ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:98/512)

pyszne ciasto z resztek po soku z kremem mascarpone... 219

łyżeczki, soda 1 łyżeczka, kefir 1/2 szklanki KREM MASCARPONE: śmietana 30% 330 ml, cukier puder 2 łyżki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mascarpone 250 gram, dżem z aronii - ile potrzeba, posypka kolorowa - ile potrzeba Z TYCH SKŁADNIKÓW JEST PYSZNE CIASTO I SOK DO PICIA Z DODANIEM WINGRON = nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można(...)kominkiem 22 cm, przełożyć do formy ciasto włożyć do prodiża z grzaniem góra-dół, włączyć prodiż, piec około 40-45minut do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne i przekroić na dwa blaty KREM MASCARPONE: zimną śmietanę ubijać mikserem, gdy zacznie sztywnieć wsypać cukier puder i wanilinowy, dodać serek mascarpone i ubić wszystko na sztywno jeden blat posmarować grubo

W Mojej Kuchni Lubię
Beza Pavlova 236

który wolicie.     Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 300g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem: 250g serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Owoce sezonowe do wyboru: maliny, borówki, kwi, figi, czereśnie, brzoskwinie, winogrona itp. Listki mięty     *** Białka(...)Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, a później cukier puder – do smaku, mieszamy. Uwaga beza wychodzi bardzo słodka więc lepiej nie słodzić za bardzo kremu *** *** Bezę wypełniamy kremem i dekorujemy owocami oraz listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Torcik biszkoptowy z jeżynami 157

jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo cukier. W momencie, gdy piana(...)pianą. Dosypać obie mąki, proszek do pieczenia, ocet i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Piec około 35-40 min do momentu “suchego patyczka”. Wyłożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone przelać do miski i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier

Pieguskowa Kuchnia
Torcik biszkoptowy z jeżynami 181

jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo cukier. W momencie, gdy piana(...)pianą. Dosypać obie mąki, proszek do pieczenia, ocet i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Piec około 35-40 min do momentu „suchego patyczka”. Wyłożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone przelać do miski i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier

Pieguskowa Kuchnia
KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek 313

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem maślany z mascarpone to najpyszniejszy krem maślany jaki do tej pory miałam okazję zrobić. Jest wręcz

Słodki Pomysł
Szybki mazurek z wiśniową nutą 201

Szybki mazurek z wiśniową nutą Mazurek to proste, słodkie ciasto, które pojawia się na wielkanocnym stole. Mazurki mogą przybierać różne kształty. Można je przygotować w kształcie dużego jajka lub po prostu użyć dowolnej formy. Ja dziś polecam Wam prosty, szybki mazurek z wiśniową nutą. Pyszne kruche ciasto z wiśniowo-kajmakowym nadzieniem. Do tego kilka prostych dekoracji i mazurek gotowy. Mój(...)uważam, że wyszło uroczo Maluchy zadowolone, a to najważniejsze Ciasta na Wielkanoc Jeśli szukacie innych pysznych przepisów na ciasta na Wielkanoc , to koniecznie sprawdźcie np. pyszny sernik z mlekiem skondensowanym lub ucierany makowiec z jabłkami . Nie zapomnijcie też o pysznej babce. Świetna jest np. babka serowa z mascarpone . Mazurek wielkanocny przepis Składniki: Na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej

Słodkie okruszki
Mazurek kokosowy z malinami 214

pieczenia, przełożyć rozwałkowane ciasto. Brzegi ciasta uzupełnić wałeczkiem z ciasta i lekko docisnąć. Gotowe ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Składniki na krem śmietankowy: 250 ml śmietany kremówki 30 – 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Dodatkowo: ½ słoiczka(...)konfitury z malin pralinki Rafaello 1 szklanka wiórków kokosowych Sposób wykonania kremu śmietankowego: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie zmiksować. Wystudzone ciasto posmarować konfiturą z malin, na to wyłożyć krem śmietankowy, całość posypać wiórkami kokosowymi i udekorować Rafaello.   Gotowego mazurka można przechowywać przez trzy dni w lodówce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASCARPONE + FILMIK 109

MASA :  330 ml śmietany 30 %  2 cukry waniliowe  250 g mascarpone  1 śmieanfix owoce i mięta do dekoracji(...)lekko opadło i ostygło. Zimną śmietanę wlewamy do misy robota, dodajemy cukry i ubijamy na najwyższych obrotach, następnie wsypujemy śmietnfix i chwilkę mieszamy. Dodajemy mascarpone i mieszamy aż wszystko się połączy. Na ciasto rozkładamy śmietanę i ozdabiamy owocami i miętą. Ciasto podajemy schłodzone

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto krówka bez pieczenia 29833

pieczenia przygotowałam w małej formie o wymiarach 25x14x7cm, a jeśli macie ochotę na większą ilość tego smakołyku (albo posiadacie większą ilość łasuchów do konsumowania), proponuję zwiększyć proporcje składników. Ciasto krówka bez pieczenia Składniki:masa budyniowa 0,5l mleka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej100g krówek150g masłamasa mascarpone250g mascarpone150g masy krówkowej2 łyżeczki żelatyny0,25 szklanki mlekapolewa100g masy krówkowej2 łyżki masła2 łyżki(...)polewy- podawać mocno schłodzone, wtedy najlepiej się kroi Do ciasta wykorzystałam zarówno gotową masę krówkową, jak i cukierki krówki, można je stosować zamiennie, czyli zamiast np. 400g gotowej masy skorzystać z 400g rozpuszczonych krówek. Masa budyniowa jest mocno kremowa, brak dodatku cukru sprawia, że ma wyjątkowo delikatny smak. Masa mascarpone jest wyczuwalnie krówkowa, a całość doskonale uzupełniają orzechy włoskie zanurzone

Smakołyki Bereniki
Bajeczna tarta z sezonowymi owocami 210

prawdziwą wanilią  - pół łyżeczki soli Na krem: - 250ml śmietany 36%  - 500g serka mascarpone - 3 czubate łyżki cukru pudru - sok z jednej dużej cytryny Na wierzch:  - 5 śliwek węgierek - 1 duża brzoskwinia  - maliny - borówki - świeża mięta - kwiaty nasturcji  PRZYGOTOWANIE:  Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło. Razem łączymy. Następnie dodajemy cukier, sól i żółtka. Dokładnie(...)zarumienienia (około 20-25 minut). Ostatnie 5 minut możemy piec w 15 stopniach C, by zarumienić mocniej wierzch. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia ciasta.  Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie partiami dodajemy mascarpone. Na koniec dodajemy sok z 1 cytryny i ubijamy chwilę na puszysty krem. Chłodzimy w lodówce godzinę.  Po godzinie wykładamy krem na ciasto

Sajkofanka smaku
Czekoladowy tort fasolowy 247

przepyszne :) Fasola jest w ogóle niewyczuwalna. Z resztą przekonajcie się sami :) Składniki: Ciasto: 2 puszki po 400 g czerwonej fasoli 10 jajek 200 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 12 łyżek gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie: bezglutenowego) łyżeczka sody Masa: 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka(...)Wiśnie odsączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej mleko. Serek mascarpone zmiksować z likierem  wiśniowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Ciasto po upieczeniu przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować masą, ułożyć na niej wiśnie i przykryć drugim blatem. Górę i boki tortu również posmarować masą

Domowa Cookierenka Agi
Tarta z karmelizowanym czosnkiem 117

średnicy 28 cm wyłożyć ciastem - dno i boki, nadmiar ciasta odciąć, na ciasto położyć papier do pieczenia wysypać obciążenie, które zapobiegnie wstaniu ciasta podczas podpiekania, może to być fasola lub specjalne obciążniki do pieczenia ciast, formę wstawić do nagrzanego piekarnia, ciasto podpiec przez około 15-20 minut, następnie zdjąć papier i obciążenie i ponownie wstawić ciasto do piekarnika na około(...)cukier oraz 150 ml wody, gotować na średnim ogniu do zredukowania płynu do minimum, zdjąć z ognia. W miseczce rozbełtać jajka z dodatkiem śmietany, serka mascarpone, soli i pieprzu. Na dno podpieczonego ciasta rozłożyć kawałki miękkiego sera koziego, karmelizowany czosnek z syropem oraz twardy ser, równomiernie rozlać mieszaninę jajeczno-śmietanową. Tartę wstawić do piekarnika zmniejszyć temperaturę

SprawdzonaKuchnia.pl
TARTA SEROWA Z JABŁKAMI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 618

najbardziej! Kruche, chrupiące ciasto francuskie przykryte masą serową i soczystymi jabłkami zapiekanymi pod kryształkami cukru jest fantastycznym pomysłem dla wszystkich łasuchów! Robi się ją błyskawicznie i jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki! Ps. kolega podał ją z kremem balsamicznym o smaku malinowym – może i Wy wypróbujcie?! Polecam! SKŁADNIKI: * ser biały 3x mielony – 500 g * mascarpone(...)ziemniaczana – 1 łyżka * ciasto francuskie – ok. 250 g * jabłka – 3 szt * cukier do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Zmielony twaróg miksujemy z mascarpone i jajkiem, dodajemy ziarenka wanilii, cukier oraz mąki. Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim , nakłuwamy po całości. Na ciasto wylewamy masę serową , wygładzamy i układamy obrane i pokrojone w plasterki jabłkami. Całość posypujemy warstwą cukru

Ostra na Słodko
Ptysie z kakaową kruszonką i kremem mandarynkowym. 82

ilość kakao, mąką pszenną . Powstanie wtedy tradycyjna, słodka kruszonka. Przepis znajdziesz tutaj . Ciasto parzone. O cieście parzonym rozpisywałam się już w artykule Ciasto parzone – podstawowe informacje . Pokrótce opowiem, że jest to ciasto, które swój wzrost zawdzięcza dużej zawartości wody. Proporcje tego ciasta są tak dobrane, aby ciasto zachowało swoją konsystencję pomimo dużej zawartości płynów. Jednocześnie wiem, że moim czytelnikom(...)ognia i dalej chwilkę mieszamy. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. W między czasie przygotowujemy blaszkę. Do ochłodzonego ciasta dodajemy po jednym jajku, dokładnie mieszając masę po każdym z nich. Musimy uważać, aby nie rozrzedzić za bardzo ciasta. Ciasto ma odpowiednią konsystencję, gdy jego wierzchołek opada swobodnie (a nie spływa) z pałki lub szpatułki. Teraz formujemy ciasto na wcześniej przygotowanej blaszce, w małe

SmartBake.pl