ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:226/344)

Torcik bananowo-kokosowy 168

plasterki. Polewamy sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Banany układamy na ostudzonym spodzie, a następnie zalewamy masą serową. masa serowa: Serek mascarpone miksujemy z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Oddzielnie ubijamy śmietanę. Delikatnie łączymy masę mascarpone z ubitą śmietaną. Na końcu dla koloru można dodać żółty barwnik spożywczy. (bez dodatku torcik będzie miał kolor biały) Gotową masę przelewamy(...)spód z bananami i odstawiamy do lodówki na noc. wierzch: Następnego dnia ubijamy śmietankę z cukrem i dekorujemy nią wierzch ciasta. Całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi

Bon appetit mon amie
Tort limonkowy 405

ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy skórkę z limonki. Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone

Ciastkozercy
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 226

ciasto będzie złociste (trzeba pilnować, aby się nie przypaliło). Przed wyjęciem wystudzić w foremkach i delikatnie wyjmować- babeczki są bardzo kruchutkie! Masa na spód - kajmak mleko skondensowane słodzone (w zamkniętej puszce) wkładamy do garnka z wodą tak aby dokładnie przykrywało całą puszkę (nawet z małą rezerwą) i gotujemy przez ok 2,5 godziny.  Czekoladowy krem z mascarpone 3/4 opakowania(...)serka mascarpone (ok. 270 g)150 g czekolady (może być mleczna, lub gorzka- jak lubicie) - ja użyłam gwiazdek Milky Way  jeśli używacie mlecznej czekolady warto dodać czubatą łyżkę ciemnego kakao (lub więcej) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i delikatnie studzimy. Następnie wlewamy ją do miski z serkiem mascarpone i dokładnie mieszamy. Ewentualnie dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania

Symfonia Smaków
Ciasteczka marchewkowe - carrot cakes 267

patyczka.Po upieczeniu wykładamy do ostudzenia. Do mufinów dodałam masę marcepanową.Składniki:200 ml śmietany do ubijania200 gr serka mascarpone2 łyżki cukru pudru.Wykonaie:Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna. Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka.Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :)Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Rolada Cappuccino 224

proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki proszku cappuccino o dowolnym smaku Nasączenie: 3 łyżki likieru kawowego wymieszanego z 3 łyżkami wody lub 3 łyżki mocnej, posłodzonej kawy wymieszanej(...)składniki i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką, do połączenia.  Płaską blachę z wyposażenia piekarnika o wymiarach około 40 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto biszkoptowe, wyrównać. Piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Podczas gdy rolada się piecze, na blacie rozłożyć czystą ściereczkę. Równomiernie oprószyć ją cukrem wanilinowym

Opowieści z piekarnika
Tort Malinowo-Waniliowy 200

śmietankę stopniowo dodajemy do miski z serkami mascarpone i łączymy w jednolitą masę. Ściętą żelatynę rozgrzewamy, żeby ponownie była płynna lecz nie gorąca pamiętajcie, że nie możecie jej zagotować. Musi się tylko rozpuścić inaczej straci swoje właściwości. Taką płynną żelatynę dodajemy do naszych malin i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy ciągle mieszając śmietankę z mascarpone i łączymy wszystko w jednolitą masę(...)Odstawiamy do momentu aż się zetnie. Wystudzonego biszkopta rozcinamy na pół, wyskrobujemy około 1 cm z wysokości  środka ciasta i wypełniamy go kremem. Jeżeli boicie się że ciasto będzie suche możecie delikatnie nasączyć dolną warstwę ciasta herbatą malinową ze słodkim winem. Gotowego biszkopta pokrywamy resztą kremu który daliśmy do środka i przyozdabiamy świeżymi owocami oraz płatkami suszonej róży herbacianej

Kuba Gotuje
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 389

Orzeźwiający, przepyszny, kremowy sernik na zimno z kawałkami czekolady, puszystym biszkoptem i galaretką z kawałkami truskawek. Wyjątkowy smak, który urzeknie niejednego fana truskawek.Sernik przygotujemy jeszcze szybciej

Słodka Strona
Ciasto owocowe z truskawkami -sezon na nie krótki więc trzeba korzystać póki są 290

przepis na blaszkę 24 x 24 biszkopt 5 jajek 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Moje Wyroby
ŚWIĄTECZNY TORT BEZOWY 186

 Nie wyobrażam sobie świąt bez tortu bezowego. Mega słodki z nutką soczystej maliny i orzeźwiającą miętą. Mmm uwielbiam...  Składniki na bezę: 6 białek 1

Słodki Zakątek
Sernik z wiśniami 190

Sernik z  wiśniami Zapraszam dzisiaj na pyszny sernik z wiśniami . Przepis znalazłam w książce Dr Oetkera jednak troszkę go zmieniłam . Sernik jest mięciutki , rozpływający się

Sama słodycz i szczypta chili
Bezowy torcik migdałowy 224

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CYTRYNOWIEC 169

budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku z cytryny 1 1/2 szklanki wody 1 żółtko 1 szklanka cukru 200 g masła na piankę cytrynową 400 ml śmietanki 30 % 150 g serka mascarpone 1 szklanka wody 2 galaretki cytrynowe na polewę 2 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru dodatkowo herbatniki A jak to zrobić: Najpierw należy upiec biszkopt(...)Śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać mascarpone i miksować, aż składniki się połączą. Do powstałej piany delikatnie wlewać chłodną galaretkę, zmiksować i wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Przygotować polewę. W garnuszku roztopić masło, dodać sok z cytryny oraz cukier puder, połączyć, ostudzić. Na piankę wyłożyć herbatniki i polać z wierzch przygotowaną polewą. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny ( najlepiej

Kuchnia w opałach
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 197

szklanki oleju 160 g mąki  70 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Krem śmietanowo-cytrynowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru skórka i sok z 1 dużej cytryny Dodatkowo: wiórki białej czekolady cukrowe perełki Babeczki: Szpinak rozmrażamy i porządnie odciskamy z nadmiaru wody(...)mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wlewamy do niej masę szpinakową i pokrojoną na kawałki białą czekoladę. Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż powstanie gładkie i dosyć gęste ciasto. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do nich ciasto do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni prze około 25 minut. Studzimy. Jeśli na babeczkach

My simple kitchen
Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA 205

herbatników 70-80g roztopionego, ostudzonego masła Masa serowa: 350g białej czekolady 200ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 200g gotowego sera na sernik (dobrze żeby był gęsty) 500g serka mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu 200g umytych, dobrze osączony jagód (jagody można osączyć na papierowym ręczniku) Wierzch: 300ml(...)roztopi. Masę czekoladową nakryć folią spożywczą na dotyk, patrz FILM i odstawić do całkowitego ostudzenia. 5. Jagody przełożyć do blendera i zmiksować na mus. 6. Do dużej miski przełożyć serek mascarpone, dodać ser na sernik, cukier z prawdziwą wanilią i wymieszać mikserem do połączenia składników, patrz FILM . Dodać fix i wymieszać mikserem. 7. Do masy serowej dodać

Mała Cukierenka
Truskawkowe tiramisu 146

popularnego włoskiego deseru. Zrobiliśmy je z mascarpone i śmietany kremówki oraz truskawkowego musu. Choć ciasto było szybkie i łatwe w przygotowaniu, musieliśmy na jego skosztowanie czekać do następnego dnia. Po przekrojeniu naszym oczom ukazały się trójkolorowe warstwy, z których sporą część stanowił krem z mascarpone. W czasie upalnych czerwcowych dni chłodne tiramisu z truskawkami wyjęte z lodówki było deserem idealnym(...)Udostępnij Składniki na truskawkowe tiramisu 250 g podłużnych biszkoptów 600 g truskawek 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 400 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 1 / 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek cukru 2 łyżki amaretto (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Żelatynę zalać trzema łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Odłożyć 8-10 owoców do dekoracji

niecodziennikpary
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 192

kakao mieszamy i delikatnie powoli dodajemy do masy. Mieszamy łopatką lub na najniższych obrotach miksera by masa nie opadła.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w tempetarurze 180 stopni przez ok. 30-40 minut (do momentu suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika i wystudzić (wyjmować z formy po całkowitym wystudzeniu(...)Przekroić na 3 blaty. Przekładać ulubionymi masami. Można również przed przełożeniem masami blaty lekko upić :) ja użyłam wiśniówki. Składniki na krem: 250 g śmietany kremowki 36 % 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w odrobinie gorącej wody + 8 łyżek nutelli w temp. pokojowej Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i ostudzoną

ClauditteMissCooking
Torcik truskawkowy – szybki, pyszny 161

małe opakowanie serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkami gorącej wody Śmietanę miksujemy na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, serek mascarpone, rozpuszczoną żelatynę i chwilę miksujemy dalej. Wrzucamy truskawki w kawałkach (ja każdą truskawkę kroiłam na 4 części – dodałam około 10 truskawek)     Ostudzony biszkopt kroimy tak by powstały 3 krążki(...)dolny smarujemy pół masy, przykładamy drugi krążek, kolejne pół masy i przykrywamy wierzchem biszkoptu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i truskawek na wierzchu Przygotowuję galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Dodatkowe truskawki kroję na pół (około 10 szt) Wyjmuję torcik z lodówki, układam truskawki

MojaQchnia.pl
ptysie z kremem malinowym 205

ciasto podczas pieczenia podrosną. Pieczemy przez ok. 10 min. w 180 st. C do zrumienienia a następnie zmniejszamy temp. do 150-160 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 20 min. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, gdyż mogą opaść. Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem: 250 g serka(...)mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy do serka i miksujemy do połączenia się, na jednolitą masę

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z pigwą. 190

Składniki :  Biszkopt : 6 jajek  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Bita śmietana : 1/2 l śmietany 36 % 50 dkg serka mascarpone 6-7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanka wody cukier puder do smaku   Przygotuj także : 2 galaretki truskawkowe 1 l słoik pigw z kompotu Sposób wykonania : Biszkopt :   B iałka ubij(...)sztywno, dodaj stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodaj żółtka, lekko wymieszaj pianę z żółtkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko, wsyp do piany, wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na blachę ( 23-38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia ciast, rozprowadź po całej powierzchni. Piec w temperaturze 180 C przez około 30-40 minut, aż ciasto będzie mieć złoty

Przepisy i porady kulinarne
NALEŚNIKI TIRAMISU 601

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 2,5 szklanki mleka 1,5-2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 4 łyżeczki ciemnego kakao 2 łyżki brązowego cukru szczypta soli NADZIENIE: 250 g mascarpone 200 g serka homogenizowanego waniliowego cukier puder do smaku (około 3-4 łyżeczki) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej wymieszanej z 1 łyżeczką gorącej wody 3 łyżki brandy (lub amaretto) SOS TRUSKAWKOWY(...)truskawek (użyłam mrożonych) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody cukier puder do smaku (około 4 łyżeczki) WYKONANIE: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto i smaż placki z obu stron, aż do wyczerpania ciasta. Naleśniki pozostaw do ostygnięcia. NADZIENIE: Wszystkie składniki zmiksuj krótko na gładko. SOS TRUSKAWKOWY: Do rondelka z grubym dnem wrzuć truskawki (mrożonych

Słodko-Słony Świat Ilony