ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:941/1309)

Tarta czekoladowa z kiwi. 143

masła, ciasto na tartę (wycinamy w nim 4 małe spody na tartę), 150 g czekolady Wykonanie: Pieczemy spód tarty. W osobnej misce łamiemy naszą czekoladę na drobne kosteczki. W garnku podgrzewamy śmietanę (aż do wrzenia). Następnie zalewamy nią naszą czekoladę. Mieszamy, tak by równomiernie rozpuścić czekoladę. Dorzucamy masło. Razem ucieramy aż do uzyskania jednolitej masy. Równomiernie rozprowadzamy masę czekoladową

MODA NA BIO
Naleśniki z cydrem 195

czasem ciasto robi się coraz bardziej gęste). 'naleśniki z cydrem' Składniki (na ok.12 naleśników): - 1 szklanka mleka - 1 szklanka cydru - 3 jajka - 10g masła - ok.1,5 szklanki mąki - 2-3 łyżki cukru pudru - szczypta soli Mąkę przesiać do miski, dodać sól i cukier puder. Dodać jajka, mleko, roztopione masło i cydr. Zmiksować na gładką masę (będzie rzadkawa). Odstawić

CookYourself
Muffinki z serem feta i czarnymi oliwkami 212

dolewamy małymi porcjami masę mleczno-jajeczną i miksujemy na średnich obrotach, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dodajemy porcjami pokruszony ser feta, cały czas miksując na małych obrotach. Następnie dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło - miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy posiekane na mniejsze kawałki oliwki i czosnek. Dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki lub silikonowe foremki ciastem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika

W kuchni Katie
Kostka truskawkowa bez pieczenia 618

dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. następnie dno wyłożyć herbatnikami. Truskawki wyłożyć na sitko i pozostawić żeby trochę odmarzły. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody (ok 200 ml), ostudzić. Kiedy zacznie tężeć, ubić bitą śmietanę. Dodać do niej tężejącą galaretkę i krótko zmiksować.  Następnie dodać truskawki (w całości lub zmiksowane na gładką masę) i wymieszać. Masę

Ze smakiem i z pasją
Słodkie bułki z serem i ananasem 117

wyrośnięciu wyrobić ciasto ponownie i uformować wałek, podzielić go na równe 13 części. Z każdej części uformować kulkę i układać na blaszkę wyłożoną papierem. Bułeczki należy umieszczać obok siebie w sporych odległościach. Pozostawić na 20 min, aby ponownie wyrosły. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Nadzienie Do zmielonego twarogu dodać wszystkie składniki i ucieramy na gładką masę. W wyrośniętych bułeczkach wyciskać

O kuchni z uczuciem
Odczarowujemy grysik | Pyszna kasza manna pieczona ze śliwkami 170

macie przepis na ciasto z kaszy manny z bakaliami i polewą czekoladową, ale bez pieczenia. SKŁADNIKI 2 szklanki mleka 6 łyżek kaszy manny 1 jajko 2 łyżki cukru ok.1/2kg śliwek (lub innych owoców) płatki migdałowe (do dekoracji) tłuszcz do wysmarowania formy WYKONANIE Grysik gotujemy z mlekiem, dodając roztrzepane jajko z cukrem. Do formy wysmarowanej tłuszczem przekładamy masę grysikową

Zofiana
"Mleczniak" - czekoladowo-kokosowy 161

Ciasta przypomina blok, ale nie ma w nim orzechów i herbatników. I jest miększy. Wyszedł pyszny, choć zastanawiałam się nad tym czy, aby coś z tego będzie. Przepis wpadł mi do głowy i po prostu musiałam go zrobić. Zajadaliśmy się nim dzisiaj ;). Najlepiej przetrzymać go w lodówce przez całą noc przed jedzeniem.Składniki:Masa Białaszklanka mleka w proszku1/2 szklanki wiórek

Moje pyszne gotowanie
Ciasteczka z lentilkami 149

cukrem na puszystą masę.Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać ze sobą.Do ubitego masła z cukrem dodawać, stale miksując na wolnych obrotach, po jednym jaju, a następnie powoli wsypywać mąkę z proszkiem i solą. Miskować, aż do połączenia się składników.Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.Na blachę wykładać po 1 czubatej łyżce ciasta (u mnie łyżka

Gospodyni Miejska
Podwójnie czekoladowe babeczki z borówkami 221

delikatnie łączymy z masą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki napewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas, kiedy babeczki

Ciastkozercy
Zrób to sam. Marcepan. Masa marcepanowa domowa 472

mnie masa, przydaje się do wielu deserów. Jest np. składnikiem nadzienia do Rogali marcińskich , które piekę już kolejny rok. Można w niektórych sklepach kupić gotowy marcepan, ale nie wszędzie jest więc warto wiedzieć jak go przygotować samemu. Szczególnie, że to prosta rzecz. Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem marcepanu : Babka marcepanowa z czekoladą Jabłka w cieście z marcepanem Marchewki z marcepanu

Smaczna Pyza
Ciasto ucierane z borówkami 148

się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;))) Składniki; 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka borówek, Wykonanie; Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką

Anioły w kuchni
Rogaliki drożdżowe 256

nadziać nutellą, masą twarogową lub makową. Składniki: 3,5 g świeżych drożdży 80 g margaryny 200 ml mleka 2 łyżki cukru 3,5 szklanki mąki 3 żółtka 1 jajko marmolada W letnim mleku rozpuszczamy drożdże, dodając cukier oraz 3-4 łyżki mąki. Produkty mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do zaczynu dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto na rogaliki. Ciasto wałkujemy

Salonik smaków
Mufinki jeżynowe 139

Świetne połączenie ciasta i owoców . Składniki: - 1/2 margaryny - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki mleka - 3 jajka - 2 szklanki mąki - 2 opakowania cukru waniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 pokruszonej czekolady (ja użyłam gorzkiej) - owoce (w moim przypadku jeżyny) Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrami. Wlewamy roztopioną i schłodzoną margarynę oraz pół szklanki mleka. Do przygotowanej masy wsypujemy mąkę i proszek

Zainspirowana w kuchni
Tort – pomysł na dekorację VII "Barbie - motyl" 251

tort, na widok którego moja księżniczka podskoczy z radości. W tym roku znowu się udało :) Tort w kształcie "Barbie - motyla" to prosty pomysł na dekorację domowego tortu – bez użycia masy cukrowej, bez skomplikowanych technik – po prostu smaczny domowy tort przygotowany przez mamę dla małej dziewczynki :) Tort w kształcie "Barbie - motyla" to okrągły biszkopt (średnica formy 24 cm ), który podzieliłam(...)blaty. Na pierwszym z nich rozsmarowałam krem z mascarpone, konfitury jagodowej, białej czekolady i soku z cytryny, a na drugim taki sam krem z konfiturą truskawkową. Przełożone i schłodzone ciasto przekroiłam pionowo na 2 połówki, a następnie każdą połówkę przekroiłam skośnie. Przekrojony tort wygląda jak pacyfka ;) Zamieniając połówki miejscami (prawą na lewą stronę, lewą na prawą stronę) i lekko rozsuwając

Trzeci talerz
Keks 286

Keks to ciasto typowo świąteczne, pieczone zazwyczaj w formie keksówce, przepełnione różnorodnymi bakaliami. Można go upiec na kilka dni wcześniej, zawinąć w ściereczkę i pozostawić w niezbyt ciepłym miejscu, a będzie smakował równie dobrze jak po upieczeniu, a może nawet lepiej. Keks można wzbogacić o ulubione przez siebie bakalie: tzw. mieszankę keksową, czyli kandyzowane skórki owocowe, rodzynki, suszone morele, daktyle(...)zdjąć skórkę (z włoskich nie trzeba) - wszystkie bakalie (poza kandyzowanymi skórkami) pokroić na średniej wielkości kawałki (wielkość według gustu)  - masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę - do masy maślanej dodawać pojedynczo jajka, po każdym ucierając, aż jajko wrobi się w masę - masa maślana przy łączeniu się z jajkami może wyglądać na zwarzoną, wystarczy od razu dodać

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania