ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:9/149)

Jogurtowiec z truskawami bez pieczenia 96

niej kolorowe galaretki, wierzch truskawki i galaretka. Ciasto pełne galaretek, lekkie i orzeźwiające :-) Udanego weekendu :-) Blaszka: 25 x 25 cm Składniki: 2 galaretki kokosowe po 375 g każda 800 g jogurtu greckiego 1 galaretka owoce leśne 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka winogronowa 1 galaretka truskawkowa biszkopty podłużne świeże truskawki 1. Galaretkę cytrynową, winogronową i owoce leśne zalewamy

kruche babeczki
Sernik mascarpone z truskawkami 113

truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowany na pieczonym biszkopcie, z masą serową z mascarpone i dodatkiem mleka oraz zatopionymi kawałkami świeżych truskawek, a na wierzchu połówki truskawek oraz galaretka truskawkowa. Pyszne i proste ciasto, które można również wykonać w wersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty.  Dzięki mascarpone masa serowa jest bardzo kremowa w smaku(...)delikatna, a dodatek truskawek w masie przełamuje słodycz serka. Masa mascarpone świetnie komponuje się z delikatnym biszkoptem, a całość dopełnia słodka galaretka truskawkowa. Takie ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale również super się prezentuje i cieszy oko... Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 500 g serka mascarpone

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z truskawkami i śnieżką 294

proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na małą blaszkę i piec w 180 st. C przez 30-40 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty. 2. Przygotowujemy masę śnieżkową: galaretkę truskawkową w połowie szklanki gorącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubić z zimnym mlekiem, dodać tężącą galaretkę, zmiksować, a na koniec dodać pokrojone truskawki i wymieszać łyżką. Większą częścią masy(...)przełożyć ciasto, a resztą posmarować wierzch. 3. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek. Zalać tężącą galaretką agrestową. 4. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sernik truskawkowy 201

resztę masy truskawkowej a potem znowu wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu i wystudzić. Gdy galaretka będzie już zimna i tężejąca na wierzchu sernika ułożyć pokrojone truskawki. Zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
Kruche i wilgotne ciasto z truskawkami - słodki smak słońca 173

jakieś ciasto. Okazja stał się Dzień mamy i siatka truskawek do zagospodarowania. Przepis jest pyszny, prosty i sprawdzony, więc naprawdę polecam. Składniki (na dwie blachy pasztetowe lub jedna kwadratową): 500 g maki pszennej ok 100 g cukru pudru kostka masła 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki jogurtu waniliowego ok 70 dag truskawek pokrojonych(...)Jeśli chodzi o samo ciasto to nie będę się powtarzać i zapraszam do przepisu źródłowego. Ponieważ bardzo lubię maślany smak tego ciasta postanowiłam wykorzystać je do towarzystwa dla truskawek. Umyte truskawki należy pokroić w połówki i wymieszać z galaretką. Ja dodałam jeszcze dwa jabłka tarte na grubych oczkach bo lubię dużo owoców w cieście, a ponadto truskawki w zetknięciu

Kuchnia po mojemu
Ciasto Kora Dębu z truskawkami 26977

botnie przedpołudnie zapraszam na pyszne ciasto bakaliowe z delicjami, galaretką i truskawkami. Do nasączenia delicji użyłam  kawy  VASPIATTA ESPRESSO, którą otrzymałam do testowania od sklepu:  www.sklep.coffea.pl. SKŁADNIKI: Ciasto bakaliowe: 6 białek, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 15 dag drobno posiekanych orzechów włoskich, 8 dag kokosu, 8 dag rodzynek, 1,5 łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku(...)przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. 3. Galaretkę rozpuszczam w 3 szklankach wrzącej wody. Studzę. Na jedno z ciast bakaliowych wykładam połowę masy budyniowej. Delicje maczam w  kawie i układam na cieście. Wykładam pozostałą masę. Na masie układam drugie ciasto bakaliowe. Truskawki obieram z szypułek, przekrawam na pół. Owoce układam na wierzchu ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mini ptysie z kremem truskawkowym 174

Składniki na ok 14 szt: pół szklanki wody 65  g masła pół szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka

Moja Galeria Smaku
TRUSKAWKOWY SERNIK ODWRACANY 137

naturalnego serka homogenizowanego 300 g truskawek 400 ml wody Przygotowujemy spód ciasta: Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodać w małych porcjach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na sam koniec wlać rozpuszczone masło. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto(...)piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 40 minut (patyczkiem sprawdzamy czy patyczek jest suchy). Jak spód ciasta wystygnie przygotowujemy masę serową: W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę. Do rozpuszczonej galaretki dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać.  Truskawki pokroić na paski lub kostkę. Truskawki wymieszać delikatnie z serkiem homogenizowanym. Dodać ser z truskawkami do chłodnej galaretki. Wymieszać dokładnie

Kuchnia w oparach
TRUSKAWKOWY SERNIK ODWRACANY 177

naturalnego serka homogenizowanego 300 g truskawek 400 ml wody Przygotowujemy spód ciasta: Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodać w małych porcjach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na sam koniec wlać rozpuszczone masło. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto(...)piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 40 minut (patyczkiem sprawdzamy czy patyczek jest suchy). Jak spód ciasta wystygnie przygotowujemy masę serową: W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę. Do rozpuszczonej galaretki dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać.  Truskawki pokroić na paski lub kostkę. Truskawki wymieszać delikatnie z serkiem homogenizowanym. Dodać ser z truskawkami do chłodnej galaretki. Wymieszać dokładnie

Kuchnia w oparach
Ciasto przekładane truskawkami w galaretce 115

truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 gotowa polewa czekoladowa ( lub domowej roboty ) Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia. 2. Ciasto wyjąć(...)piekarnika i ostudzić. Przekroić na pół. 3. Przygotować galaretki wg przepisu podanego na opakowaniu. 4. Truskawki obrać i umyć. Pokroić na połówki. 5. Na pierwszą część ciasta wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. 6. Ciasto schłodzić w lodówce przez 10-15 min. a następnie wyciągnąć z lodówki i przykryć drugą częścią ciasta. 7. Przygotować polewę wg przepisu podanego na opakowaniu

A Ty Smakuj Mnie
Truskawkowiec 198

dzisiejsze świętowanie mam dla Was pyszne ciasto z truskawkami i galaretką. Składniki: biszkopt - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego masa - 500 ml mleka(...)masła - 2 budynie waniliowe z cukrem polewa - 1 kg truskawek - 3 galaretki truskawkowe oraz - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Na początek zabieramy się za upieczenie biszkopta. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Nie przerywając ubijania dodajemy stopniowo cukry, żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
Truskawkowy raj ciasto bez pieczenia 210

pięknie prezentujące się ciasto bez pieczenia. Wykorzystałam ser z wiaderka dobry gatunkowo. Moja uwaga to czytajcie skład. Niektóre sery w wiaderku nie mają w składzie odrobiny sera. Zapewne każdy z Was ma swój ulubiony. Może i Wy skusicie się na taki truskawkowy raj. Składniki Mus truskawkowy 700 g truskawek 1 szklanka cukru 5 łyżeczek żelatyny Truskawki umyć, oczyścić z szypułek(...)następnie mus truskawkowy. Patyczkiem (u mnie końcówka od łyżki drewnianej) ponakłuwać otworki w masie serowej, aby wypełniły się musem. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Na wierzchu ciasta ułożyć truskawki. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż w przepisie. Dałam 1,5 szklanki. Przestudzoną galaretkę wlać na truskawki i schłodzić. Najlepiej całą noc. truskawkowy

O kuchni z uczuciem
Przekładaniec budyniowy z truskawkami 295

kończy. Aby wykorzysta resztę truskawek chcę Wam dziś polecić jedno z moich ulubionych ciasto z tymi owocami :) Mowa o przekładańcu budyniowym. Jest to bardzo proste i eleganckie ciasto, które zachwyci każdego. Łączy w sobie smaki, które idealnie ze sobą współgrają tworząc pyszną całość. Ciasto składa się z kakaowego biszkopta, kakaowych herbatników, masy budyniowej oraz galaretki z truskawkami :) Bardzo(...)nią układamy warstwę herbatników, i znów dajemy trochę masy, i przykrywamy ją drugim spodem ciasta. Na niego dajemy resztę masy. Ciasto odkładamy do wystygnięcia. W 750ml wrzącej wody rozpuszczamy 2 galaretki-studzimy. Do zimnej galaretki dajemy pokrojone truskawki.  Całość wstawiamy do lodówki, gdy galaretka zaczyna gęstnieć i lekko tężeć wykładamy ją na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TARTA Z MASĄ WANILIOWĄ I TRUSKAWKAMI 196

galaretki truskawkowej 1 / 2 kg truskawek Przygotowanie: Ciasto - Margarynę rozpuścić  by było nam łatwiej zagnieść ciasto, przestudzić. Mąkę i cukier puder przesiać. Dodać margarynę i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na formę o wymiarach 18,5 x 28 cm pamiętając o bokach, Ciasto wyłożyć do wysmarowanej formy masłem i obsypanej bułką tartą. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i obciążyć(...)Truskawki wypłukać. Na upieczone ciasto wyłożyć masę truskawkową. Na wierzch ułożyć ciasno truskawki przekrojone na pół. Schłodzić w lodówce. Następnie na truskawki wylać tężejącą galaretkę i wkładamy z powrotem do lodówki by galaretka nam zastygła. Rada: aby ciasto nie wyszło nam po upieczeniu twarde nie należy podsypywać zbyt dużo mąki. Najlepiej do rozwałkowania ciasta na tartę na deskę wyłożyć papier

Ciastka - domowe słodkości
Śmietanowiec z truskawkami – ciasto bez pieczenia 176

Śmietanowiec z truskawkami to bardzo lekkie i pyszne ciasto bez pieczenia w sam raz na upały. Jest bardzo delikatne i nie za słodkie. Truskawki, śmietana, galaretki i biszkopty tworzą wyjątkowo udane zestawienie. Przy deserze w zasadzie nie ma dużo pracy, choć poskładanie całości zajmie kilka godzin, gdyż trzeba czekać, aż galaretki czy żelatyna stężeją. Efekt jednak jest olśniewający, więc warto(...)truskawki i galaretki pokrojone w kostkę. Mieszamy łyżką dokładnie. Masę ostrożnie wylewamy na blaszkę z biszkoptami. Ciasto wkładamy do lodówki. Czekamy, aż ostatnia galaretka zacznie lekko tężeć. Wtedy wyjmujemy ciasto z lodówki, układamy na nim truskawki pokrojone w plasterki i delikatnie wylewamy galaretkę. Całość wkładamy ponownie do lodówki na kilka godzin, aby deser dobrze zesztywniał. [caption id="attachment_8220" align

e-PrzepisyKulinarne