Szybkie gofry proteinowe FIT 345200ml mleka – 150g mąki orkiszowej/żytniej/pszennej – 30g odżywki białkowej (u mnie o smaku ciasteczkowym) – 2 łyżki oleju – 1 jajko – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: – bita śmietana – ulubione owoce – cukier puder/ksylitol w pudrze Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy tak, by nie powstały grudki. Gofrownicę delikatnie natłuszczamy i rozgrzewamy. Ciasto wylewamy
Be Fit Be Strong
Sernik z kajmakiem 311Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. Masa serowa: 1,5 kg zmielonego sera (może być z wiaderka) 30 dag cukru 250 ml śmietany 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka 250 ml mleka 2 budynie waniliowe
Pyszności Słodkości
Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) 256mojprzepisna.pl | Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) Genialna owsianka, zapiekana z marchewką, doskonała alternatywa dla zwykłej codziennej owsianki. Kremowa, z przepysznymi zapiekanymi orzechami
moj przepis na
Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem 270szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Skworcu 1 jajko M 1/2 cytryny + kilka łyżeczek cukru pudru Przygotowanie: Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wsypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy łyżką. W drugiej mieszamy mokre. Łączymy obie miski, krótko mieszamy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy do każdej ciasto (do 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy
Słodkie okruszki
SZYBKA KREMÓWKA NA BISZKOPCIE 1114Zamiast ciasta francuskiego alb półfrancuskiego – biszkopt. Pokryty wspaniałą, kremową, budyniową masą tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * mąka pszenna – 3 czubate łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * jajko – 4 szt * budyń waniliowy – 40 g * cukier – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * mleko tłuste
Ostra na Słodko
Kokosowe muffinki 274cukru waniliowego 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki wiórek kokosowych Mokre składniki : 1/3 szklanki oleju 1 jajko 0,5 szklanki słodkiej śmietanki 36% 1/3 szklanki pełnotłustego mleka Przygotowanie : Suche składniki mieszam łyżką w dużej misce, mokre w drugiej. Mokre przelewam do suchych i mieszam tylko tyle, żeby wszystko się połączyło (ciasto będzie dość gęste). Od razu
Kocham Czekoladę
Wielkanocne babeczki do koszyczka 172zbyt dużej ilości powietrza do ciasta grozi zakalcem. Wielkanocne babeczki do koszyczka 7 -10 babeczek (w zależności od wielkości foremek) 1 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 60 g miękkiego masła 2/3 szkl cukru 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego 1 duże jajko 1/2 szkl jogurtu naturalnego (lub kefiru albo zsiadłego mleka) Piekarnik nagrzać
Posadzone i zjedzone
letnie ciasto z malinami i galaretką 3160koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze
Domowy Smak Jedzenia
Murzynek z czekoladą i śliwką 197Murzynek , ciasto znane chyba w każdym domu. Zawsze się udaje, zawsze smaczne. Dzisiaj propozycja nieco zmodyfikowana. ale jakże doskonała w smaku. Murzynek z kawałkami gorzkiej czekolady i suszoną śliwką. SKŁADNIKI 25 dag. margaryny; 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 4 łyżki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka małe opakowanie suszonych śliwek
W kuchennym oknie Ewy
Muffiny czekoladowo-miętowe 175300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 60g kakao szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3 gałązki mięty Stopioną i wystudzoną margarynę łączymy z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu łączymy dokładnie wszystkie suche składniki. Miętę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Nie należy robić tego zbyt długo. W cieście mogą zostać grudki. Przekładamy masę
Wrzosowa Polana
Jogurtowe BOUNTY 319wiórek kokosowych ✔ 2 łyżeczki proszku d/p ✔ ksylitol @purerein Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki. Wylewamy masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 30-35 min. Po ostudzeniu ciasta, dodajemy na wierzch polewę. POLEWA ✔ 15g odżywki czekoladowej ✔ 1 łyżka syropu klonowego ✔ 1łyżka syropu czekoladowego @waldenfarmsinternational ✔ odrobina mleka kokosowego Składniki mieszamy i mamy
Tetiisheri
Muffiny czekoladowe z serem pleśniowym 306mąkę, cukier, kakao, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. W rondelku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła wrzucamy pokruszoną czekoladę i mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Do masy czekoladowej dodajemy jajka i śmietanę. Mieszamy i przelewamy całość do miski z suchymi składnikami. Ciasto mieszamy, aby nie było grudek. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę mleka. Ciasto powinno być na tyle
Jacob Tastes
Placuszki owsiane z wiśniową konfiturą 222wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia mąkę z płatków owsianych wymieszaj z żółtkami i mlekiem. Dodaj mleka tyle, by konsystencja była raczej gęsta odziel białka od żółtek. W odzielnej miseczce ubij białka na sztywną pianę połącz masę z białkami. Jeśli masa wydaje Ci się za gęsta, dolej jeszcze trochę mleka. Po wyłożeniu na patelnię ciasto powinno się rozpływać wykładaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffiny musztardowe z cebulą i żółtym serem 187pierwszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. W drugiej zmiksować jajko, musztardę, olej i mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z posiekaną cebulę i żółtym serem - pokrojonym w kostkę. (Masę należy mieszać ręcznie i do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek
Di gotuje
blueberry crisp sky 270maki migdałowej 100 g margaryny bez laktozy borówki lub inne leśne świerze owoce 50 g cukru brązowego 1 jajko w proszku (1 łyżeczka proszku na 2 łyżeczki wody) powidła śliwkowe 1/2 słoika Potrzebne: Forma okrągła - ok 15 - 20 cm srednicy wałek stolnica miska Składniki suche(...)kawałki. Ugniatamy w misce całość składników aż masa będzie zwarta i gładka. Jeśli ciasto się kruszy - warto dodać troszkę mleka np. migdałowego. 3/4 Ciasta przekładamy na lekko posypaną mąką stolnicę, i rozwałkujemy na ok 0,4 mm. Nie za cienkie
Lajtkraft food intolerance