ciasto - 163312 przepisów (strona:2986/10888)

Pierogi swojskie z pysznym farszem – ruskie się przy nich chowają! 1059

można je zamrozić. Potem wystarczy tylko odgrzać je na parze czy odsmażyć i będą smakować jak świeże.   Składniki na pierogi swojskie z kiełbasą i ziemniakami (około 65 sztuk): Ciasto: 550 g mąki pszennej (typ 450) 350 ml gorącej wody łyżka oleju płaska łyżeczka soli   Farsz: 800 g ziemniaków 300 g twarogu wędzonego 300 g cebuli (2 większe sztuki(...)kiełbasę. Ziemniaki, twaróg wędzony i cebulę zmiel w maszynce do mięsa na małych oczkach. Dodaj kiełbasę, pieprz i sól do smaku. Całość wyrabiaj ręką przez chwilę na jednolitą masę. Ciasto Do mąki dodaj sól i olej, oraz wlej mocno ciepłą (ale nie wrzątek) wodę. Ręką, albo za pomocą robota z hakiem wyrób gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię

e-PrzepisyKulinarne
chleb pszenno żytni 106

łyżeczki soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 200 ml letniej wody, cukrem oraz 100 g mąki pszennej i odstawiamy do podrośnięcia. Do podrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto (wyrabiam ok. 3-4 min.). Przekładny do natłuszczonej foremki ok. 11×30 cm lub 11×37 cm. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięty pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Obiady z pomidorami – 10 najlepiej ocenianych przepisów 75

zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Wytrawna tarta z gorgonzolą i pomidorami Sprawdzony przepis na wytrawną tartę! To tarta z gorgonzolą, z dodatkiem pomidorów i szpinaku. Ciasto na tartę zrobiłam z dodatkiem … Czytaj więcej. ZOBACZ PRZEPIS Pomidorowy ryż z ciecierzycą – pomysł na obiad do pracy (Multi Lunch Box N’OVEEN) Ten przepis to idealny pomysł(...)DIETA 1800 KCAL Jeśli szukasz pomysłu na smaczne i pożywne danie, wegański wrap z warzywami może być idealnym wyborem! To szybki i prosty … Czytaj więcej. ZOBACZ PRZEPIS PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM – przekąska z ciasta francuskiego Pizza na cieście francuskim to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej włoskiej pizzy, którą wszyscy znamy. Ciasto francuskie ma doskonałą konsystencję do … Czytaj więcej. ZOBACZ PRZEPIS

Via Gusto
CIASTO CZEKOLADOWO POMARAŃCZOWE 72

Ciasto czekoladowo pomarańczowe z polewą czekoladową to prawdziwa uczta dla podniebienia. To połączenie intensywnego smaku czekolady i delikatnej nuty pomarańczy sprawia, że to ciasto jest nieodparcie kuszące. Na pierwszy rzut oka, ciasto prezentuje się niezwykle apetycznie. Przy pierwszym kroku w stronę tego dzieła sztuki cukierniczej  … The post CIASTO CZEKOLADOWO POMARAŃCZOWE appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Ciastka maszynkowe - amoniaczki 70

wróćmy do ciasteczek chciałam zaproponować Wam przepis z jakiego w naszej rodzinie korzystamy od lat. Ciasteczka wychodzą z niego bardzo kruche i delikatne. Ze względu na dość "luźną" konsystencję ciasta możecie je zrobić przez maszynkę z specjalną nakładką lub użyć pistoletu do ciastek, a jeśli nie posiadacie takich urządzeń to można spróbować wycisnąć je poprzez rękaw cukierniczy z szeroką końcówką(...)smalcu 2 żółtka 1 jajko 1 szklanka (250 ml) śmietany kwaśnej (użyłam 18%) 2 łyżeczki amoniaku 100 g cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią mąka - ile ciasto pochłonie ok 500 g Masło i smalec rozpuszczamy razem. Amoniak mieszamy ze śmietaną, dodajemy jajko i żółtka i mieszamy, wlewamy przestudzony tłuszcz, dodajemy cukier i cukier z wanilią, stopniowo wsypujemy mąkę

Cynamonowe szczęście
Bita śmietana z mascarpone do ciasta – pomysły na obłędnie pyszny deser 89

sekret udanych deserów. Jej kremowa konsystencja i delikatny smak sprawiają, że jest idealnym składnikiem pasującym do wielu słodkich kompozycji. To bardzo udane połączenie, które można wykorzystać jako bazę do ciast, tart oraz deserów. Szukasz inspiracji? Poznaj nasze sprawdzone przepisy i zachwyć się ich smakiem. Jak zrobić podstawowy krem z bitej śmietany i mascarpone? Zacznij od bazy, czyli przygotowania kremu(...)pomocą łopatki lub łyżki, aby nie stracić puszystości śmietany. Twój podstawowy krem z bitej śmietany i mascarpone jest gotowy do użycia. Możesz go od razu wykorzystać do dekorowania ciast , muffinek, naleśników lub innych deserów. Jeśli nie zamierzasz go od razu używać, przechowuj go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Najsmaczniejsze desery z bitą śmietaną z dodatkiem mascarpone Tort bezowy

Ugotowane pozamiatane
Suszone kanie smażone w panierce 76

Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe(...)keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! Przepisy sezonowe Sos tatarski Pasztet jajeczny z pieczarkami Sernik królewski Chłodnik litewski z burakami Rabarbar pod kruszonką Sernik snickers Pasztet jajeczny Sernik tradycyjny Ciasto

WegePrzepis
Migdałowiec wg Siostry Anastazji bez pieczenia + film 68

Dziś przepis na ciasto Migdałowiec bez pieczenia czyli popularny 3 bit na krakersach jednakże inspirowany przepisem z książki "100 nowych ciast". Masa budyniowa z tego przepisu wychodzi idealnie, mleko skondensowane które trzeba gotować kilka godzin zastąpiłam gotowym kajmakiem z puszki, połączenie słonych krakersów i kajmaku jak zawsze wyszło obłędnie. Ciasto świetnie się kroi co ważne, ciasto robiłam

Pychotkaaa
Krówka Jabłkowa bez pieczenia 83

cukru, aromat waniliowy (można dać cukier waniliowy lub ekstrakt),   sok z 1cytryny (zanim dodamy sok z cytryny trzeba zetrzeć skórkę, bo przyda się w dalszym procesie tworzenia ciasta)  Włączamy grzanie kuchenki i prażymy jabłka na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając do momentu, aż zrobią się miękkie.  Jeżeli jabłka są mało soczyste wtedy dolewamy pół(...)mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy masę jabłkową do wystudzenia, a następnie wykładamy ją na herbatniki w foremce.  Wyrównujemy masę jabłkową i przykrywamy ją warstwą herbatników.  Wstawiamy ciasto do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Krok 4: Pianka cytrynowa 1 galaretkę cytrynową (77g ) rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody. Studzimy. 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki kremówki 30%, 3 łyżki

RITA food channel
Domowe tagliatelle z grzybami 76

startego parmezanu + 2 łyżki parmezan owych wiórków 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki natki pietruszki cienkie kawałki parmezanu do posypania Z mąki i jajek zarobić ciasto. Ciasto jest dosyć twarde. Na początek można użyć robota kuchennego, a potem dokończyć zagniatania ciasta ręcznie. Ciasto owinąć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut(...)czasie ciasto będzie bardziej elastyczne. Odrywać po kawałku i wałkować na cienkie paski przy pomocy wałka lub maszynki do makaronu. Pokroić na paski o szerokości około 5 mm. Gotować tagliatelle w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Odcedzić i przełożyć do garnka. Wymieszać z łyżką masła. Grzyby oczyścić i usmażyć na dwóch łyżkach masła. Pod koniec smażenia dodać

codojedzenia
Cebulowe bułeczki 62

maku sól pieprz jajko do posmarowania bułeczek Przygotowanie 1. Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, mleko, cukier, sól oraz suche drożdże. Całość łączymy i wyrabiamy elastyczne ciasto. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu na godzinkę do wyrośnięcia. 2. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła. Przyprawiamy solą(...)pieprzem i chwilę podsmażamy pod przykryciem, aby cebulka zmiękła. 3. Z wyrośniętego ciasta robimy wałek i dzielimy go na 6 części. Z każdego z nich formujemy okrągły placek. Na środek każdego placka nakładamy podsmażoną cebulę, a brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem. 4. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy je makiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Alle Dobre!
Patison Smażony W Cieście 72

pierwsza degustacje będzie dla Was idealny ;) Ps. patison w smaku jest prawie identyczny ja cukinia, tylko skórkę ma grubą którą trzeba obrać, młode patisony jemy ze skórką. Składniki na ciasto: 1 jajko 3/4 szkl maki (szkl o pojemności 200 ml) 1/3 szkl mleka 1/2 szkl wody gazowanej sól, pieprz, papryka słodka w proszku, czosnek suszony, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)następnie każda połówkę obieramy i kroimy w plastry o grubości 1 cm, następnie solimy z każdej strony i odkładamy aż puści sok. 2. Do miski dodajemy składniki na ciasto i miksujemy, pamiętajcie aby ciasto było tak idealnie słone dla Was. 3. Zebraną wodę z patisonów wylewamy, a patisony przed zamoczeniem w cieście lekko z obu stron wycieramy papierowym ręcznikiem

Gotowanie...to proste !
Gofry z cukinii 64

tylko dzieci, ale też dorośli. Jednak gofry można też robić wytrawne, przykładem na to są gofry z cukinii . Robi się je tak samo, jak te tradycyjne dodając do ciasta startą i odciśniętą cukinię. Do przygotowania gofrów z cukinii najlepiej wybrać młode warzywo, które jest miękkie i nie ma jeszcze wykształconych gniazd nasiennych. Cukinii takiej nie musimy obierać ze skórki(...)jest ona bardzo miękka. Cukinia to warzywo delikatne, które świetnie łączy się z ziołami (u mnie jest to koperek), ale do ciasta na gofry można dodać inne ulubione zioła. Gofry z cukinii są aromatyczne, delikatne, świetnie smakują z kleksem kwaśnej, gęstej śmietany lub sosem czosnkowym. Można je też serwować w formie kanapek, na przykład z pomidorami i ogórkiem lub sałatą

Danka Pichci
Ciasto ze śliwkami 77

Bardzo proste i super pyszne ciasto z dużą ilością śliwek. Idealne na każdą okazję. Składniki 3 szkl. mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 duży jogurt naturalny 1 szkl. oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki Przygotowanie Jajka zmiksować ze szkl cukru i cukrem waniliowym. Do masy dodać duży jogurt naturalny, 1 szkl oleju(...)łyżeczki proszku do pieczenia i 3 szkl mąki. Ciasto wylać na blaszkę, powtykać połówki śliwek. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 40 minut. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem. Proste i smaczne. Autor przepisu: Dorota Artykuł Ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
KRUCHA TARTA Z POMIDORAMI I CUKINIĄ. OBIAD NA WRZESIEŃ! 76

Post we współpracy/ #reklama.  Kruche delikatne ciasto na tartę przygotowałam na bazie nowości FINUU. Nowe Finuu Hyvää jest  ubijane na zimno ze śmietanki, maślanki i olejów z rzepaku i masłosza. Produkt świetnie sprawdził się  do ciasta kruchego ale możesz go również wykorzystać do przygotowywania ciasta na słodko do  ubijania kremów bądź do ulubionego pieczywa na kanapki(...)PRZEPIS NA TARTĘ: Składniki: 200g Finuu Hyvää, 300g krupczatki, 1 łyżeczka soli, 1 eko jajko Ciasto zagnieć, wylep formę i wstawić na kwadrans do lodówki. Masa: 2 jaja, 150 g sera feta, 200 g jogurtu greckiego, W/w zmiksuj lub wymieszaj widelcem. Na ciasto na formie ułóż pomidory i cukinię pociętą w plastry, dodaj oliwki zalej masą jajeczną. Piekłam godzinę

SMYKWKUCHNI