ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:261/512)

Torcik orzechowy 118

orzechowego i kruszonych orzechów arachidowych.   Składniki: biszkopt:2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru 1 szkl śmietanki 30% 2 czubate łyżki masła orzechowego 50 g kruszonych orzechów ziemnych Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy(...)wykładamy papierem do pieczenia (boki zostawiamy suche), wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie studzimy biszkopt i zimny przekrawamy na dwie części. Robimy masę:Do dużej miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę.Następnie dodajemy po 1 łyżce mascarpone i cały czas miksujemy aż do wyczerpania serka.Na

słodkie i nie tylko historie kulinarne
PROSTE Ciasto TIRAMISU z Wiśniami 215

subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PROSTE Ciasto TIRAMISU z Wiśniami Składniki: około 600g podłużnych biszkoptów Do nasączenia: 200ml mocnej kawy 200ml wiśniówki Krem: 250g serka mascarpone 200g gotowego sera na sernik (twaróg zmielony jak z wiaderka) 650ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) około 400g wiśni(...)wiśnie, wymieszać szpatułką ( patrz FILM ). 4. Połowę kremu wyłożyć na biszkopty w blaszce, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nasączyć pozostałym ponczem. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać. 5. Ciasto posypać kakao i wstawić do lodówki na całą noc. 6. Dobrze schłodzone ciasto można ostrożnie wyjąć z blaszki i podawać pokrojone na spore prostokąty. Porcję deseru udekorowałam śmietanką i wisienkami

Mała Cukierenka
Rolada biszkoptowa z malinami 196

delikatne niczym chmurka, ale możecie zastosować kremy jakie lubicie najbardziej czy to na bazie serka mascarpone, czy masła. Moim zdaniem w lato nic nie sprawdzi się lepiej jak bita puszysta śmietana i słodkie dojrzałe owoce.  Rolada z malinami to jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje latem. Zawsze czekam na nie z dużą niecierpliwością. Serdecznie Wam polecam, zrobicie

SMYKWKUCHNI
Babeczki (na oleju rzepakowym) z colą i kremem śmietankowym 121

rolę." Udekorowane kremem na bazie kremówki i serka mascarpone z dodatkiem ciemnego kakao lub/i barwnika spożywczego. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto:(8-10 sztuk) 200 g mąki pszennej(...)mokrych, dokładnie, ale krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto, do 3/4 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki 36% 50 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru kakao/czerwony barwnik spożywczy + czekoladowe serduszka* kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowe ciasto Earl Grey 370

herbaty Earl Grey. W przygotowaniu jest ono dosyć proste, po prostu mieszamy ze sobą składniki. Bardzo polecam… (ciut zmodyfikowany przepis z gazety „Baking Heaven”).     Składniki: Ciasto: 6 torebeczek herbaty Earl Grey (użyłam firmy Dilmah) 150ml wrzącej wody 100g masła – roztopionego i przestygniętego 3 duże jajka 150g ciemnego cukru Dark Muscovado 100g jasnego brązowego cukru 250g mąki(...)torebeczki herbaty Earl Grey (użyłam firmy Dilmah) 100ml wrzącej wody 3 łyżki jasnego brązowego cukru 250g serka mascarpone Wierzch i boki: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki miodu (użyłam naturalnego) Dodatkowo: Kolorowa posypka cukrowa     Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą, proszkiem, solą. 2. Herbatę zalać wrzącą wodą i odstawić na około

Mała Cukierenka
Malinowa chmurka 198

porządnie rozpuścić w wrzątku a następnie wymieszać z malinami. Galaretkę z owocami odłożyć do lekkiego zgęstnienia i wyłożyć na wystudzone ciasto kruche. Włożyć do lodówki do całego zastygnięcia. Składniki krem: 500 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone  3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę (schłodzoną wcześniej przez minimum 12 godzin ) umieścić w misie miksera

Krakowskie smaki Ani
Najlepsze ciasto z dyni i mąki kokosowej wilgotne 154

delikatnie wmieszać w masę. Ciasto przelać do tortownicy np. 20 cm, formy na muffiny lub innej. Składniki można podwoić, wtedy ciasta jest dużo na dużą blachę. Piec w 180 stopniach przez 45 - 50 minut. Krem jest z mascarpone z miodem i z wanilią. Można oprószyć tylko cukrem pudrem

AZgotuj!
Sernikowe Brownie z Truskawkami 264

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernikowe Brownie z Truskawkami Składniki: Brownie – ciasto czekoladowe: 200g gorzkiej czekolady 150g masła 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 jajka 180g jasnego brązowego cukru 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100ml mleka Masa serowa: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 100g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki ekstraktu

Mała Cukierenka
Sernik z białą czekoladą i malinami 691

Zresztą nie piszę więcej, spróbujcie sami :) SKŁADNIKI: spód: 15 dag mąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego lub z wiaderka ) 100 ml śmietany 36 % 100 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja 1 szklanka malin Wszystkie składniki na spód  zagnieść , schłodzić

Z Marcepanem
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 155

przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki na Halloween 164

mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietanki dodać czerwony barwnik i ubić mikserem. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Wstawić do lodówki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do 190 stopni i piec przez 20 minut. Odstawić by przestygły. Babeczki udekorować kremem. Przepis dodaję

pink envelope
Tartalettki jagodowe 131

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie:  2, 5 szklanki jagód 1 serek mascarpone 250 g 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę. Na tarteletki wykładamy jagodowy krem, dekorujemy jagodami. Wkładamy

Humanistka w kuchni
biszkopt a la tiramisu 176

mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Biszkopt ala tiramisu 190

mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Biszkopt najlepiej zrobić według przepisu na biszkopt z kakao. Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem z serka i zaparzamy mocną kawę. Kiedy

prawdziwe jedzenie
Śmietanowa kula w kawowych biszkoptach, z płynącą czekoladą 71

śmietany kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone 1 opakowanie śmietan - fixu 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów - 200 gram 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,  zaparzone w szklance wrzątku, z łyżeczką cukru  200 gram czekolady mlecznej lub deserowej 1 łyżka gorzkiego kakao do oprószenia ciasta Wykonanie: Potrzebna Wam będzie sporej wielkości(...)śmietan - fix.  Gdy zesztywnieje, dokładamy ser mascarpone i miksujemy do połączenia. Gotową masę wykładamy łyżką do przygotowanej miski z biszkoptami,  wygładzamy górę i wykładamy na nią pozostałe nasączone biszkopty. Tak przygotowaną, wypełnioną po brzegi miskę  wkładamy do lodówki - najlepiej na całą noc. Około dwie godziny przed podaniem ciasta,  rozpuszczamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej dwie

Kronika Piekarnika