ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:589/1704)

Łatwe ciasto na zimno z owocami 160

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień(...)Orchard Fruits .     Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto na zimno z owocami 587

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień(...)Orchard Fruits .     Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się

Mała Cukierenka
Ciasto bezowe, czyli sto lat! 216

Ciasto zostało już skonsumowane i mam nadzieję, że smakowało solenizantowi ;) Bardzo lubię bezy. Bardzo lubię ciasta bezowe. A ze śmietaną, owocami i karmelem, to już moim zdaniem niebo w gębie :) Składniki (na 3 blaty): 7 białek z dużych jajek 1/4 łyżeczki soli 400 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczka soku z cytryny(...)spokojnie przygotować na dzień przed robieniem ciasta - nie powinno się z nimi nic stać. Masa: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Jako, że beza sama w sobie jest słodka - nie warto dodawać więcej cukru. Jak śmietana będzie dobrze ubita - wmieszać do niej łyżką mascarpone. Na każdą bezę układamy masę i posypujemy ulubionymi owocami. Ja swoją bezę podlałam na koniec masą

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Waniliowy jabłecznik z budyniem. 199

lodówki, wysypujemy na nie bułkę tartą, a na nią wykładamy mus jabłkowy. Jabłka obieramy i kroimy na około pół centymetrowe plastry, które układamy na musie. Na owoce wylewamy ciepły budyń. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki i ścieramy na tarce o grubych oczkach lub skubiemy wprost na budyń .Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Ciasto drożdżowe na oleju 160

plastikową łyżką, tak aby ciasto było gładkie, bez grudek. Przygotować kruszonkę. W misce połączyć składniki formować palcami grudki ciasta Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Na wierzchu poukładać ulubione owoce. Posypać wierzch cynamonem oraz cukrem wanilinowym, posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180oC około 45 – 50 minut (do suchego patyczka i złotego koloru wierzchu(...)ciasta). Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/ciasto-drozdzowe-na-oleju/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('66154c0056e921012a913baab11b6afc').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj

dom-agi.pl
Jogurtowiec z galaretkami 122

Dzisiaj ciekawie wyglądający jogurtowiec na bazie jogurtu greckiego z pokrojonymi w kostkę kolorowymi galaretkami. Spód to okrągłe biszkopty. To proste ciasto bez pieczenia, które sprawdzi się na każdą okazję. Wierzch można udekorować galaretkami lub świeżymi, ulubionymi owocami Składniki: okrągłe biszkopty 800 g jogurtu greckiego 300 g śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny(...)dodajemy do pozostałej masy. Wrzucamy pokrojone kolorowe galaretki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. Gotowe ciasto dekorujemy odłożonymi galaretkami i ewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera

Oryginalny smak
ciasto na zimno z galaretką i ptasim mleczkiem 167

zawsze są chętnie zjadane podczas letnich przyjęć w ogrodzie. U nas cieszą się szczególnym powodzeniem u dzieci, które za galaretkami wręcz przepadają.  Do tego ciasta można użyć dowolnych kolorów galaretek i dowolnych owoców  jakie tylko lubicie.  Ja galaretką zalałam banany, ananasy i ptasie mleczko ( zobaczcie nowe smaki -klik).  Ciasto to nie wymaga pieczenia, robi się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z kaki 158

Kaki inaczej persymona to owoc, które już pojawił się na sklepowych półkach. Nie grzech go wykorzystać! Postanowiłam upiec ciasto w którym wykorzystałam mąki jaglaną i z amarantusa. Oczywiście można użyć innych mąk w tych samych proporcjach. Ciasto wyszło wyśmienicie! Soczyste i bardzo delikatne, takie lubię! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 2 łyżki mąki jaglanej 1 łyżka mąki z amarantusa

Truskawkowa Fiesta
Prosta tarta z owocami 139

jajko plus żółtko Niepełna szklanka cukru pudru Pół kostki masła Wrazie potrzeby dodać kwaśnej śmietany Zagnieść ciasto. Przełożyć do foremek. Piec okołl 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Długość pieczenia zależy od wielkości foremek, dlatego dostosujcie czas. Składniki na krem: Owoce Serek mascarpone 250g 250 ml śmietanki 30% Ubić śmietankę z serkiem mascarpone. Wyłożyć na wystudzony

Rusty Fork
Stollen czyli ciasto z marcepanem i bakaliami 149

wypieki. Dzisiaj prezentujemy Wam ulubione (kolejne z rzędu. A jak!) ciasto mojego Małżonka. Stollen, bo o nim mowa, to północno-niemiecki wypiek w kształcie chleba. Drożdżowe ciasto doprawione odrobiną przypraw korzennych, orzechów owoców suszonych lub kandyzowanych w okresie świątecznym robi zawrotną karierę. Pieczony z marcepanem jest świetną propozycją na Święta. Oczywiście można go zakupić w każdym sklepie(...)czasie w misce umieszczamy mąkę, cukier, mleko roślinne, namoczone (i odciśnięte) owoce, migdały i skórkę kandyzowaną po czym całość mieszamy. Dodajemy stopione masło (ma być ciepłe), żółtko oraz rozczyn po czym wyrabiamy i odstawiamy na 20-30 minut w ciepłe miejsce (pod przykryciem). Ciasto wyjmujemy na stolnicę i rozwałkowujemy (wcześniej odgazowujemy) – na jednym końcu ciasta umieszczamy wałek marcepanu

Szybko Tanio Smacznie
KRUCHE TARTY Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ / IDEALNY KREM PATISSIERE 148

imieninach u cioci i przyjęciu komunijnym. Nie wymagają dużo pracy i są bardzo łatwe do zrobienia! Zachwycą! Gwarantuję Wam! Zróbcie konieczne! Ps. Borówki amerykańskie śmiało możecie zastąpić innymi, ulubionymi owocami. SKŁADNIKI: KRUCHE BABECZKI: * mąka pszenna – 200 g * masło – 100 g * cukier – 90 g * żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko 3,2% – 600 ml * żółtko(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wylepiamy foremki i wypiekamy na złoto w 180C. CREME PATISSIERE: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką, jasną

Ostra na Słodko
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 247

imieninach u cioci i przyjęciu komunijnym. Nie wymagają dużo pracy i są bardzo łatwe do zrobienia! Zachwycą! Gwarantuję Wam! Zróbcie konieczne! Ps. Borówki amerykańskie śmiało możecie zastąpić innymi, ulubionymi owocami. SKŁADNIKI: KRUCHE BABECZKI: * mąka pszenna – 200 g * masło – 100 g * cukier – 90 g * żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko 3,2% – 600 ml * żółtko(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wylepiamy foremki i wypiekamy na złoto w 180C. CREME PATISSIERE: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką, jasną

Ostra na Słodko
Pizza czekoladowa 122

warto. Przekonałam się już nie raz, że niestety płacę praktycznie za samo ciasto, a cena takiej pizzy wcale nie należy do najniższych. Spójrz co potrzeba Ci na ciasto do pizzy domowej i może się okazać, że masz w domu wszystkie potrzebne składniki. Przepis na ciasto do pizzy: 150 g wody 1/2 łyżeczki cukru 10 g świeżych drożdży 250 g mąki(...)ciasto na pizzę. Wyrabianie robotem to góra 2 i pół minuty. Z takiej porcji wyjdą Ci 2 pizze o średnicy 30 cm. Ja jedną zrobiłam na słodko, drugą na słono, bo ciasto to nadaje się na jeden i drugi rodzaj tego pysznego fast fooda. Ciasto nie musi wyrastać. Blaszkę smarujemy oliwą, kulkę ciasta rozciągamy na jej szerokość, brzegi ciasta również

MamaOskarka
Jagodzianki zimową porą 100

malin (ja użyłam owoce mrożone) Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką mąki, łyżką cukru a następnie rozprowadzamy w 3/4 szklanki ciepłego mleka (ale nie gorącego). Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Mąkę mieszamy ze szczyptą soli, resztą cukru i roztopionym (przestudzonym) masłem. Wbijamy 1 całe jajko i żółtko i dodajemy rozczyn drożdżowy. Mieszamy składniki i zagniatamy ciasto. Powinno być elastyczne(...)podwoiło swą objętość. Gdy ciasto wyrośnie kształtujemy z niego wałek i odcinamy plastry. Każdy z plastrów rozpłaszczamy dłoniom i wykładamy łyżeczką owoców. Jeśli używasz owoce mrożone należy je wcześniej rozmrozić. Zaklejamy brzegi ciasta i kształtujemy niedużą bułeczkę. Tak przygotowany bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy na chwilę aby wyrosły. Przed włożeniem do pieca bułeczki

peggiwkuchni
Tarta z kremem i owocami - malinami i jeżynami 163

Ciasto francuskie z pysznym, delikatnym,waniliowym kremem, malinami i jeżynami. Można je zrobić z innymi owocami. Będzie równie pyszne jeżeli użyjemy np. jagód lub brzoskwiń. Można eksperymentować. Ale dopóki są maliny i jeżyny, warto z nich skorzystać. Krem jest błyskawiczny do przygotowania, możemy przygotować go wcześniej i przechować w lodówce do chwili kiedy będziemy szykować ciasto ( nawet(...)zacząć ubijać śmietanę. Gdy zacznie gęstnieć, dodać  mascarpone, pestki wanilii, cukier i sok z cytryny. Ubijać tak długo aż krem zgęstnieje. Nałożyć na ostudzone ciasto, na wierzchu ułożyć opłukane i osączone owoce.  Przechowywać w lodówce. Smacznego

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania