ciasto - 164325 przepisów (strona:5754/10955)

Ogórki po watykańsku 75

Pyszny przepis na ogórki po watykańsku. Jeden nietypowy dodatek zmienia smak całej zalewy. Składniki 5 kg ogórków – pokroić w grube plastry i zasolić (2 łyżeczki

Wasze Przepisy
Gofry maślane 99

wyszły świetne, bardzo delikatne. Bardzo nam smakowały. Przygotowując jedne i drugie gofry (z przepisu poniżej, i te z mojego ulubionego , który dostępny jest na blogu od lat ) zawsze część ciasta odkładam sobie do mniejszego naczynia i wstawiam na noc do lodówki. Piekę je następnego dnia i mam świeże gofry na śniadanie. Gofry z tego przepisu mam wrażenie, że następnego dnia(...)pozostałe składniki: mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, cukier puder, żółtka, mleko, wodę oraz rozpuszczone masło. Kiedy otrzymamy gładką masę, łączymy ją z ubitymi białkami za pomocą szpatułki. Gotowe ciasto odstawiamy na około 15-20 minut. Następnie pieczemy w rozgrzanej gofrownicy do zarumienienia (u mnie po około 2,5 minuty w mocnej gofrownicy marki Dezal ( link afiliacyjny/reklama ), w słabszych gofrownicach

Smaki Na Talerzu
Domowy kisiel owocowy 67

Share Pinterest Print Domowy kisiel owocowy można przygotować z dowolnych owoców. Ja użyłam czereśni, jeżyn i borówek amerykańskich. Poza sezonem świetnie sprawdzą się owoce mrożone, więc

Oryginalny smak
Deser Knoppers z mlekiem w proszku 185

ciasteczka czy batoniki. Jego uniwersalność i łatwość użycia sprawiają, że jest doskonałym składnikiem do wielu słodkich przepisów. Oto kilka polecanych przepisów z mlekiem w proszku: deser Góra Lodowa kokosowe ciasto Raffaello ciasto Oreo bez pieczenia tarta z kawą i mlecznym kremem Przepis na deser Knoppers Deser Knoppers z mlekiem w proszku Blog Via Gusto Deser Knoppers to słodka przekąska inspirowana

Via Gusto
Gulasz drobiowy z cukinią 200

Domowy gulasz z kurczaka i cukinii, który polecam każdemu z Was. Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu, kurczak mięciutki i aromatyczny, a składniki niezbędne do jego

Przepiski.pl
ROSÓŁ DROBIOWO - WOŁOWY Z DOMOWYM MAKARONEM 81

jarzynę. Dodajemy podpieczoną cebulę i chwilkę jeszcze gotujemy aż mięso będzie miękkie.  Na koniec doprawiamy do smaku według uznania.  MAKARON - mąkę zagniatamy z jajkami i powstanie ciasto na makaron. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie płaty i tniemy na makaron. Gotujemy a osolonym wrzątku koło 3-4 minuty licząc czas od wypłynięcia makaronu na wierzch wody.  Makaron należy odcedzić

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciastka i krakersy z komosy bez glutenu – Vilgain 83

Ostatnio przedstawiłyśmy Wam sklep z fit produktami, od którego dostałyśmy paczkę prezentową. Vilgain jest to firma, która przede wszystkim sama produkuje sprzedawane przez siebie produktu dbając

Candy Pandas
Gęś pieczona 93

Gęś pieczona Przepis na soczystą gęś z piekarnika Gęś pieczona to danie, które na polskich stołach pojawia się najczęściej w święta lub podczas ważnych okazji. Nie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ekspresowe placuszki bananowe 127

Te ekspresowe w przygotowaniu placuszki bananowe to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Tylko kilka prostych składników i pyszne danie na słodko gotowe! Artykuł Ekspresowe placuszki bananowe pochodzi

Przepiski.pl
Sos paprykowy 91

Sos paprykowy sprawdzi się idealnie np. do kurczaka w płatkach owsianych lub kurczaka w płatkach kukurydzianych . Idealnie zamaczać w nim kawałki mięsa. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Ogórki korniszony w 5 minut! 86

  Korniszony w 5 minut? Idealne, do szybkiego  obiadu. Składniki:  1 kg ogórków gruntowych  pęczek kopru  3 ząbki czosnku  2 łyżeczki

Niezły Młynek
Pierogi z Kapustą i Grzybami Historia i Pochodzenie 115

dodatkowo używa się oleju kokosowego lub innego tłuszczu roślinnego zamiast masła, aby nadać nadzieniu odpowiednią konsystencję i smak. Mój przepis na Pierogi z Kapustą i Grzybami Składniki i Przygotowanie Ciasta TUTAJ Składniki Farsz – Kiszona kapusta – Cebula – Pieczarki – Masło – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Bułka tarta – Masło Przygotowanie 1. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię(...)Kapustę i grzyby włóż do robota kuchennego i zblenduj. 7. Jeśli farsz jest zbyt mokry, przełóż go na patelnię i chwilę podgrzej. Pamiętaj by przestudzić farsz. 8. Na przygotowane ciasto na pierogi, nałóż farsz, zwiń pieroga. 9. Gotuj pierogi we wrzątku osolonej wody. 10. Nałóż i posyp bułką tartą. 11. Pożeraj. Podsumowanie Pierogi z kapustą i grzybami to danie, które

RafalCook

Proponowane wyszukiwania