ciasto - 164325 przepisów (strona:4488/10955)

Bananowa rozpusta 210

rodzimych jabłek, nie wiem co mam myśleć. Nie jestem ekspertem, jestem tylko zwykłym konsumentem, który ma prawo się zdziwić. Może ktoś mnie oświeci? Podążając więc za trendami postanowiłam zrobić ciasto z bananami właśnie. Pyszny biszkopt, masa budyniowa, mleko skondensowane, banany, bita śmietana, galaretka, och! Czy to nie brzmi jak bananowa rozpusta?! Do tego kieliszek delikatnej Pravdy o smaku brzoskwiniowym(...)cała filozofia. :) Masło ucieramy i dodajemy do niego po łyżce budyniu, ciągle ucierając. Postępujemy tak do końca. Gotową masę możemy umieścić w lodówce lub od razu posmarować nią ciasto. Następnym krokiem jest przygotowanie biszkoptu.  Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.  Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ubitych żółtek. Do tak przygotowanych

MamaOskarka
Ciasto z masą i roladkami w galaretce 247

Upiekłam ciasto kakaowe,do wypieku ciasta użyłam mąki Szymanowskiej Uniwersalnej .Fajne i praktyczne nowe opakowanie mąki ..Waga mąki ciut się zmniejszyła, bo w opakowaniu jest 800 g ale opakowanie jest super..Zapięcie strunowe pozwala na zamknięcie opakowania i nic przez przypadek [jak to u mnie czasem bywa ] się nie wysypie. No dobra , ciasto upieczone, a ja nie miałam pojęcia

Moje domowe kucharzenie
Muffiny czekoladowe z truskawkami 393

Muffiny czekoladowe z truskawkami to połączenie ciasta czekoladowego z soczystymi owocami. Babeczki są mięciutkie i mocno czekoladowe, a dodatek truskawek wspaniale urozmaica ich smak. Z poniższego przepisu można przygotować 12 sztuk . Muffiny czekoladowe z truskawkami Składniki: 200g mąki pszennej 140g cukru 120g jogurtu greckiego 120g oleju 80g gorzkiej czekolady 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku(...)dodać jajka oraz ekstrakt z wanilii, ponownie wymieszać - dodać cukier, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami - do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości - n wierzchu każdej babeczki ułożyć 3-4 kawałki truskawek, wciskając je w ciasto - muffiny piec w temperaturze 170-180 stopni przez około 25 minut

Smakołyki Bereniki
Sernik gotowany z truskawkami i galaretką 214

Połączenie moich ulubionych ciast :) Czyli sernika i biszkoptu z truskawkami. Idealne! (duża blacha) Składniki na biszkopt: 6 jaj 6 łyżek mąki 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Składniki na masę serową 0,5 kg sera ¾ szklanki cukru 2 całe jajka (mniejsze) 10 dag masła lub margaryny 1,5 budyniu śmietankowego(...)biszkoptu: Białka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Następnie wsypać mąki, proszek do pieczenia. Tortownicę od spodu wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 30-35 minut. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub herbata z cytryną- około 80 ml) Wykonanie masy serowej: Ser mielimy, ucieramy

Tradycyjna Kuchnia
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 240

Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W tym przepisie nie dodaję białej czekolady, a dzieci go po prostu uwielbiają! Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku (np. plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą

Korniszonki
Truskawkowo kawowy sernik 314

Sernik na zimno truskawkowy  z nutą kawy. Idealny na gorące dni dla ochłody. W tym serniku mamy dwa w jednym ciasto i kawę. Nie lubię przesłodzonych ciast dlatego cukier dodaję oszczędnie. Sernik zrobiłam w godzinę także polecam. spód: 180 g ciastek kruchych 50 g masła masa serowa: 800 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka musu truskawkowego 25 g truskawek(...)łyżki żelatyny masa kawowa: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka czubata żelatyny 1 łyżka cukru pudru dekoracja: truskawki kawa mięta Spód: Ciasta kruszę w misie blendującej, przekładam do miski, dodaję roztopione ciepłe masło i mieszam palcami. Dno formy o wymiarach 27 cm na 18 cm  wykładam papierem do pieczenia, wysypuję masę

wesoła kuchnia
Sernik straciatella z truskawkami na zimno 272

stoiska z ostatnimi truskawkami. Szybko w tym roku się zaczęły, i szybko skończyły. Dlatego kupuję ostatnią kobiałkę by rozkoszować się jeszcze smakiem początku lata i z przeznaczeniem na jakieś ciasto. M na szczęście zażyczył sobie sernik na zimno, więc nie musiałam długo myśleć, co upiec. Ten sernik nie różni się zbytnio od tych poprzednich na blogu - spód stanowi biszkopt, środkowa(...)koniec wsypywać partiami obie mąki wymieszane wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Na tym etapie można to zrobić na najniższych obrotach miksera lub posłużyć się łopatką. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Studzimy. Gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe, wyjmujemy

My simple kitchen
Puch z piankami 226

zasadzie, to ciasto jest kolejną wersją śnieżnego puchu i śnieżnej rolady . Deser idealny na upały… i nie tylko. Ciasto, którego przygotowanie nie sprawi kłopotu nawet początkującym w wypiekach nie tylko dlatego, że nie wymaga pieczenia – jest bardzo proste w przygotowaniu. Puch z piankami. Składniki: - ok. 30 szt. herbatników (Petit beurre) - 28 szt. pianek w czekoladzie - 1 litr schłodzonej śmietanki

mojewypiekiinietylko
Biszkopt z masą jabłkowo- wiśniową i bitą śmietaną 176

Ciasto idealne na lato! Nie jest zbyt słodkie, ani suche. Połączenie słodyczy z kwasowością owoców i delikatną śmietanką dale idealny efekt smakowy! (mniejsza blacha- u mnie 28x24 cm) Składniki na biszkopt: 6 jaj 6 łyżek mąki 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Składniki na masę jabłkowo- wiśniową 1 kg jabłek(...)biszkoptu: Białka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Następnie wsypać mąki, proszek do pieczenia. Tortownicę od spodu wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 30-35 minut. Schłodzony biszkopt przekroić wzdłuż. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub herbata z cytryną- około 80 ml) Wykonanie masy

Tradycyjna Kuchnia
Tarta bez pieczenia z borówkami 180

Tarta bez pieczenia z borówkami to najszybsze i najłatwiejsze ciasto, które warto przygotować latem na deser. Tarta składa się z kilku prostych składników, a smakuje wybornie. Moja tarta jest z borówkami, ale można je zastąpić malinami, truskawkami lub innymi niezbyt kwaśnymi owocami. Spód do ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona(...)tarta nie kruszy się i dobrze się kroi. Krem to połączenie serka mascarpone z bitą śmietaną i wanilią. Pyszne ciasto do przygotowania bez pieczenia na łatwy i prosty deser. Serdecznie polecam, gdyż smakuje wspaniale i zrobicie ten smakołyk bez trudu. Składniki: (forma do tarty o średnicy 28 cm, u mnie silikonowa)  Spód do tarty: 150 g herbatników kakaowych

Kuchcik gotuje
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI I OWOCAMI 156

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ( + 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 24 CM. Składniki na ciasto: około 3/4 opakowania biszkoptów, 2 duże śmietany 18% (po 330 g), 6 czubatych łyżek cukru pudru, 3 galaretki w wybranych smakach - u mnie cytrynowa, wiśniowa i malinowa Cykoria , 200 ml wody, 5 łyżeczek żelatyny(...)pozostałej śmietany i mieszam. Na koniec do masy dodaję galaretki (kilka kostek zostawiam do dekoracji), delikatnie mieszam. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, układam biszkopty i zalewam przygotowaną masą. Ciasto chłodzę w lodówce (najlepiej przez całą noc), następnie dekoruję owocami i pozostawionymi galaretkami. * Ciasto zainspirowane stroną DiBloguje

JejKuchnia
Truskawkowiec 246

Truskawkowe szaleństwo trwa, u mnie królują proste ciasta ze względu na alergię Zuzy na białko mleka krowiego, ja też musiałam je wyeliminować ze swojej diety i bazuję na starych sprawdzonych przepisach bez masła, mleka i śmietany. W planach mam pokombinowanie z mlekiem kokosowym,a póki co zapraszam na pysznego truskawkowca.  Biszkopt: 5 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki(...)napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody i odstawiamy do stężenia. Truskawki blendujemy dodając cukier wg uznania, a następnie mieszamy z żelatyną. Złożenie ciasta. Biszkopt przekrawamy na pół, na połowę biszkoptu wykładamy tężejący mus truskawkowy, przykrywamy drugą połową biszkoptu, a po wierzchu polewamy galaretką. Prawda, że prosto, a że pysznie to już musicie sprawdzić

Cynamonowe szczęście
Biszkopt szpinakowy z kremem i truskawkami 299

tylko smacznie, ale  i pięknie. Polecam Wam niebanalny biszkopt. Biszkopt w wersji "na zielono", z dodatkiem szpinaku. Szpinak nadaje biszkoptowy nie tylko kolor, ale sprawia również, że ciasto jest wilgotne. Myślę, że takim zielonym biszkoptem zaskoczycie gości. I z całą pewnością wypiek przypadnie im do gustu. PRZEPIS NA BISZKOPT SZPINAKOWY  Z KREMEM I TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Zielony biszkopt(...)mascarpone równomiernie wyłożyć na ostudzony biszkopt. 3. Truskawki pokroić w plasterki lub pozostawić całe ( całych będziemy potrzebowali więcej niż    200 g ). Plasterki truskawek układać na kremie. Ciasto wstawić do lodówki. 4. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, zalać nią truskawki na cieście. Schłodzić w lodówce. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kruszonka – przepis – najlepsze proporcje! 2770

modyfikować na wiele sposobów. Wedle uznania część zwykłej mąki pszennej można zastąpić zmielonymi migdałami lub orzechami albo dodać np. płatki owsiane. Zobacz poniżej jak zrobić najlepszą kruszonkę do ciasta ! @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right(...)pszennej (najlepiej typ 450 lub 500) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruszonka – Przepis – Wykonanie: Miękkie masło, mąkę pszenną oraz cukier puder wrzuć do jednej miski. Za pomocą dłoni wyrabiaj ciasto przez kilka minut, najpierw je ściskając, by tworzyło zwarte ciasto, a na koniec rozkruszając na mniejsze kawałki. Jeśli chcecie, by kruszonka była bardziej zwarta i tworzyła większe grudki, to możecie

Kulinarne Przeboje
oszukane brownie 213

wstępie zapewniam Was, że ciasto z fasoli nie smakuje jak fasola. Gdy zaniosłam ciasto do pracy, nikt nie czuł fasoli tylko banana. Zaskoczenie było duże gdy powiedziałam, że główny składnik to fasola, a banan jest jeden. Do tego jeszcze czekolada i niebo w gębie gwarantowane.  Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 banan 1/4 szklanki cukru 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)rozdrobnij czekoladę - Thermomix czas 15 s/ obr 3-4 dodaj fasolę i zblenduj - TM czas 30 s/obr 5 dodaj pozostałe składniki i dokładnie zblenduj - TM czas 2 min/obr 4 ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 45 min (do suchego patyczka) Smacznego

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania