ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:7/512)

ŚWIĄTECZNE CIASTO Z KREMEM KASZTANOWYM 82

przepis na roladę z kremem kasztanowym SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska: BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM , a tym razem proponuję Wam dla odmiany pyszne, proste w wykonaniu ciasto z kremem kasztanowym i mascarpone. Jeśli chcecie, aby na waszym świątecznym stole zagościły nieco inne, odbiegające od polskich tradycji smaki, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Życzę Wam pięknych, pomimo szczególnych okoliczności, Świąt(...)ciasto jest upieczone. Pozostaw do ostudzenia. Mocno schłodzoną kremówkę (przed użyciem wstaw ją do zamrażarki na około 10-15 minut), ubij z wyjętym z lodówki nieco wcześniej serkiem mascarpone. Ozdób ciasto wyciśniętym szprycą kremem z mascarpone, posyp lekko cukrem pudrem i udekoruj kandyzowanym kasztanem (opcjonalnie), i podaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Leśny mech z jagodami i mascarpone 154

Zapraszam na smaczne zielone ciasto z jagodami i serkiem mascarpone! : SKŁADNIKI: Ciasto: - 440 gram  mąki pszennej tortowej - 350 gram cukru trzcinowego - 250 gram szpinaku (użyłam mrożonego) - 300 ml oleju - 5 jajek - 5 łyżek soku z cytryny - 5 łyżeczek proszku do pieczenia - szczypta różowej soli himalajskiej Masa: - 1 kubeczek śmietanki 30% - 1 opakowanie serka mascarpone - 4 łyżki drobnego cukru Polewa(...)blaszkę i piekę ok. 50 minut w temp. 170 'C (grzałki  góra-dół ). Przygotowuję masę: Dobrze schłodzoną śmietankę miksuję z cukrem, pod koniec dodaję serek mascarpone.  Upieczone i przestudzone ciasto kroję wzdłuż, dodatkowo kroję cienki blat z góry, który następnie kruszę. Na pierwszy blat wykładam połowę masy, na to jagody, przykrywam drugim blatem. Następnie wykładam pozostałą masę, posypuję

Wielopokoleniowo
Tort na Pierwszy Dzień Lata 202

masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić, ale jeszcze płynną dodać do żółtek. Wymieszać. Partiami wsypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając.Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 20 minut.Ostudzić.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Jagody włożyć do garnka, dodać(...)Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone, delikatnie wmieszać do masy waniliowej. Przełożyć na masę truskawkową, wstawić do lodówki na 1 godzinę do całkowitego stężenia.Pozostałą kremówkę ubić z mascarponeCiasto wyjąc z tortownicy, ułożyć na talerzu. Wierzch i boki posmarować cienką warstwą śmietany. Brzegi obłożyć biszkoptami, żeby wyglądały jak płotek. Na wierzch zetrzeć czekoladę, udekorować truskawkami.Przechowywać w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 82

prace. Delikatnie rozwijamy płat ciasta francuskiego. Zostawiamy go na papierze, w który był zapakowany. Ciasto układamy dłuższym bokiem do siebie i smarujemy go serkiem (wymieszanym wcześniej z mlekiem). Należy pamiętać, żeby z jednej strony nie smarować części ciasta (dłuższy bok u góry). Zagwarantuje nam to wtedy sklejenie się ciasta po zwinięciu go w rulon. Posypujemy ciasto z serkiem świeżo mielonym(...)pusty kawałek ciasta. Następnie zwijamy powoli ciasto. Nie robimy tego zbyt ciasno, żeby zostawić ciastu miejsce na wyrośnięcie. Teraz ostrym nożem kroimy nasz rulon w plasterki grubości ok. 2 cm. Przekładamy je na blachę wyłożoną czystym papierem do pieczenia. Każdy “zawijas” smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość

gotować!
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 83

prace. Delikatnie rozwijamy płat ciasta francuskiego. Zostawiamy go na papierze, w który był zapakowany. Ciasto układamy dłuższym bokiem do siebie i smarujemy go serkiem (wymieszanym wcześniej z mlekiem). Należy pamiętać, żeby z jednej strony nie smarować części ciasta (dłuższy bok u góry). Zagwarantuje nam to wtedy sklejenie się ciasta po zwinięciu go w rulon. Posypujemy ciasto z serkiem świeżo mielonym(...)pusty kawałek ciasta. Następnie zwijamy powoli ciasto. Nie robimy tego zbyt ciasno, żeby zostawić ciastu miejsce na wyrośnięcie. Teraz ostrym nożem kroimy nasz rulon w plasterki grubości ok. 2 cm. Przekładamy je na blachę wyłożoną czystym papierem do pieczenia. Każdy “zawijas” smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość

gotować!
ciasto zemsta teściowej 494

odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie się ścinać dodajemy wydrylowane wiśnie. Ciasto bez bezy umieszczamy w foremce, na które wykładamy równomiernie tężejącą galaretę z wiśniami. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii 4 – 5 łyżek cukru pudru (więcej lub mniej

Domowy Smak Jedzenia
Jagodzianki najlepsze z najlepszych (test 4-ech przepisów) 3947

przez ok. 10 minut, wszystkie jagodzianki piekłam jednego dnia.  Sposób przygotowania dla wszystkich jagodzianek taki sam, wg poniższej instrukcji: Kleo układa wstążkę :)  --------------------------------------------------------------------------------------- Jagodzianki z dodatkiem mascarpone Zwycięskie jagodzianki - naprawdę przepyszne, ciasto delikatne i lekkie jak chmurka, dzięki dodatkowi mascarpone. Jedyny minus to taki, że ciasto mocno kleiło się do rąk, oczywiście podsypywałam je mąką, ale starałam się(...)łatwo się pracowało, jagodzianki wyglądają super, ale jak to mój M ąż określił - smakują jak sklepowe, niestety trochę "gumowato". Są dobre, ale w porównaniu do tych z ciasta nocnego, czy z dodatkiem mascarpone wypadają blado.   Składniki (na 16 szt.): 250 ml mleka 120 g masła 500 g mąki pszennej 7 g suszonych drożdży  szczypta soli 100 g drobnego

Domowa Cookierenka Agi
Ciasteczkowy sernik na zimno 111

Kiedy zrobiłam to ciasto po raz pierwszy na święta, wszyscy byli zachwyceni. Całość zniknęła w dwie godziny! SKŁADNIKI: Spód: 190g ciastek Kruszynek typu pieguski 100g margaryny Kasia lub Masła Krem: 330ml śmietany 30% 250g mascarpone 150g gęstego jogurtu naturalnego 80g cukru pudru łyżeczka kwasku cytrynowego 2 galaretki wiśniowe WYKONANIE: 1. Ciastka pokruszyć, margarynę podzielić na małe kawałeczki i wszystko razem

Prosty przepis na
Coraz WIĘCEJ kofeiny na Festiwalu Kawy 165

śniadaniowe czy na lekki lunch oraz wybór piwa i wina (już wkrótce).  Właścicielki podkreślają, że w kuchni nie używają półproduktów - pracują na naturalnych składnikach , a wszystkie kremy i ciasta wykonują samodzielnie od zera [źródło: Trójmiasto ]. Ta autorska cukiernia zlokalizowana jest bardzo wygodnie, bo tylko rzut beretem od Ulicy Świętojańskiej - niekwestionowanego, kulinarnego centrum Gdyni . Mieszkańcy kojarzą to miejsce głównie(...)dodatki okazały się niepotrzebne. Serio, bardzo dobra kawa! Profiteroles - czyli po polskiemu po prostu ptysie :) Zwykle nadziane są bitą śmietaną lub kremem budyniowym. W tym przypadku jednak króluje delikatne mascarpone . Ciasto ptysiowe okazało się przyjemnie miękkie , o ciekawej fakturze za sprawą kruszonki - zwracam zwykle na nie baczną uwagę, bo przy typowych ptysiach z cukierni często męczę się z nadgryzieniem twardego

Grunt to przepis!
Cheesecake z truskawkami (Cheesecake con fragole) 145

osuszamy i kroimy w kawałeczki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania stopniowo dodajemy ricottę i mascarpone.  Ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Masę przelewamy do formy, wyrównując wierzch łyżką, na którym  układamy kawałeczki truskawek. Cheesecake pieczemy ok. 35 - 40 minut.  Upieczony(...)asciugatele, eliminando il picciolo, quindi tagliatele a dadini. Riscaldate il forno a 180 gradi. In una ciotola montate le uova con lo zucchero. Successivamente aggiungete la ricotta e il mascarpone, amalgamando bene tutti gli ingredienti. Versate la crema sulla base di biscotti, livellando bene la superficie con una spatola,  quindi distribuitevi sopra le fragole. Cuocete la torta per circa

La grande e la piccola cuoca
Krem z mascarpone do tortu 92

Sprawdzony domowy przepis na krem z serka mascarpone i śmietany do dekoracji tortu. To szybka i łatwa w przygotowaniu masa do tynkowania tortu na bazie mascarpone i śmietany. Idealna także jako dekoracja innych ciast oraz jako krem do biszkoptu, babeczek i naleśników. Świetnie sprawdzi się również w klasycznym deserze z owocami. Najlepszy krem do tortów, to również krem bezpieczny, dlatego(...)tortu z mascarpone i mamy nadzieję, że wypełni smakiem nie jeden pyszny deser. Polecamy! Krem z serka mascarpone do tortu Składniki: serek mascarpone: 250 g śmietana 36 %: 250 g cukier puder: 1/2 szklanki ekstrakt waniliowy: 3/4 łyżeczki Krem z mascarpone do tortu przepis Przygotowanie: Do zimnej miski wlej mocno schłodzoną śmietanę i ubij na sztywno. Serek mascarpone wyjmij z lodówki

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką 97

który można modyfikować na mnóstwo sposobów. Ja co raz zmieniam owoce i smaki galaretek. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu, takie lekkie oraz orzeźwiające. Krem rozpływa się w ustach i idealnie łączy z resztą składników. Zresztą sami spróbujcie! Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód(...)wszystko wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na kremie umieścić owoce, które następnie należy zalać tężejącą galaretką/galaretkami (*) Ciasto schłodzić w lodówce do momentu całkowitego stężenia galaretki. Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - dodatkowe informacje: (*) Moje galaretki zmieszały się ze sobą tworząc krystaliczny, delikatnie zielony kolor. Możecie użyć galaretki o jednakowym smaku

Di gotuje
Rurki z serkiem mascarpone 129

Moja propozycja na dziś – rurki z serkiem mascarpone Rurki z serkiem mascarpone Składniki na ciasto: 500g mąki 250g masła 150g śmietany 2 żółtka szczypta soli Rurki z serkiem mascarpone Składniki na krem: 350 ml śmietany(...)śmietan fix cukier wanilinowy 2 łyżki cukru 250g serka mascarpone Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać chłodne masło. Masło posiekać z mąką, dodać śmietanę, masło i sól i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować (tak jak na pierogi), wycinać paski

Pomysłowa kuchnia
Joker bez pieczenia 925

Pierwszy raz spróbowałam tego ciasta u koleżanki z pracy. Tak mi posmakowało, że musiałam poprosić o przepis. Robię je teraz bardzo często u siebie w domu

Prosty przepis na
Czekoladowe ciasto z pure z buraka 178

buraki, mąkę, przesiane kakao, proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy i piec 45 minut w 180 stopniach. Na wierzch rozprowadzić polewę czekoladową lub serek mascarpone. Ciasto posypałam pudrem z czarnej porzeczki. Ale w sklepie ze zdrową żywnością, można kupić puder z buraka

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania