ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:406/829)

Ciasto jagodowe z białek 329

część 1 i na część 2  :) No dobra, słuchajcie, skoro mamy wakacje, no to zaczynamy zabawę z moimi drugimi ulubionymi (zaraz po truskawkach) letnimi owocami - JAGODAMI! Na dziś przygotowałam leciutkie, pulchne ciasto z jagodami z samych białek! Częstujcie się :)" Składniki: 5 białek 285 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru pudru łyżka ekstraktu waniliowego szklanka jagód pół

Słodkie Przyjemności
Eklerki z kremem śmietankowym i truskawkami 69

jadłam ich już całe lata, a naprawdę uwielbiam. Ogólnie wypieki z ciasta parzonego smakują mi chyba bardziej niż drożdżowe (takie z drugiego dnia :D) Pamiętam, jak jakieś 10 lat temu pracowałam w Gorlicach w sąsiedztwie cukierni i przynajmniej raz w tygodniu obowiązkowo do kawy musiał wpaść kawałek ciacha, w którym były takie nadziewane mini ptysie. Jejku jakie to było pyszne(...)125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Królewskiego Skórka obrana z połowy limonki i 1 łyżka soku z limonki ¹∕₃ roztopionej białej czekolady Dodatkowo: Truskawki (połówki) Posiekane pistacje Suszone płatki bławatka Mięta Sposób przygotowania Ciasto: Wodę, mleko, cukier i masło przekładamy do rondelka z grubym, najlepiej nieprzywierającym dnem. Podgrzewamy na małym ogniu, do zagotowania. Wsypujemy przesianą mąkę i łyżką dokładnie mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Malinowo- bezowa Chmurka 299

godziny. PO tym czasie wykładamy na tortownicę wcześniej wysmarowaną masłem i wyłożoną pergaminem. Podpiekamy ok 15-20  minut w 170* do zarumienienia się ciasta. Odstawiamy do ostygnięcia. Maliny w galaretce: 3 galaretki truskawkowe lub malinowe rozrabiamy  3 szklanki wody 0,5 kg malin świeżych lub mrożonych (z mrożonych odcisnać w miarę możliwości sok) Galaretki przygotowujemy w 3 szklankach(...)przez ok 1h jesli widzimy, że dobrze nie wyschła możemy czas wydłużyć. Moja się piekła ok 1,2 godziny a i tak lekka pianka była w środku. Przygotowując to ciasto polecam zacząć właśnie od bezy, żeby sobie wyschła spokojnie i wystygła. Później robimy ciasto kruche i ressztę. Na spód ciasto kruche, malinyw galaretce, masa śmietanowa, beza

Moje Słodkie Piekiełko
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 143

ćwiartki. Pizzę posmaruj mascarpone, pozostawiając około 2- 3 cm brzegu, po czym wyłóż na wierzch truskawki. Brzegi posmaruj żółtkiem, wstaw ponownie do piekarnika na około 10 minut. Odstaw do ostudzenia, wyłóż na wierzch maliny, udekoruj listkami mięty i posyp startą białą czekoladą. Ciasto na pizzę : W około 7 cl letniej wody rozpuść ½ torebki suchych drożdży. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Fit sernik na jogurcie 105

sernik na jogurcie[/caption]   Zobacz inne przepisy na lekkie ciasta: Ciasto Z Masą Budyniową I Musem Truskawkowym Bez Mąki – Dietetyczne Ciasto (192 Kcal) Lekki Sernik Z Chia Na Bananowym Spodzie Jagielnik Na Zimno Z Truskawkami Sernik Na Zimno Z Melonem (210 Kcal) Jagodowa Pokusa – Sernik Na Zimno Tęczowy Sernik Na Zimno – Super Lekki (175 Kcal) Dietetyczne Ciasto Kawowo-Bananowe

e-PrzepisyKulinarne
Galaretka marchwiowo - truskawkowa 64

Samo zdrowie w pucharkach. Nie muszę chyba dodawać że sok z marchwi wyciskamy sami z bio marchewek? Truskawki mrożone są najlepsze o tej porze roku, zajadajcie

Moje Małe Czarowanie
Frużelina truskawkowa 131

Frużelina truskawkowa to genialny dodatek do ciast, ale także naleśników, bułeczek. Gwarantuję Wam, że ilość z przepisu rozejdzie się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. :)  Potrzebujemy: 300 g truskawek, mogą być mrożone 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody Owoce umieszczamy w garnku z grubym dnem, dodajemy cukier i sok z cytryny

MamaOskarka
Słodkie maleństwa na jeden kęs 170

maleńkie, urocze rozetki. Chwilę zajęło mi znalezienie przepisu, ale w końcu się udało: czekał na mnie w Dobrych radach, wydanie specjalne , nr 2/1009. Ciasto przygotowałam jak w przepisie, ale do masy zamiast galaretki cytrynowej dałam truskawkową, która nadała jej uroczo różowy odcień, i od siebie dodałam dżem. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę - ciasteczka dosłownie rozpływały się(...)cukru pudru 3 łyżki galaretki truskawkowej (proszek) dodatkowo: 125 g gęstego dżemu truskawkowego Masło utrzeć na puszystą, jasną masę z cukrem pudrem. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Partiami dodawać przesianą mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać skórkę z cytryny, połączyć. Ciasto przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, wyciskać na blachę wyłożoną papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SKYROWY SERNIK NA ZIMNO (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 85

ksylitol ,  erytrytol,    stewia ,  inulina  do smaku – tutaj 40 g erytrolu 25 g żelatyny 70 ml gorącej (nie wrzącej) wody Dodatki 170 g truskawek 30 g borówek amerykańskich 100 g orzechów pecan Galaretka 1 opakowanie przezroczystej galaretki bez cukru (14 g) – może być też truskawkowa 350 ml gorącej (nie wrzącej wody) Przygotowanie Jogurty skyr(...)konsystencję. Następnie gotową masę przelewać do wyłożonej papierem lub folią spożywczą tortownicy. Owoce umyć, oszypułkować, osuszyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki truskawki. Owoce poukładać zanużając je w masie skyrowej a następnie ciasto wstawić na 30 minut do lodówki by nieco stężało. W tym czasie galaretkę rozpuścić w gorącej (nie wrzącej) wodzie i lekko przestudzić. Następnie galaretkę wylać

Ola la LCHF
Jogurtowy sernik na zimno z truskawkami 84

owsianych z czekoladą 60 g masła  masa: 200 g musu z truskawek 500 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 3,5 łyżeczki żelatyny 1 lub 2 łyżki cukru pudru  żelka: 250 g musu z truskawek 2,5 łyżeczki żelatyny 3 listki mięty  dekoracja: świeże truskawki 200 g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru Tortownicę o średnicy(...)przygotowania będzie wam potrzebny rant cukierniczy o średnicy 16-17 cm lub jakieś płaskie naczynie. Truskawki miksujemy na mus. Mięty drobno kroimy i wrzucamy do truskawek. Żelatynę zalewamy minimalną ilością zimnej wody i odstawiamy na kilka minut aż napęcznieje. Podgrzewamy truskawki, dodajemy do nich żelatynę i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Nie można dopuścić do zagotowania, ponieważ żelatyna straci właściwości

noteskulinarnyfiga
Ciasto szpinakowe 165

jest naprawdę pyszne. Składniki: ciasto: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju rzepakowego 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło i bułka tarta do formy krem: 1 szkl śmietanki słodkiej 12% 1 op. śnieżki w proszku 250 g mascarpone galaretka: 200 g mrożonych truskawek bez szypułek Hortex(...)rozmrożony szpinak i chwilę razem miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni-do suchego patyczka. W tym czasie robimy galaretkę: do garnka wkładamy truskawki i wlewamy wodę, gotujemy przez chwilę a następnie wsypujemy galaretkę w proszku. Wyłączamy gaz i mieszamy tak długo

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Cytrynowe babeczki z truskawkami i orzechową kruszonką 106

Dzień dobry, dziś zaproponuję Wam pyszne cytrynowe muffinki z truskawkami i orzechową kruszonką, pyszności. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Cytrynowe babeczki z truskawkami i orzechową kruszonką 106

Dzień dobry, dziś zaproponuję Wam pyszne cytrynowe muffinki z truskawkami i orzechową kruszonką, pyszności. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Sernik z owocami na kruchym cieście 74

700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 250g owoców (np. maliny, truskawki, borówki, jagody itp) 2 łyżki mąki ziemniaczanej       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, aż powstanie jednolita struktura *** *** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą częścią

Blog z Apetytem