartymi burakami, fetą i czosnkiem. 182

łyżki suszonego lubczyku  Skworcu 3 łyżki oleju Przygotowanie; Mąkę przesiewamy wraz z solą do miski, dodajemy zimne masło. Palcami tworzymy kruszonkę następnie dodajemy żółtka i wodę. Zagniatamy szybko ciasto i wkładamy do lodówki na około pół godziny. Cebulę siekamy, smażymy na oleju na złoto. Dodajemy też czosnek, chwilkę jeszcze smażymy. Zdejmujemy z ognia.  Do miski dodajemy buraki starte(...)nich dorzucamy cebulę z czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy też zioła.  Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy dno i brzegi formy. Wyścielamy papierem i wysypujemy kulki ceramiczne. Wkładamy jeszcze chwilę do lodówki. i wstawiam do pieca nagrzanego do temp. 190C, Pieczemy około 15 min. Wyjmujemy, ściągamy papier i obciążenie. Wkładamy jeszcze na 5 minut, temp

Radość kipiąca uśmiechem.
Bułeczki pszenno-żytnie z babką płesznik 140

kruszymy drożdże i zasypujemy cukrem, zalewamy ciepłą wodą i dajemy olej. Mieszamy, odstawiamy na 5 minut Dodajemy zaczyn do mąk z solą i dorzucamy czubatą łyżkę nasion babki. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na minimum pół godziny- do godziny. Z ciasta, które nam wyrośnie odrywamy kawałki i formujemy bułeczki. Układamy w odstępach na blaszce wyściełanej papierem

Latosiowydom
Kotlety drobiowe w cieście naleśnikowym i w płatkach kukurydzianych 169

przygotowane kotlety drobiowe są bardzo smaczne. Panierowane w cieście naleśnikowym zachowują wilgoć a płatki kukurydziane dodają im chrupkości. Użyłam tu mięsa z piersi kurczaka, a tę część bardzo łatwo jest wysuszyć. Sposób ich przygotowania nie jest trudny, zajmuje to podobnie tyle samo czasu co panierowanie w jajku i bułce tartej. Efekt końcowy zaś jest [...] Artykuł Kotlety drobiowe w cieście naleśnikowym

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe muffinki z malinami 184

pieczenia, zmiksować krótko tylko do połączenia. Masa będzie gęsta.   Nagrzać piekarnik do 175*c na grzaniu góra dół. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami, łyżką nakładać porcje ciasta do około ¾ objętości formy , w ciasto powciskać po 4 świeże maliny. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30/35 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu muffinki wyjąc z formy, studzić na kratce

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania