Czas czytania: 2 min Rustykalna tarta ze śliwkami jest bardzo dobra no i wgląda niesamowicie! Śliwki , cynamon , cukier trzcinowy i płatki migdałowe, to wspaniałe połączenie! Ciasto
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Szarlotka z wiórkami kokosowymi Macie czasami ochotę na szarlotkę? My tak, bardzo je lubimy i to wszelkiego rodzaju i z różnymi dodatkami
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Wielkanocny mazurek pomarańczowy z mascarpone i likierem Cointreau. Spód mazurka przygotowany jest z delikatnego i bardzo kruchego ciasta i tutaj bardzo ważna
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Cały dzień chodziła za mną chęć na coś słodkiego. Śliwki w koszyku, świeży imbir, kakao i tak urodziło się czekoladowe ciasto ze
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Szarlotka orzechowa Przyszła jesień, a to najwyższa pora na szarlotkę, soczyste jabłka, orzechy i rozgrzewające przyprawy, to smaki jesieni. Pewnie mieliście już
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Sernik dyniowy z imbirem Dynia i jeszcze raz dynia, jest j esień , to jest i dynia. W tym roku urosła nieziemsko wielka
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Pierniczki domino z masą marcepanową i dżemem z pomarańczy, to jedna z najlepszych propozycji na święta. Pierniczki nie wymagają leżakowania i długiego
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto czekoladowo-orzechowe Bezglutenowe ciasto czekoladowo-orzechowe można porównać do bardzo popularnego brownie , jest wilgotne i mocno czekoladowe. Dzisiejszy deser ma dodatek
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Czekolada, pomarańcze i migdały to smaki, które przeplatają się w dzisiejszym cieście. Ciasto pięknie wygląda, jest bardzo smaczne, a jednocześnie szybkie i
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Brownie i Stout. Brownie, murzynki i inne wariacie na temat czekolady możecie znaleźć już na blogu, ale czy zastanawialiście się, z czym
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Bardzo łatwy przepis na makowiec II! Pracę w tym przepisie dzielimy na dwa etapy. Pierwszy etap to przygotowanie ciasta, które trwa to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Dziś druga część odcinka pod tytułem – Piernik staropolski. Pieczenie. W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Blondies toffee jest ciastem spokrewnionym z brownie , ale znaczne różni się od mocno czekoladowego kuzyna. Blondies toffee w konsystencji przypomina połączenie ciasta
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto drożdżowe-mini jest wersją ciasta dla zapracowanych, jego wielkość jest na jedno posiedzenie dla większej rodziny 😉 Drożdżowe dla zapracowanych to wersja
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Tarta z ciasta serowego z farszem z jabłek odrobiny malin oraz lekką i miękką pierzynką z białek, na której po upieczeniu i
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 4 min Muszę się do czegoś przyznać. Kilka dni temu po raz pierwszy upiekłam ciasto marchewkowe, dlaczego zwlekałam tak długo? W zasadzie tylko z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Brownie z żurawiną, ale nie z suszoną żurawiną, a z żurawiną świeżą! Pomysł na to ciasto wyszedł przypadkowo, miałam ochotę na wilgotne
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pudding chlebowy jest kolejnym przepisem „recyklingowym” w którym możemy wykorzystać niezbyt świeżą chałkę lub ciasto drożdżowe. Do tego przepisu możecie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Brownie , jest to ciasto, które można nazwać czekoladowym zakalcem , ale jakim pysznym zakalcem! Przeczytałam kiedyś historyjkę, jak powstało to fantastyczne ciacho. Podobno
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Tort z pianką malinową upiekłam na urodziny mojej najmłodszej córki, tort musiał być czekoladowy i koniecznie z malinami . Wybrałam więc biszkopt kakaowy
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Wiosna, wiosna, wiosna ach to ty… wreszcie jest! Pąki drzew nabrzmiewają, ptaki budzą o 4 rano swoimi głośnymi trelami, dni coraz
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Jestem przekonana, że brownie z musem malinowym posmakuje wszystkim bez wyjątku ! Dzisiejszą zabawę zaczynamy od przygotowania mocno czekoladowego spodu, które można również
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, to ciasto, które koniecznie trzeba zrobić na przełomie lata i jesieni! Kruszonka jest mocno cynamonowa i wspaniale
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 4 min Wspaniałe jesienne ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym to obowiązkowa pozycja deserowa na jesienne podwieczorki. Ciasto jest przepyszne wilgotne i bardzo aromatyczne z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Mam nadzieję, że kostka ajerkoniakowa będzie dla Was ciekawą nowością na święta. Kostka ajerkoniakowa to ciasto dla dorosłych ze względu na sporą
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Ostatnio szalejemy z ciastem drożdżowym , pieczemy słodkie bułeczki z różnego rodzaju nadzieniami. Klasyczne ciasta drożdżowe z kruszonką i inne wariacje na temat
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Tłusty czwartek to dzień pączków , oponek serowych , faworków i innych Karnawałowych przysmaków, choć najpopularniejsze są chyba pączki. Zapraszam na kolejny wspaniały przepis
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe, to ciasto ucierane z dodatkiem wiórków kokosowych i kokosowego lukru, ciasto jest bajeczne i bardzo smaczne! Przygotowując ciasto ucierane
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 5 min Tort czekoladowo-malinowy czy może być coś lepszego? Czekoladowy biszkopt do tego tortu jest zupełnie inny niż dobrze wam znany biszkopt idealny
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto z jabłkami francuskie Pewnie nie raz naszła was ochota na jakieś pyszne ciasto… No, ale leń siedzący gdzieś w środku
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową Kolejna propozycja na wykorzystanie niezawodnego biszkoptu idealnego . Tym razem będzie to kostka biszkoptowa z pianką jeżynową i
SprawdzonaKuchnia.plCzas Przygotowania : 2 h Wymiary blaszki : 35×25 cm W sklepach pokazały się już truskawki, więc postanowiłam trochę kupić i wymyślić jakieś ciekawe ciasto. Ser w wiaderku zalegał w lodówce i postanowiłam go użyć w moim serowym cudzie. Składniki na biszkopt 4 duże jaja 12 dkg mąki 12 dkg cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krok po Kroku(...)wody z połówką cytryny. Wierzch polałam przezroczystą galaretką. Składanie ciasta – Krok po Kroku 1 Biszkopt nasączamy ponczem cytrynowym i kolejno wykładamy masę nr 1, a na nią masę nr 2. 2 Na masę owocową układamy herbatniki na nią kajmak i masę serową nr 3. 3 Na wierzchu układamy truskawki i delikatnie wylewamy tężejącą przezroczystą galaretkę. Życzę smacznego! Interesujesz się
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisywytłumaczenie. Jutro mamy świąteczny dzień w Szwecji, więc ciacho musi być. Wybrałam cytrynową krajankę, bo pomyślałam, że mogę ją podać ze świeżymi owocami jak jagody i truskawki. Cytrynowa krajanka to delikatne kruche ciasto . Na podpieczone spód wylałam cytrynową masę na bazie twarogu i jajek. To ciasto jest przeciwieństwem tarty kruszonki. W takiej tarcie mamy kruche ciasto czy kruszonkę i owoce
codojedzeniaTRUSKAWKI OK. 300 G. CUKIER PUDER 1 ŁYŻKA METODA: BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAĆ STOPNIOWO CUKIER PUDER, DALEJ UBIJAJĄC. STRUŻKĄ WLEWAĆ OLEJ ORAZ DODAĆ ŻÓŁTKA. MĄKĘ PRZESIAĆ Z PROSZKIEM I SODĄ. DODAĆ DO MASY. ENERGICZNYM RUCHEM WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ. SZPINAK ODMROZIĆ I DOKŁADNIE PRZECISNĄĆ PRZEZ CZYSTĄ ŚCIERECZKĘ Z NADMIARU WODY. DODAĆ DO CIASTA I WYMIESZAĆ(...)TĘŻEĆ DODAĆ PARTIAMI DO ŚMIETANY. WYMIESZAĆ. WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA MINUT. Z OSTYGNIĘTEGO CIASTO ŚCIĄĆ GÓRKĘ I JĄ DROBNO POKRUSZYĆ. RESZTĘ CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ. NA SPÓD UKŁADAMY UMYTE I POKROJONE W GRUBE PLASTRY TRUSKAWKI, NAKŁADAMY POŁOWĘ ŚMIETANY, PRZYKRYWAMY DRUGIM BLATEM I WYKŁADAMY RESZTĘ ŚMIETANY. WIERZCH OBSYPUJEMY POKRUSZONYM CIASTEM. PRZYOZDOBIĆ OWOCAMI I SCHŁODZIĆ CO NAJMNIEJ
Kuchnia Pauletteszapowiadany deszcz... Nawet godzinna dawka słońca przy ostatnich temperamentach pogodowych to będzie ogromny sukces! ;) Koktajl popijałam wspólnie z Ciastem na niedzielę w ramach fejsbukowej akcji Owocowe słodkości . Składniki na 2 szklanki - albo szklankę i zapas na później : 1 garść świeżych truskawek 1 garść świeżych jagód 1 garść kawałków świeżego ananasa 1 szkl. mleka 0,5% 1 garść kostek lodu(...)więcej, jak kto woli Truskawki i jagody umyć i pozbyć się szypułek i ewentualnych listków. Kawałek ananasa obrać ze skóry i drewnianego środka i pokroić na mniejsze cząstki. Do kielicha blendera wrzucić owoce, dolać mleko i dorzucić lód. Zmiksować do całkowitego połączenia składników. Przelać w słój z nakrętka lub inne naczynie podróżne i zabrać ze sobą na plażę :) Smacznego
Grunt to przepis!Czas czytania: 3 min Jak je opisać? Bułki pełne jagód w cieniutkiej, leciutkiej i puszystej otoczce z drożdżowego ciasta… Dziś zapraszam na najlepsze jagodzianki klasyczne
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciastka marchewkowo – pomarańczowe Dziś przepis powiedziałabym dość niecodzienny, znane jest ciasto marchewkowe, które jest bardzo popularne, znane są również muffunki o
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Kawa, domowe dżemy i świeżutkie pachnące własnoręcznie przygotowane rogaliki przyznacie, że to idealne śniadanie! Przygotowanie ciasta uprościłam do minimum, wszystkie składniki na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Z ciasta ptysiowego można przygotować wiele smakołyków. Na przykład ptysie z nadzieniem z kremu budyniowego lub bitej śmietany, słomki ptysiowe, groszek, eklerki
SprawdzonaKuchnia.plprzygotowanej wcześniej formy i wykleić dokładnie formę, usunąć drugi arkusz papieru, nadmiar ciasta zagiąć do wewnątrz lub odciąć i dokleić w miejsce gdzie jest go mniej. Formę z ciastem wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie formę wyjąć z lodówki, masę przykryć papierem do pieczenia i wysypać groch. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu z agawy lub płynnego miodu lub innego syropu (u mnie kokosowy) Dodatkowo: - ok.400g świeżych owoców (u mnie truskawki, maliny, borówki i jeżyny) - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta Wszystkie składniki masy jogurtowej umieścić w misie miksera i dokładnie wymieszać. Gotową masę wylewamy na podpieczony kruchy spód. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok.30 minut
Smaczne Zdrowe