Szybkie bagietki z pestkami dyni i zdrowa sałatka 182zrobić domowe bagietki z pestkami dyni? Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, cukier, olej, drożdże instant, pestki dyni i wlewamy ciepłą wodę. Wszystko wstępnie mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy ciasto ręką. Ciasto dzielimy na 3 części. Z każdej formujemy wałek i delikatnie go skręcamy. Blaszkę lub specjalną formę na bagietki natłuszczamy olejem. Układamy nasze 3 wałeczki (na zwykłej formie musimy
Słodkie okruszki
Naleśniki ryżowe z serkiem i dżemem 123twarożkiem i konfiturą wiśniową. Wyszedł posty i pyszny podwieczorek. Jeżeli jesteście ciekawi smaku taki naleśników, możecie przygotować je z połowy porcji. Pysznych inspiracji Wam życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mleka migdałowego 2 szklanki mąki ryżowej 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy Na nadzienie: 50 dag sera białego ( u mnie taki z wiadereczka(...)smaku 1 słoiczek ulubionego dżemu ( u mnie wiśniowa konfitura ) Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie pysznych naleśników: 1. Naleśniki: Składniki na naleśniki miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone studzimy. 2. Nadzienie: Ser mieszamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku. 3. Składanie naleśników: Naleśniki smarujemy serkiem, nakładamy dżemu i składamy w trójkąty
Izabelawkuchni
Pasta kanapkowa w 5 minut 285Pasty kanapkowe to fajne urozmaicenie śniadania czy kolacji. Świetnie sprawdzą się także jako przekąska na domowych imprezach. Taką pastę można zaserwować na bagietce, tostach czy nawet
Przepiski.pl
Kolorowa sałatka 120Kolorowa sałatka to pyszna propozycja zarówno na imprezowy stół jak i na kolację. Pięknie prezentuje się w salaterce i doskonale smakuje. Ze stołu zawsze znika jako
Alle Dobre!
Szybki chleb pszenny na zakwasie 140poczytacie w tym wpisie „Domowy zakwas razowy”. Szybki chleb pszenny na zakwasie – przepis Wszystkie składniki, a więc zakwas, mąkę, wodę, sól i cukier mieszamy w misce. Ciasto wyrabiamy ręką, albo przy pomocy maszyny, aż do połączenia się składników. Powinno być gładkie i luźne. Następnie zostawiamy je na godzinę w ciepłym miejscu pod przykryciem. Po godzinie składamy(...)ciasto i zostawiamy je do wyrośnięcia przez kolejne minimum 3 godziny. Możecie je zostawić w koszyczku do chleba, albo w misce. Wyrośnięty bochenek pieczemy w 230 st. C. przez około 40-45 minut. Chleb należy piec w piekarniku z parą, skórka wtedy będzie znacznie bardziej chrupiąca i chleb nie będzie zbytnio przypieczony z góry. Nie każdy ma piekarnik z funkcją
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fuczki buraczane – smażone placki z buraczków i kiszonej kapusty 118przyprawach zielenina – koperek, szczypior, szpinak lub jarmuż WYKONANIE FUCZKI Do miski wsypujemy mąkę, płatki drożdżowe, przyprawy, oliwę i jajo. Mieszamy – powinniśmy otrzymać nieco gęstsze ciasto niż na naleśniki – odstawiamy na około 15 minut. Następnie dodajemy odciśniętą i posiekana kapustę oraz obranego i startego na grubych oczkach buraczka, mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką porcje ciasta
Tajemnice Smaku
Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 111Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to prosty, smaczny i aromatyczny obiad, który przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut. Nie ma nic lepszego niż pyszny i ciepły
Alle Dobre!