ciasto - 163312 przepisów (strona:3441/10888)

Kruche orzechowe księżyce 91

migdałów (obranych ze skórki) 6 łyżek zmielonych orzechów włoskich dodatkowo: cukier puder Robimy: Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy masło i siekamy, dodając cukier, cukier z wanilią i żółtka. Zagniatamy ciasto. Gdy już jest połączone, dodajemy zmielone migdały i orzechy i jeszcze raz zagniatamy. Wkładamy do zamrażarki na 20-30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, odrywamy po kawałeczku i formujemy(...)wałeczki z ciasta- średnicy ok 1 cm. I odcinamy kawałeczki formując kształtem księżyc. Jak lepi Wam się ciasto lekko podsypcie mąką. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni góra/dół (rozgrzewamy piekarnik i dopiero wkładamy). Szybko się pieką. Ciasteczka już wystudzone obficie posypujemy cukrem pudrem. Są kruchutkie i pyszniutkie Share 0 Tweet 0 Pinterest 2 2 Shares

Latosiowydom
Ciasto z kaszy manny i polową czekoladową 101

Kasza manny można wykorzystać na wszystkie sposoby, m.in. ciasto z polewą czekoladową oraz dropsami od Karmello .  Składniki: Ciasto 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 100g kaszy manny 20g jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Polewa 25g czekolady Rugby 20g oleju kokosowego 25g dropsów karmelowych Sposób przygotowania: Ciasto Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej(...)oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach. Polewa W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z olejem kokosowym. Polać ostudzone ciasto. Na powierzchnie ułożyć dropsy czekoladowe. Odstawić na 2-3h do zastygnięcia polewy. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto czekoladowe z całymi gruszkami i karmelem daktylowym 100

Efektowne to mało powiedziane! Cała gruszeczka zatopiona w czekoladowym cieście pieknie wygląda i cudownie smakuje – a na dodatek jest proste do wykonania! Proszę Państwa – ciasto czekoladowe z całymi gruszkami i karmelem daktylowym przed Państwem. Ciasto czekoladowe z gruszkami Porcja: Keksówka 25×12 Składniki na  … Artykuł Ciasto czekoladowe z całymi gruszkami i karmelem daktylowym pochodzi

Flymetothespoon
Piernik czekoladowy 114

razem z pociechami ozdabiamy lukrem czy kolorowymi pisakami. Jednak niezawsze mamy wystarczająco dużo czasu przed świętami, aby zrobić te pyszne wypieki, więc warto pomyśleć o upieczeniu piernika w formie ciasta na większą blaszkę czy keksówkę. Ja postanowiłam przygotować piernik czekoladowy, który robi się niezwykle prosto i szybko, dlatego myślę, że nawet osoba początkująca w kuchni nie powinna mieć problemów(...)Dodać przyprawę do piernika. Do masy jajecznej dodawać na przemian jogurt grecki i przesianą mąkę pszenną. Miksować na wolnych obrotach miksera do połączenia składników. Czekoladę drobno posiekać, wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec 50-55 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto

Danka Pichci
Piernik – najlepszy 112

dziecka byłam bardzo wybredna i dość zdecydowana w tym, co było dobre a co nie. Nie lubiłam w dzieciństwie ciast, za wyjątkiem kilku. Nie lubiłam większości, bo były albo suche, albo twarde, albo niesmaczne, bo pieczone na margarynie, albo po prostu nie miały odpowiednich proporcji. Piernik również był takim ciastem, choć nie bardzo pamiętam, aby był pieczony u mnie(...)rodzinie. Jedyne ciasta pierniki jakie znałam to te kupowane na odpuście, ew. Czytaj dalej "Piernik – najlepszy" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy Szybki piernik czekoladowy – bez miksera Ciasto Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach

Moja Delicja
Boże Narodzenie zero waste – zobacz, jak nie zmarnować świątecznych pyszności 107

Jednak po świętach nieraz się okazuje, że nasza lodówka jest wyładowana po brzegi pozostałym jedzeniem. Jak przygotować Boże Narodzenie zero waste i nie zmarnować aromatycznego bigosu, delikatnych pierogów, słodkich ciast lub chrupiącego karpia? Zaplanuj zakupy przed świętami Aby święta przebiegały w duchu zero waste, zaplanuj zakupy świąteczne jeszcze zanim wyruszysz w drogę do sklepu. Wiedząc, ile osób będziesz gościć podczas(...)potrawy, które będzie można zamrozić, zawekować lub przyrządzić z nich coś zupełnie nowego. Podziel się jedzeniem, które zostało po świątecznej uczcie Gdy po świątecznej uczcie zostanie spora nadwyżka sałatek, ciast z bitą śmietaną czy ryb w sosach na bazie śmietany, przygotuj z nich paczki dla gości i wręcz im na odchodne. W ten sposób bliscy będą mogli cieszyć się smakiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomarańczowa babka z serkiem 154

Pomarańczowa babka z serkiem homogenizowanym to lekkie ciasto pachnące pomarańczą.  Składniki: 230 g mąki pszennej (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 250 g homogenizowanego serka waniliowego lub śmietankowego Wykonanie: Przepis na podłużną blaszkę o wymiarach górnych, około 10 cm x 30 cm, którą wykładamy papierem(...)kolejno olej, aromat pomarańczowy i serek. Całość miksujemy tylko do połączenia się składników.  Dosypujemy produkty suche i całość miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone

Smak mojego domu
Ciasto piernikowe z żurawiną i orzechami laskowymi 105

Dzień dobry :-) Zaczyna się sezon przedświątecznych wypieków. Moje dzieci już pytają kiedy robimy pierniczki. Żeby ich zadowolić upiekłam ciasto piernikowe z żurawiną i orzechami laskowymi. Na pierniczki jeszcze czas, będziemy robić bliżej Świąt. Ciasto wyszło pyszne i wilgotne. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki, niekoniecznie te co ja. ale powiem Wam, że z żurawiną i orzechami laskowymi smakuje super(...)przemiennie z mlekiem. Ciągle miksując tylko już na mniejszych obrotach. 3. Na samym końcu dodajemy dżem i posiekane orzechy oraz żurawinę.  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, wyrównujemy górę. 5. Pieczemy w 180 stopniach (funkcja piekarnika góra/dół) około 55 minut. Do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Polewa: 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady z mlekiem

kruche babeczki