ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:150/512)

Tort bezowy kokosowo-kawowy 342

mocno kawowym kremem. Doskonały przez cały rok, na wszelkie okazje. Po tym torciku na pewno nie ogarnie Was senność ;-) Ciasto szczególnie przypadnie do gustu wszystkim kawoszom :-) Polecam! Składniki :  Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z blach narysować ołówkiem(...)czekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek.   Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja :   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą

maniapieczenia
Czekoladowy tort Goplana 180

niego użyć dobrej jakości czekolady a taką jest czekolada Goplana. Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej(...)dodać połamaną czekoladę, chwilę odczekać, wymieszać do połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć

Wanilia i Kardamon
Babeczki z michałkami 232

całość za pomocą szpatułki. Następnie wlewamy kawę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy posiekane cukierki i mieszamy całość. Gotowe ciasto przekładamy łyżką do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy je do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 170°C (bez termoobiegu(...)mamy, to warto zwiększyć ilość mascarpone – 250g i zmniejszyć ilość kremówki 30% -150g. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 170°C, piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Przy termoobiegu zmniejszamy temperaturę o 15°C. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami

Słodki Pomysł
Sernik czekoladowy z musem 244

Rozpływający się w ustach czekoladowy sernik z musem czekoladowym to ciasto, które koniecznie musicie wypróbować. Połączenie sera z czekoladą jest połączeniem jak najbardziej udanym. Słodkość ciasta przełamują owoce – ja zdecydowałam się na jeżyny. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sernik czekoladowy Składniki na sernik czekoladowy. Spód: 15 dkg herbatników 5 dkg masła bez soli(...)momentu, w którym czekolada całkowicie się rozpuści. Wystudzić. W misce ubić 100 ml kremówki. Dodać mascarpone oraz płynną masę czekoladową z garnka (powinna być zimna). Ubijać razem kilka sekund a następnie wyłożyć masę na wystudzony sernik. Rozprowadzić dokładnie, w miarę równo. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce. Sernik czekoladowy Warto wiedzieć robiąc sernik czekoladowy z musem. Jajka, których użyjemy do upieczenia

MeCooks
Tort Tiramisu z malinami 279

Tiramisu z malinami Zrobić i posłodzić kawę. Odcedzić fusy i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i na najmniejszych obrotach miksera połączyć ze sobą. Na końcu dodać 1 kieliszek alkoholu. Biszkopty delikatnie zanurzyć w kawie i wyłożyć(...)szczeliny włożyć maliny. Wyłożyć ostatnią część kremu i wyrównać górę. Ciasto posypać ciemnym kakao oraz dodatkowo domowym pudrem z malin, aby uzyskać ciekawe połączenie kolorystyczne. Tort schłodzić. Krok po kroku przepis na tort Tiramisu z malinami 1. Ubić śmietanę kremówkę 2. Dodać mascarpone 3. Wlać kieliszek alkohol 4. Biszkopty nasączyć kawą i ułożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Leśny mech z malinami 206

składników. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia ( wystarczy samo dno ), wyrównać. Piec przez około 25 minut w temperaturze 175°C, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i odłożyć do całkowitego wystudzenia.  Wystudzone ciasto odkroić ostrym nożem od boków formy i ściąć wierzch wyrównując ciasto ( ciasto urośnie z lekką górką ).  Odcięte ciasto pokruszyć(...)rozmroziłam.  Ciasto szpinakowe zapiąć z powrotem w tortownicy lub w obręczy do tortów. Tężejącą galaretkę z malinami wylać na ciasto ( galaretka nie może być zbyt płynna gdyż wsiąknie w ciasto ). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz cukier puder umieścić

Opowieści z piekarnika
Tort czekoladowo-buraczany 158

patyczka).  Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w tortownicy. Zimne wyjmij z formy i przekrój na 4 blaty (ostatni będzie wypukły, gdyż ciasto urośnie "z górką"). Krem czekoladowy 100 g. gorzkiej czekolady 200 g. serka mascarpone 150 g. śmietanki 36% 1 op. śmietan-fixu (9 g.) 1 łyżeczka cukru pudru Czekoladę połam na kostki w włóż do małego rondelka(...)czekaj, aż "galaretka" zacznie tężeć. Mascarpone zmiksuj krótko z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skórką z limonki. Do mascarpone wlewaj po trochę tężejącej galaretki buraczanej i zmiksuj całość. Do nasączenia 1/2 szkl soku z pomarańczy Dolny blat ciasta nasącz około 2 łyżkami soku z pomarańczy. Rozsmaruj na nim połowę kremu buraczanego. Przykryj drugim blatem, nasącz go i wyłóż cały

Delicious Place
Rolada żyrafa 23044

Wzór znaleziony w sieci.....chwila namysłu .....kombinacje....pomysł.... I tak oto mi wyszło. Składniki na jasne ciasto: 1 jajko, 1 łyżka drobnego cukru  1 łyżka mąki pszennej  niepełna łyżka mąki ziemniaczanej  odrobinka proszku do pieczenia  5 g cukru waniliowego. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Białko oddzielić od żółtka, ubić na sztywną pianę. Dosypać cukier(...)dołu z ręczniczkiem zwinąć, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić w takiej formie do ostudzenia.Uwaga: nie czekamy, aż rolada wystygnie, robimy wszystko na gorąco.A masa dowolna. U mnie serek mascarpone z nutellą do smaku plus banan w środku

Malinowe Pocałunki
Sernikowa fantazja malinowo-czekoladowa na spodzie z ryżu preparowanego 198

Rześkie poranki, słoneczne dni i burzowe po południa. Stragany pełne młodych warzyw i sezonowych owoców. W polu kołyszące się zboża i łąki pełne ziół. Lipiec. Znowu

My simple kitchen
Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 136

gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy do dekoracji Ciasto czekoladowe Wszystkie składniki przełożyć  do miski i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę wyłożyć  papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok 40 minut. Śliwki zamoczyć(...)godziny. Po tym czasie za pomocą miksera ubić śmietankę z czekoladą i cukrem pudrem  na puszystą masę i dodać serek mascarpone całość zmiksować tylko do połączenia składników na gęsty krem. Upieczone i dobrze wystudzone ciasto ( najlepiej upiec dzień wcześniej )dzielimy na trzy równe blaty Odłożyć 3/4 łyżki kremu do posmarowania boków i wierzchu tortu, resztę podzielić na połowę. Pierwszy

Andzia Pichci
Minipavlove z granatem 234

białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z limonki Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany np. śmietanfix dowolny aromat do ciasta u mnie jaśminowy + granat i limonka do dekoracji Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo(...)Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 120 stopni, pieczemy ok. pół godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy przez godzinę. Kremówkę ubijamy razem z serkiem mascarpone do uzyskania jednolitej sztywnej konsystencji. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany. Na koniec dodajemy odrobinę ulubionego aromatu (można pominąć lub zastąpić np. pesteczkami wanilii

Ciastkozercy
Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty 244

czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę warto.Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty Składniki: Ciasto:  200 g gorzkiej czekolady  200 g masła  1 łyżka kawy rozpuszczalnej 170 g mąki tortowej 25 g kakao(...)trzcinowego 80 ml maślanki  3 jajka 120 ml zimnej wody 1 kieliszek likieru kokosowego ½ szklanki wiórków kokosowych Składniki na masę: 350 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru ½ szklanki wiórków kokosowych (można dodać nieco więcej) 2 łyżki likieru kokosowego  Polewa: 200 g czekolady  2 łyżki mleka Przygotowanie: Śmietanę kremówkę ubijamy

Mania Gotowania
Eklerki nadziewane bitą śmietaną 167

250ml wody szczypta soli 100g masła 5 jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) Dodatkowo: cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Wodę gotujemy wraz z masłem i szczyptą soli. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i mieszamy cały czas na małym ogniu aż do połączenia(...)nagrzanego do 200st C piekarnika na 20 minut (grzałka górna i dolna). Studzimy. 3. W czasie studzenia eklerków przygotowujemy krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Przekładamy do szprycy z założoną długą, a cienką końcówką i wbijając w środek eklerka nadziewamy je do pełna. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Eklerki najlepiej nadziewać tuż przed podaniem. Nie namokną

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 185

Ciasto: 180 g mąki pszennej 150 g drobnego brązowego cukru 150 ml oleju 3 jajka 250 g marchewki startej na średnich oczkach (3 spore marchewki) 100 g dyni (ugotowanej, rozgniecionej) 1 pomarańcza 50 g drobnych rodzynek 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru Krem cynamonowy: 200 g kremowego serka typu mascarpone(...)połączyć z przyprawami korzennymi, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać by nie było grudek.  Z pomarańczy wycisnąć 2 łyżki soku i dodać do ciasta. Dodać ugotowaną dynię, wymieszać. Wsypać marchewkę, rodzynki. Całość dokładnie wymieszać.   Przełożyć do tortownicy. Piec 45 – 50 min, aż wbity patyczek nie będzie oblepiony ciastem. Wystudzić. Ubić śmietankę z cukrem

maniapieczenia