ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:14/167)

Bardzo prosty tort bezowy 275

cukru pudru szczypta soli 5 łyżeczek żelatyny 200 – 300 g owoców (np wiśni , brzoskwiń lub ananasów z puszki) 500 g twarogu 500 g serka mascarpone 200 g kremówki Przygotowanie: Ciasto: Zaczynamy od ciasta na spód i górę tortu. Oba robi się tak samo. Tortownicę (ja mam 24 cm) smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Jajka rozbijamy oddzielając żółtka

Kulinarna Patilogia
Marchewko-wiec zwykły i nie zwykły 129

Polski 4 jajka mała łyżeczka proszku do pieczenia mała łyżeczka cukru waniliowego cynamon 1 łyżeczka       Dodatkowo: żurawina 3 garście orzeszki ziemne 300 g Krem: 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru( zmielony ksylitol) 600 ml śmietany 30 %   Krok 1 Do misy wbijamy jaja o temperaturze pokojowej, wsypujemy ksylitol i cukier waniliowy, miksujemy do uzyskania puszystej(...)stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy blat w poprzek na połowę. Krok 4 Ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy środek ciasta kremem, a wierzch i boki smarujemy dookoła pozostałością kremu. Można udekorować według uznania, ja użyłam do tego rękaw cukierniczy. Krok 5 Orzeszki ziemne należy roztłuc tłuczkiem i podprażyć

Różowa kuchnia
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 354

Listopad był dla mnie bardzo chorowity. Zaczęło się już pod koniec października, a do dzisiaj nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. W samym listopadzie byłam aż

Ratunku obiad
banoffee pie - pyszny deser karmelowy na ciasteczkowym spodzie 212

krówkowej (ok. 500 g) 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 3 duże banany wykonanie: Ciastka  rozkruszam i rozdrabniam w malakserze. Dodaję roztopione masło i mieszam. Powstałą masą wykładam dno i boki formy na tartę o średnicy 24 cm, dobrze ugniatam i wstawiam do lodówki na 30 minut (czasem robię ciasto w tortownicy, wtedy(...)wyklejam brzegów, tylko dno formy). Masę krówkową wykładam na zastygnięty spód, na wierzchu układam pokrojone w grube plasterki banany. Schłodzoną śmietanę ubijam razem z serkiem mascarpone do uzyskania gęstego kremu i wykładam na ciasto. Całość dekoruję posypując wierzch przesianym przez sitko kakao

babka w formie
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 162

cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli , imbir, rodzynki i cukier trzcinowy. Zetrzeć marchew na dużej(...)temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 210

cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli , imbir, rodzynki i cukier trzcinowy. Zetrzeć marchew na dużej(...)temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto jabłkowe z delikatnym kremem budyniowym. 190

delikatny krem na bazie śmietany kremówki z dodatkiem serka mascarpone i budyniu waniliowego. Całość jest udekorowana startą gorzką czekoladą. Ciasto smakuje naprawdę wybornie. Zdecydowanie przepis warty powtórzenia i to nie raz :-). Polecam i życzę udanego weekendu.   CIASTO JABŁKOWE Z DELIKATNYM KREMEM BUDYNIOWYM.           Składniki: Ciasto: 125 g miękkiego masła 125 g cukru 1 łyżka(...)duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany kremówki 500 g jabłek sok z połowy cytryny. Krem: 350 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1 łyżka domowego cukru waniliowego  lub cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3 łyżki cukru około 40 g gorzkiej czekolady

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Roladka z czerwoną porzeczką 149

Kolejna roladka, tym razem na cieście ucieranym a nie biszkoptowym, dzięki czemu ma śliczny żółty kolor. Całość dopełnia pyszny krem na bazie serka mascarpone i serka homogenizowanego. A dla przełamania słodyczy i dodania koloru użyłam czerwonych porzeczek, które moim zdaniem doskonale tutaj pasują;) Ciasto:3 jajka + 2 żółtka, 150g drobnego cukru, 80g mąki pszennej, 80g mąki ziemniaczanej, łyżka cukru(...)masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 34x42cm. Piec ok. 15min w temp. 180st. Ciepłe ciasto przełożyć na ściereczkę posypaną drobnym cukrem. Przykryć drugą wilgotną ściereczką i pozostawić tak do ostygnięcia.       Krem: 250g serka mascarpone, 250g waniliowego serka homogenizowanego, łyżka soku z cytryny, 250g czerwonych porzeczek, 50g cukru pudru.      Mascarpone utrzeć

Z miłości do słodkości
Ciasto z bananem 383

śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone 2  łyżki cukru pudru 1/2 cytryny 6 kostek czekolady Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, ubijamy aż powstanie puszysta masa. Mąkę ziemniaczaną, tortową mieszamy z kakaem, proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ubitej masy jajecznej, delikatnie mieszając. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem(...)upieczeniu odstawić do przestygnięcia. Banany obieramy ze skórki, kroimy po wzdłuż na cienkie plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Ubijamy śmietanę razem z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na pierwsza część ciasta układamy banany przykrywamy 3/4 części ubitej śmietany z serkiem, przykrywamy drugą połową ciasta, wierzch ciasta smarujemy pozostałą bitą śmietaną. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą

kgwjanczewo
Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 172

Następnie dodajemy do ciasta suche składniki i mieszamy delikatnie do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 45 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obkrawamy wokół blaszki, przewracamy ciasto na drugą stronę i odrywamy papier. Ciasto ponownie obracamy na drugą(...)stronę, przekrawamy na dwie blaty, jedną część ciasta układamy na blaszkę.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. 1/4 części kremu nakładamy na ciasto, przykrywamy drugą częścią ciasta, następnie kremem smarujemy wierzch oraz boki ciasta. Wierzch ciasta musi być równo rozsmarowany, dzięki czemu lustrzana polewa będzie się pięknie prezentować. Ciasto wkładamy do zamrażarki

kulinarne odsłony pati
Marchewkowe z lekkim kremem 452

rodzynki, miechunka 2 łyżki kawy zbożowej 400g mąki tortowej 100g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone 140g dżemu z owoców leśnych Sposób przygotowania: 1. Jajka miksujemy z cukrami oraz dżemem. Powoli dolewamy olej. Do przygotowanej tak masy dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, a następnie(...)Wyrównujemy, Pieczemy ok 1 godzinę w temp 180-190st C. Studzimy. Placek przekrawamy na dwa blaty, dodatkowo z góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki

Kuchnia w czekoladzie
Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 244

bazie serka mascarpone, chałwy i kawy. Krem zdecydowanie lżejszy niż popularne kremy maślane, można więc cieszyć się jego smakiem bez większych wyrzutów sumienia. Jeśli nie lubicie chałwy, można spokojnie ją pominąć przy robieniu kremu. U mnie wystąpiła tylko z tego względu, że mąż ma właśnie fazę na chałwę;) Tort nie jest słodki, jeśli więc lubicie naprawdę słodkie ciasta, dodajcie trochę(...)problemu wytrzymał w lodówce 6 dni. Drukuj Tort orzechowy z kremem mascarpone i chałwą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Krem 500 g serka mascarpone 200 g chałwy 1 opakowanie Śnieżki 200 g kremówki 100 g cukru pudru Ciasto 8 jajek (białka i żółtka osobno) 150 g mąki pszennej tortowej (dałam zwykłą 550) 250 g orzechów włoskich zmielonych 100 g cukru

Mieszam w Garnku
Bezglutenowe babeczki z malinami 139

masła 2 jajka krem: 3 łyżki konfitury malinowej 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin 1 galaretka malinowa  Mąke z cukrem wymieszaj i dodaj do niej masło posiekane w wiórki. Następnie dodaj jajka i całe ciasto dokładnie wyrób. Musi być gładkie i elastyczne - może się trochę kleić, ale nie dodawaj(...)wody, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. W tym czasie przygotuj krem: śmietankę ubij na sztywno pod koniec dodaj cukier puder, następnie dodaj serek mascarpone i zmiksuj. Schłodź w lodówce. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do tartaletek. Ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego

Kuchnia bezglutenowa
Kokosowy cytrusek z kremem 179

szklanki cukru 3/4 miękkiego masła 2 łyżki wiórek kokosowych 1 1/2 szklanki mąki pszennej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 180-200 ml śmietany kremówki 30% sok z jednej cytryny 2 1/2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem. Do masy jajecznej dodajemy startą skórkę z dwóch cytryn oraz 2 1/2 łyżki soku(...)Wyciągamy i studzimy. Gdy ciasto przestygnie przecinamy na pół tworząc dwa placki pomiędzy, które nakładamy krem. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone łączymy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Następnie łączymy delikatnie z ubitą śmietaną. Wierzch ciasta dowolnie dekorujemy, np. cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Mazurek kokosowy z malinami 176

pieczenia, przełożyć rozwałkowane ciasto. Brzegi ciasta uzupełnić wałeczkiem z ciasta i lekko docisnąć. Gotowe ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Składniki na krem śmietankowy: 250 ml śmietany kremówki 30 – 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Dodatkowo(...)słoiczka konfitury z malin pralinki Rafaello 1 szklanka wiórków kokosowych Sposób wykonania kremu śmietankowego: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie zmiksować. Wystudzone ciasto posmarować konfiturą z malin, na to wyłożyć krem śmietankowy, całość posypać wiórkami kokosowymi i udekorować Rafaello.   Gotowego mazurka można przechowywać przez trzy dni w lodówce

Na słodko lub wytrawnie