ciasto ze sliwkami - 6849 przepisów (strona:324/457)

Sernik gotowany z mini rollsami 337

gorąco polecam i życzę smacznego. Wielbicielom tych ciast polecam również inne przepisy na serniki: Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe babeczki z malinową konfiturą 208

mleka przelej do rondla, dorzuć daktyle lub śliwki. Całość podgrzej, przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.  Do drugiej miski przełóż uzyskaną słodką masę, dodaj też rozgniecione banany oraz szklankę mleka. Mokre składniki przelej do miski z suchymi składnikami i całość starannie połącz ze sobą. Na koniec wmieszaj w ciasto posiekane orzechy i czekoladę. Papilotki kolejno wypełniaj

Roślinna - blog wegański
Ciastka owsiane z bakaliami 198

płatków migdałów 25 g (2 spore) suszone śliwki Przygotowanie: 1. Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. 2. Ciągle mieszając dodajemy jajko, wsypujemy posiekane/zmielone orzechy, słonecznika i resztę dodatków. Mieszamy. 3. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy sypkie składniki do masy. 4. Ciasto wyrabiamy aż będzie gęste i ładnie połączone. 5. Wstawiamy

Malowane smakiem
SZYBKI PLACEK DROŻDŻOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 370

rabarbar, śliwki, truskawki, jabłkaŻółtka utrzeć ze szczyptą soli i cukrem trzcinowym. Z drożdży zrobić zaczyn z małymi ilościami cukru, mąki i mleka (ale nie trzeba) drożdże można rozrobić z żółtkami. Pozostałe składniki prócz mąki(masło, mleko, oliwę) zagrzać i gorące wymieszać z mąką, żółtkami i zaczynem. Dobrze wyrobić (w moim przypadku chwila, nigdy nie wyrabiam długo ciasta drożdżowego i zawsze

Smaczne Zdrowe
Powidła ze śliwek z imbirem i cynamonem 103

Czas czytania: 2 min Smażone powidła ze śliwek z niewielką ilością cukru, prawie klasyczny przepis, choć nie do końca. Powidła smażyłam dwa dni na wolnym ogniu

SprawdzonaKuchnia.pl
Wegańskie brownie proteinowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 144

W okresie świątecznym nawet brownie proteinowe możecie wykonać w tym klimacie 😊 Nasze ciacho składa się z przepysznych powideł śliwkowych , które mimo braku cukru w składzie są

Candy Pandas
Torcik śliwkowo- migdałowy 180

Bajecznie kolorowy torcik śliwkowo- migdałowy na rozpoczęcie roku szkolnego i nie tylko. Imieniny, urodziny, pogaduchy z koleżankami lub rodzinne spotkanie. Już tak jest, że śliwki kojarzą

dolcevitainmykitchen
Babka drożdżowa 275

Składniki: 300 g mąki pszennej 60 g cukru 1 łyżka oleju 1 żółtko 1 jajko 1/2 szklanki mleka aromat migdałowy 20 g drożdży bakalie, u mnie

czarrna od kuchni
Galette z jabłkiem i śliwkami czyli Słodki Czwartek odc.27 180

Wiem, wiem... miałam napisać przepis na paluszki rybne... strasznie długi i zawiły... a dopiero wróciłam do domu z podróży do stolicy naszej kochanej. Teraz ciasto, potem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Flaugnarde wg Aleex 118

desery różnią się tylko rodzajem użytych owoców. Do clafoutis obowiązkowo dodaje się czarne czereśnie, zaś w przypadku flaugnarde mamy całkowitą dowolność, robi się z dodatkiem jabłek, brzoskwiń, gruszek, śliwek, suszonych śliwek lub innych owoców. Najlepiej użyć tych, które akurat mamy pod ręką. Obydwa dania pochodzą z południowo-zachodniej Francji. O rodowód tego deseru spierają się: region Limousin, Akwitania i Owernia(...)pół godziny. 3. Jedną większą formę (24cm x 24cm) lub 4 mniejsze naczynia do zapiekania posmarować masłem. 4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C (bez termoobiegu). Przelać ciasto do foremek. 5. Wierzch deseru posypać owocami (jeśli chcemy). 6. Deser piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Potem należy zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze

W mojej kuchni
Keto panforte di Siena (Paleo, LowCarb, Vegan) 98

towarzystwa tłumów ludzi. Najchętniej wróciłabym do Sieny, żeby uraczyć swoje podniebienie pysznym korzennym ciastem, pełnym orzechów i bakalii, czyli słynnym panforte di Siena . Skoro jednak to się nie wydarzy, postanowiłam odtworzyć te smaki w domowym zaciszu. I tak powstało keto panforte di Siena - keto ciasto typowo bożonarodzeniowe, więc idealnie wpisuje się w aktualny okres! Do jego wykonania potrzeba dużej ilości(...)względem smaku. W mojej opinii najlepsze są prażone. :) 🌰 Orzechy & migdały Tutaj orzechy laskowe i migdały , które nadają ciastu głównej treści. Oba produkty należy pozbawić skórki przed dodaniem do ciasta, co jest najbardziej pracochłonnym etapem przygotowywania tego ciasta. Aby tego uniknąć i jeszcze bardziej przyspieszyć proces przygotowywania, polecam skorzystać z migdałów i orzechów już obranych ze skórki

Modern Cave Girl
jednoporcjowy RAW bakaliowiec / śmietnikowiec 218

szklanka mleka sojowego garść jagód goji suszona śliwka suszony daktyl suszona morela suszona figa garść suszonych czereśni /DAJEMY WSZYSTKIE MOŻLIWE BAKALIE JAKIE POSIADAMY/ WYKONANIE: suszone owoce siekamy na mniejsze kawałki, mieszamy z mąką, płatkami i nasionami chia całość zalewamy mlekiem sojowym, dokładnie mieszamy do formy wyłożonej folią spożywczą/aluminiowej formy przelewamy ciasto- odstawiamy na noc do lodówki

healthy dreams
Pizza na pożegnanie lata z cukinią i pomidorami malinowymi. 206

zajadam malinowe pomidory na przemian ze śliwkami. A cukinię przerabiam na przetwory... I słodkie pomidory, i zielona cukinia świetnie smakują na cienkiej pizzy z aromatycznym sosem. W dodatku udało mi się zdobyć mąkę typ 00, która jest przeznaczona do wypieku pizzy. Dzięki niej oraz odpowiednim proporcjom wody, soli i cukru ciasto jest cieniutkie, kruche idealne do lekkiej pizzy. Wypróbujcie koniecznie

DefinicjaSmaku
Chleb z kaszą gryczaną na zakwasie 199

przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić ciasto pod szczelnym przykryciem do ponownego wyrośnięcia na ok. 2-3 godziny. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze ok. 180 stopni C. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia. ------------ Podobne: Chleb amarantusowo-żołędziowy Chleb z sorgo i aramantusem Chleb wileński z żurawiną i śliwką

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto piernikowe z suszonymi owocami (bez zbóż, jajek, laktozy, cukru i miodu, paleo, wegańskie) 107

wymagających przyszła pora na korzenne ciasto, które sprosta najbardziej restrykcyjnym wymaganiom diety. Ciasto cudownie pachnące pomarańczami, o wyważonej słodyczy, którą zawdzięcza wyłącznie suszonym owocom i bardzo dojrzałym bananom. Nie znajdziecie tu glutenu, zbóż, jajek, laktozy czy typowych zamienników cukru. Podążając za prostą i szybką recepturą odkryjecie za to niebanalny smak i fantastyczną strukturę ciasta. Nie dajcie się zwieść jego mało(...)karobu (mączki chleba świętojańskiego), 2 spore przejrzałe banany o wadze około 225 g (bez skóry), 75 g oleju kokosowego, 170 g suszonych owoców niesiarkowanych (użyłam mieszanki śliwek, rodzynek, moreli, fig – z przewagą suszonych śliwek), bardzo drobno otarta skórka z 1 pomarańczy (bez białej części), 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka octu jabłkowego, spora szczypta soli i przyprawy korzenne

Even Better Food