ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:56/344)

Naked cake z nutellą i truskawkami 170

nutellą: 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzone) 250 g nutelli Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 36 % (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzone) 1 łyżka cukru pudru śmietanfix (opcjonalnie) Dodatkowo: około 500 g truskawek Do przygotowania ciast użyłam okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe i biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyciągnąć(...)około 50 cm na płaską powierzchnię i pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy nasze ciasta są wystudzone możemy przygotować kremy. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Tak przygotowany krem wkładamy na chwilę do lodówki, aby się schłodził. W drugiej misce umieszczamy śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder. Wszystkie to składniki ubijamy do powstania gęstego kremu

PatiGotuje
Raviolii z łososiem i serkiem kozim! To danie jest przepyszne! 145

zagniatamy ciasto na stolnicy. Owijamy folią. Dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na duże blaty. Ja dodałam przy wałkowaniu koperek, dzięki czemu w cieście są widoczne jego łodyżki ;-) Nadzienie: - 100 g serka koziego - 100 g serka mascarpone lub biały chudy - 150 g wędzonego łososia - sól morska W/w składniki zagniatamy widelcem na gęstą masę. Masę układamy na blacie ciasta, przykrywamy drugim

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowe bez pieczenia 177

cukru - poza ten który jest w składnikach - a jest ich raptem 5 :) samo przygotowanie ciasta to pół godziny - najdłużej schodzi z jego schłodzeniem. Polecam robić na wieczór i do śniadania i porannej kawki mamy pyszne ciacho. Składniki: 350g herbatników maślanych 150g masła 250g serka mascarpone 200g mlecznej czekolady 3-4 rurki waflowe do dekoracji Herbatniki mielimy na drobna kawałeczki(...)rozpuszczamy w rondelku. Wystudzone masło mieszamy z herbatnikami - wykładamy na dno foremki na ciasto i dokładnie ugniatamy (w moim przypadku tortownica o średnicy 24cm). Gotowy spód do lodówki około 1h. 2 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy lekko przestygnie dokładnie mieszamy ją z serkiem mascarpone - i mamy gotowa masę - która przekładamy na schłodzony spód. Na górę masy możemy dodać

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Eklerki nadziewane bitą śmietaną 167

mąki 250ml wody szczypta soli 100g masła 5 jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) Dodatkowo: cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Wodę gotujemy wraz z masłem i szczyptą soli. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i mieszamy cały czas na małym ogniu(...)nagrzanego do 200st C piekarnika na 20 minut (grzałka górna i dolna). Studzimy. 3. W czasie studzenia eklerków przygotowujemy krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Przekładamy do szprycy z założoną długą, a cienką końcówką i wbijając w środek eklerka nadziewamy je do pełna. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Eklerki najlepiej nadziewać tuż przed podaniem. Nie namokną

Kuchnia w czekoladzie
Red Velvet Cake, czyli ciasto w kolorze miłości na maślance 143

szklanka maślanki 1 łyżeczka białego octu 1 łyżeczka sody oczyszczonej bułka tarta masło 1 łyżeczka płatków migdałów Masa serowa: 350g śmietankowego serka kanapkowego  250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Masło z cukrem utrzyj mikserem na puszystą masę. 2. Ciągle miksując dodawaj do masy jajka - pojedynczo. 3. Dodaj kakao i barwnik(...)zmiksuj. 6. Formę do ciasta wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 7. Ciasto piecz ok.45-50min w 180*C. 8. Upieczone ciasto ostudź i zetnij wierzch, żeby je wyrównać. 9. Odcięte ciasto zmiel razem z migdałami tak, żeby powstał ciastowy piasek. Masa serowa: 1. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki na jednolity krem. Całość: 1. Ciasto podziel

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czekoladowy tort Goplana 176

niego użyć dobrej jakości czekolady a taką jest czekolada Goplana. Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej(...)wrzenia, dodać połamaną czekoladę, chwilę odczekać, wymieszać do połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą

Wanilia i Kardamon
Tort z jagodami 372

Wymieszać łopatką. Wylać do formy o średnicy 18cm. Nie należy natłuszczać brzegów. Piec w 160*C przez 25min. Po całkowitym wystudzeniu przekroić na 4 równe krążki. KREM: śmietankę i serek mascarpone przełożyć do misy miksera i ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Podzielić krem na 4 części. Jedna powinna być trochę większa, do obłożenia. Na każdy krążek wyłożyć(...)łyżki frużeliny jagodowej. Na wierzchu wyłożyć większą część kremu i rozsmarować również na bokach. Wyłożyć świeże jagody. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Torty Tagged: frużelina , jagody , kremówka , mascarpone

https:KKuchniaMniam
TARTALETKI WIELKANOCNE 165

filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. TARTALETKI WIELKANOCNE SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka ( 250 g ) masło ( 150 g ) cukier puder ( 70 g ) żółtka ( 2 szt.) Krem : śmietanka kremówka 30% ( 250 ml.) serek mascarpone ( 250 g ) cukier puder ( 1,5 łyżki ) Dodatkowo : motylki cukrowe kolorowe draże zielona posypka cukrowa Potrzebne gadżety : mikser foremki(...)ciastem wylepiamy metalowe foremki wysmarowane tłuszczem. Nakłuwamy widelcem i  wstawiamy jeszcze do lodówki na 10 min. żeby się schłodziły.  Schłodzone foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 190*C  około 20 min. aż się przyrumienią. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2.) Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone

RITA food channel
Ciasto Zielona Wyspa 605

połączeniem biszkoptu szpinakowego, masy śmietanowej z mascarpone oraz bananów i galaretki. Ciasto ucieszy podniebienie niejednego smakosza. Warto je przygotować, ponieważ jest przepyszne.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 150g rozdrobionego szpinaku, Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30%, 5 łyżek serka mascarpone, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 4 banany, 2 opakowania galaretki gruszkowej(...)końcu do ciasta dodaję rozdrobniony szpinak. Mieszam. Ciasto przekładam na tortownicę o średnicy 26 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 35 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Masa śmietanowa: Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 250 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone oraz tężejącą galaretkę. Delikatnie miksuję. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffinki czekoladowo kawowe 179

coś dla miłośników kawy i czekolady tj. muffinki czekoladowo kawowe Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 130g mąki pszennej - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 80g posiekanej gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 1/2 szklanki kawy (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 50ml likieru kawowego Zaczynamy od zaparzenia(...)proszkiem do pieczenia, kakao, posiekaną czekoladę i dolewamy ekstrakt. Tak gotowe ciasto na nasze muffinki przekładamy do papilotek – tak do wysokości 3/4 i pieczemy przez 25 min. w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Kiedy już się ubije dodajemy serek mascarpone oraz likier kawowy i wszystko razem miksujemy. Wkładamy do lodówki i kiedy muffinki

Kuchenne Wariacje
Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 136

przyprawy do piernika Na krem czekoladowy 300 ml. śmietanki użyłam 30% 125 gramów serka mascarpone 200 gramów czekolady deserowej  płaska  łyżka cukru pudru Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy do dekoracji Ciasto czekoladowe Wszystkie składniki przełożyć  do miski i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę(...)minimum 3 godziny. Po tym czasie za pomocą miksera ubić śmietankę z czekoladą i cukrem pudrem  na puszystą masę i dodać serek mascarpone całość zmiksować tylko do połączenia składników na gęsty krem. Upieczone i dobrze wystudzone ciasto ( najlepiej upiec dzień wcześniej )dzielimy na trzy równe blaty Odłożyć 3/4 łyżki kremu do posmarowania boków i wierzchu tortu, resztę podzielić

Andzia Pichci
Półfrancuskie ciastka z kremem piernikowym. 164

serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukier puder do posypania ciastek kolorowa dowolna posypka według uznania Wykonanie: 1.  Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 60 minut. 2. Formowanie i pieczenie: Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy(...)minut. Upieczone dokładnie studzimy. 3. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Przekładanie i dekorowanie: Następnie kremem przekładamy prostokąty ciasta wyciskając rozetki. Wierzch ciastek również dekorujemy rozetkami, oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy posypką i gotowe

Izabelawkuchni
Ciasto chałwowe - II wersja 242

łyżka kawy rozpuszczalnej,  łyżka kakao,  łyżka cukru pudru. We wrzątku rozpuścić kawę, kakao i cukier. Lekko przestudzić. Ponczem nasączyć ciasto. Masa chałwowa:  300g chałwy,  400g jogurtu naturalnego greckiego,  250g serka mascarpone,  300 ml śmietanki 36%,  1/2 szklanki cukru,  3 łyżki miodu,  3 czubate łyżeczki żelatyny,  50 g gorzkiej czekolady(...)łyżki śmietany 18%. Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać serek mascarpone, jogurt, miód, cukier oraz pokruszoną chałwę.Żelatynę zalać kilkoma łyżkami wrzątku, dokładnie rozmieszać i przestudzić. Miksując, powoli wlewać żelatynę do masy chałwowej.Gotową masę wyłożyć na ciasto, równomiernie rozsmarować. Schłodzić.Czekolady stopić wraz ze śmietaną na parze. Przestudzić i zrobić na cieście esy-floresy.Ciasto wstawić do lodówki.  Źródło

Z miłości do słodkości
Malinowa chmurka 453

wykładamy papierem do pieczenia (spód). --> Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, wylepiamy nim dno formy. Wyrównujemy i ponownie chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przed wstawieniem do piekarnika ciasto nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy przez około 15 - 20 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. --> Galaretka z malinami: --> 3 malinowe(...)Przestudzić, wymieszać z malinami (mrożonych wcześniej nie rozmrażamy). Odkładamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wylewamy na kruche ciasto, wyrównujemy, chłodzimy w lodówce. --> Krem śmietankowy: --> Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywny krem (w połowie ubijania dodajemy serek mascarpone). Pod koniec dodajemy cukier puder i miksujemy do połączenia. Kremy nie ubijamy zbyt długo, żeby nie dopuścić do zważenia. Przygotowany krem

Marta Gotuje