ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:95/184)

Tort z wkładką kokosową 249

dodatkowo 2 łyżki kremu typu nutella Dodatki: mocny napar z herbaty (wystudzony) dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe posypka czekoladowa Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i żółtka, delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 30-40 minut (do suchego(...)patyczka). Wystudzić, a następnie przekroić na dwa blaty. 2. Upiec blat kokosowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 15-20 minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać na gotujące się mleko i energicznie mieszać

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowy mazurek 201

czekolady deserowej 2 łyżki miodu 2 łyżki miękkiego masła 40 ml burbonu opcjonalnie dżem z czarnej porzeczki do dekoracji: płatki migdałów, czekolada, jajka czekoladowe Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  tarta: mąkę i kakao mieszamy, dodajemy masło, cukier, żółtka, sól i zagniatamy. Ciasto owijamy folią i chłodzimy 1h. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty (forma wyłożona papierem pergaminowym

Niezły Młynek
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 286

350g. mąki 230g. cukru 230g. oleju 100g. wody 6 jajek 4 płaskie łyżeczki proszku do piecz. porzeczki lub inne owoce Oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z cukrem. Do powstałego "kogla-mogla" stopniowo dodać wodę, ciągle ucierać za pomocą miksera. Jak już wszystko się połączyło możemy dodać olej (małym strumykiem) ciągle ubijając. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy(...)jajek stopniowo, mieszając cały czas mikserem na wolnych obrotach. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie łyżką lub inną łopatką ( nie używamy już miksera). Ciasto nakładamy do papilotek 2/3 objętości, na koniec układamy owoce i do piekarnika.. nagrzanego do ok.170*C Ciastka pieczemy na zloty kolor ok. 20 minut. Ponieważ użyłam samych papilotek

Lubię to gotuję
Puszyste placuszki 171

składniki umieścić w misce i wymieszać przy pomocy trzepaczki balonowej - mamy otrzymać gładką masę. Na rozgrzaną patelnię wykładamy łyżką ciasto i smażymy do zrumienienia z każdej strony. Owoce: 250 g mrożonych truskawek, 200 g mrożonych malin, 3 garści mrożonych czarnych porzeczek, 5 łyżeczek cukru, 2-3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej + kilka łyżeczek wody Owoce umieścić w rondelku, podgrzewać na średnim

Plate of Joy
TORCIK Z OWOCAMI 154

zielona zielona 300 g serka waniliowego 8 g żelatyny 200 g kremówki 20 g cukru pudru jagody, porzeczki lub inne owoce do dekoracji Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukry, następnie dodawać po żółtku, ciągle miksując. Dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy 26 cm, piec ok 15 minut. Ostudzić. Każdą galaretkę rozpuścic w 300 ml wody, jak stężeją pokroić

Z Majeczką w kuchni
Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą z glazurą z galaretki / Cranberry white chocolate cinnamon rolls with jelly glaze 160

zachwycający! Polecam na pyszny deser lub zwyczajnie do kawy. Scroll down for recipe in English Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą z glazurą z galaretki (16 ślimaczków) Składniki na ciasto: 2 opakowania (7 g każde) drożdży instant 2 szklanki ciepłej wody 1 szklanka roztopionego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 5 do 6 szklanek mąki Składniki na nadzienie(...)sokiem z granatu Bakalland 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Bakalland Składniki na glazurę: 1/2 opakowania galaretki z porzeczek Delecty Przygotowanie: W dużej misce miksera, rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj masło, cukier, sól, 4 szklanki mąki i miksuj końcówką typu hak, aż ciasto stanie się jednolite. Jeżeli ciasto wciąż się lepi, dosypuj resztę mąki, aż zacznie odchodzić od brzegów misy

karmelowy
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 353

dostałyśmy od niego trochę słodkości i liczymy na odrobinę śniegu w te szare, brzydkie dni.  Teraz zapraszamy Was do naszego małego lata - lekki bezowy tort z owocami porzeczkami, jeżynami, malinami doskonale potrafi przywołać letnie wspomnienia. Spód z brownie idealnie poprawi chłodny, zimowy nastrój. Chociaż użyte owoce były mrożone i tak idealnie spełniły swoją rolę. Tort jest łatwy w przygotowaniu(...)Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut.  Dodatkowo ok. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny) płatki ciemnej czekolady Składanie tortu Spodem będzie brownie. Na brownie wykładamy malinowy krem oraz trochę owoców i posypujemy

Symfonia Smaków
KRUCHE CIASTECZKA Z PORZECZKAMI I CZEKOLADĄ 154

jajko 1 łyżeczka ekstrakty wanilii 100g posiekanej czekolady lub wiórków czekoladowych 150g czerwonej porzeczki Wykonanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej do miski wkładamy masło, cukier, zmielone migdały, mąkę, jajko oraz ekstrakt wanilii, wszystko miksujemy na gładką masę, pod koniec dodajemy wiórki czekoladowe, mieszamy ciasto jest klejące więc najlepiej nabierać ciasto łyżką do lodów , które wykładamy na blachę wyłożoną

Słodkie zapomnienie
Pani Walewska 493

ciasto na specjalne okazje. Grono pedagogiczne oraz reszta zespołu z przedszkola mojego syna wiedzą co to była za okazja :) A wróbelki ćwierkają że podobno jestem pierwszym tatą który piecze ciasta w tym przedszkolu :) Składniki : Spód: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny (250gr) (z murzynkiem na etykiecie) 6 żółtek 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza(...)mleka 3 łyżki cukru kostka masła (200 gr) Dodatkowo: 1 słoik 410-450gr dżemu z czarnej porzeczki cukier puder Forma : 25x36 cm Przygotowanie: Spód: Wszystkie suche składniki wykładamy na stolnicę i mieszamy. Dodajemy żółtka oraz miękką margarynę i wyrabiamy z nich ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 2 równe połowy i wykładamy je na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia

Mechanik w kuchni
Ciasto cukiniowe 116

prostu posmarowanie go serkiem np. philadelphia, tak jak w przypadku ciasta marchewkowego Ciasto cukiniowe 2 szkl mąki 1,5 szkl cukru 2 jajka 1,5 szkl potarkowanej na grubych oczkach cukinii 0,5 szkl oleju 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki cynamonu 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 jabłka pokrojone w drobną kostkę Jajka zmiksować z cukrem na puszystą

Pieguskowa Kuchnia
Mazurek czekoladowy z masą krówkową 209

śmietanki 30%  Dodatkowo: 2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki około 150 g masy krówkowej z puszki Przygotowanie mazurka czekoladowego z masą krówkową: 1. Obie mąki wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło oraz żółtka. Składniki zmiksować malakserem lub szybko posiekać nożem i zagnieść ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schować na godzinę(...)temperatury 180 stopni C przez 15 minut. Upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia. 2.  Czekoladę drobno pokroić, przełożyć do niedużego pojemnika ( miski lub rondelka ). Śmietankę zagotować, gorącą wlać do białej czekolady. Mieszać bardzo dokładnie, aż czekolada zupełnie się rozpuści. 3.   Na kruchym spodzie rozsmarować dżem z czarnej porzeczki. Następnie na dżem wylać ganach czekoladowy. Przy pomocy rękawa cukierniczego

kolorowotorcikowo
Owocowe semifreddo 1209

Owocowe semifreddo to smaczny i pomysłowy deser na Walentynki. Smakuje z wszystkimi owocami. Mrożonymi i świeżymi. Bardzo dobre jest z malinami, truskawkami, czy nawet porzeczką. Pięknie

dolcevitainmykitchen
Deser bananowo-porzeczkowy 188

Pyszne galaretki na bazie soku bananowego i soku z czarnych porzeczek. Połączenie bananów i czarnych porzeczek uwielbiam… Najczęściej łączę te dwa składniki przygotowując dwuwarstwowy koktajl

Oryginalny smak
KRUSZAWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 258

różną nazwą, zależnie od regionu.  W moim domu funkcjonuje nazwa "kruszawiec", ale równie popularny jest skubaniec czy pleśniak.  W każdym razie wszystkie nazwy oznaczają jedno: pyszne, kruche ciasto, z dodatkiem kwaskowego dżemu, owoców i słodkiej, chrupiącej pianki bezowej ... Uwielbiam je za smak, prostotę, i za to, że przywołuje wspomnienia odległych lat i domu rodzinnego... Składniki:  (foremka 21cm(...)kakao dowolne owoce: u mnie czarna porzeczka odsączona z kompotu 1/2 s łoika dżemu z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Wykonanie:  Żółtka oddzielić od białek. Z margaryny, żółtek, 1/4 szklanki cukru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao i zagnieść ponownie. Ciasto ciemne  i jedno

Walijskie Pichcenie
Tort kajmakowy 180

masy krówkowej (według smaku) Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki mocny napar herbaty tarta gorzka czekolada do ozdoby kandyzowane czereśnie Sposób przygotowania: 1. Robimy biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać porcjami cukier, potem po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawać partiami obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez

Kuchnia domowa Ani