ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:69/264)

Kruche z budyniem i malinami 188

część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm  Masa budyniowa : Do garnka wlać 2 szkl mleka, dodać cukier, zagotować.  W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy.  Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń.   Zetrzeć na budyń

Kuchnia Danusi
Kruche ciasto makowe z budyniem czekoladowym i konfiturą z czarnego bzu 199

dzięki budyniowi po prostu rozpływa się w ustach.  Składniki: (tortownica 22cm) 3 żółtka 120g zimnego masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g mąki 4 łyżki maku  opakowanie budyniu czekoladowego  konfitura z czarnego bzu Zimne masło zagniatamy szybko z żółtkami, makiem, cukrem, proszkiem do pieczenia i mąką. Formujemy dwa rulony, jeden kawałek ciasta wsadzamy(...)zostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciasta. Zapiekamy całość przez 25-30 minut w temperaturze 180*C. Letnie ciasto wkładamy do lodówki na trzy godziny, by masa budyniowa stężała

Gotowanie i blogowanie
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 167

proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami sypkie składniki na przemian ze śmietaną. Dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Ubitą pianę dodać do masy i wymieszać delikatnie. Pieczenie – formę o wymiarach 22 x 12 cm, wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy(...)minuty, obroty 5 dodać żółtka, utrzeć czas 30 sek, obroty 5 przesiać przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek budyniowy, proszek do pieczenia do masy maślanej dodać składniki suche i śmietanę, wymieszać czas 1 minuta, obroty 5 zgarnąć ciasto z boków naczynia, zmiksować czas 15 sek, obroty 6 dodać ubite białka i wymieszać za pomocą kopystki piec jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
Tartaletki z budyniem i owocami 651

Babeczki przyozdobione sezonowymi owocami pięknie prezentują się na stole. Jeśli posiadamy foremki do tartaletek, samo przygotowanie takich małych przysmaków nie jest pracochłonne, choć podzielone na kilka etapów. Do przygotowania masy budyniowej należy wykorzystać dobry jakościowo budyń w proszku i tak właśnie podaję w przepisie poniżej, jeśli natomiast nie mamy sprawdzonego budyniu lub chcemy przechowywać babeczki dłużej niż(...)dzięki temu będzie trwalszy. Z podanego przepisu można przygotować 10 tartaletek o średnicy 9cm. Tartaletki z budyniem i owocami Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli masa budyniowa 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 375ml mleka 2 łyżki cukru 30g masła dekoracja 80g jagód 180g malin masło

Smakołyki Bereniki
Snickers 175

gładkie ciasto. Dzielimy je na 3 równe części (najlepiej zwarzyć kulę ciasta, podzielić na 3 i potem odpowiednio odważyć). Przygotowujemy 3 arkusze papieru do pieczenia. Każdy z nich wkładamy do formy, w której będziemy piec ciasto (moja o wymiarach: . Następnie kulkę ciasta dokładnie rozwałkowujemy na długość i szerokość formy do pieczenia. Wyjmujemy z blachy pierwszy arkusz z rozwałkowanym ciastem, odkładamy(...)polewą orzechową (będący spodem ciasta) nakładamy kajmak (lub ugotowane skondensowane mleko) i rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim plackiem, na który nakładamy krem budyniowy. Na krem kładziemy trzeci, ostatni placek, który smarujemy resztą masy kajmakowej, na koniec posypując ją posiekanymi włoskimi orzechami. Ciasto najlepsze jest na drugi, a nawet trzeci dzień, kiedy placki lekko zmiękną, a całość się „przegryzie”. Ciasto może stać

MyCookBook.pl
Rafaello bez pieczenia 203

córki.   Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie   delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha! Składniki: 3-4 duże paczki herbatników 1 litr mleka 250 g margaryny 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej   1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych puszka masy kajmakowej Sposób wykonania kremu budyniowego: Z litra mleka(...)ułożoną warstwę z herbatników rozsmarować ½ puszki masy kajmakowej, przykryć kolejną warstwą herbatników i czynność powtórzyć do wyczerpania się składników. Na wierzch herbatników wyłożyć masę budyniową i całość posypać pozostałą ilością wiórków kokosowych. Gotowe ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki przed podaniem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tarta kakaowa z masą kokosową 236

kokosowego i bita śmietana z wiórkami kokosowymi w rezultacie dają pyszną tartę, która nie jest zbyt słodka i ciężka. To dzięki masie budyniowej, do której nie wkręcałam masła oraz bitej śmietanie, która nie jest za słodka. SKŁADNIKI Ciasto 160 g mąki 60 g cukru pudru 25 g kakao 1 jajko 100 g masła Masa puszka mleka kokosowego(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec najpierw przez 10 minut a następnie usunąć papier i piec kolejne 20-25 minut. Wyjąć i wystudzić. Wszystkie składniki na masę budyniową umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Wstawić na ogień i cały czas mieszając zagotować. Gorącą masę od razu przełożyć na spód tarty a następnie wystudzić. Zimną śmietanę ubijać mikserem

Złote przepisy
Ciasto z ananasem i kokosem 140

kostkę , łączymy z budyniem i studzimy . Białka ubijamy z cukrem , dodajemy kokos i lekko mieszamy . Pieczemy w temp . 180 st. C. Biszkopt  smarujemy masą budyniową a na wierzch kładziemy  upieczoną piankę z kokosem . Ciasto podajemy schłodzone

Smakowite Dania
Strucla z makiem 206

szklanki mleka migiem. Tak naprawdę, jeszcze ciepłą pochłanialiśmy w całości. Ledwo zdjęcie zrobiłam dla Was hihi, a mak połączyłam z masą budyniową i to był strzał w dziesiątkę - będzie Wam smakowało.  Składniki:  Ciasto 500 g mąki 30 g drożdży świeżych  50 g cukru 1/4 letniego mleka 2 jajka 150 g masła 35 g uprażonych, pokrojonych

Niezły Młynek
Pychotka 191

się je bardzo szybko. Kruche ciasto smarujemy aromatycznymi powidłami śliwkowymi, dekorujemy pyszną bezą z dodatkiem płatków migdałowych i pieczemy. Po ostudzeniu przekładamy masą budyniową i gotowe. Smacznego :) Mmm...po prostu pychotka! Spróbujcie. Rada: Jeśli chcecie, aby Wasze ciasto było jeszcze bardziej aromatyczne możecie płatki

Krokusowy Dom
Karpatka 178

Żeby Karpaty wyrosły i nie opadły w trakcie pieczenia nie należy otwierać piekarnika! Dokładnie tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Placki wystudzić. Masło, cukier puder i żółtka ubić na jednolitą, puszystą masę. Zagotować 2 szklanki mleka. Proszek budyniowy rozrobić w pozostałej 1 szklance mleka a następnie dodać(...)mąkę i ponownie dobrze wymieszać. Tak przygotowany roztwór wlać pomału do wrzącego mleka. Mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Wystudzoną masę budyniową dodawać stopniowo do masy maślanej mieszając całość robotem. Tak przygotowanym kremem przełożyć dwie warstwy ciasta (fot.3) . Wierzch obficie posypać cukrem pudrem (fot.4) . linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Tort Kora Orzechowa 404

Tort składający się z kilku warstw. Biszkopty kakaowe i bakaliowe przełożyłam budyniową masą brzoskwiniową, a środek wypełniłam musem z brzoskwiń. To ciekawe zestawienie smaków, inspirowane ciastem zwanym „korą orzechową”, świetnie sprawdziło się w formie tortu urodzinowego. Do wypieków użyłam mąki z Młynów Stoisław BISZKOPT KAKAOWY: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej Młyny Stoisław(...)orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek MUS BRZOSKWINIOWY: 480 g brzoskwiń (1 puszka) 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody MASA BRZOSKWINIOWA: 2 szklanki syropu spod brzoskwiń 1/4 szklanki cukru 2 żółtka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 200 g masła DEKORACJA: 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki kremówki 1 szklanka śmietanki kremówki

https:KKuchniaMniam
Ciasto styropian 1562

cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Do mniejszej części  wgnieść kakao i  schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa: 4 białka 3/4 szkl. cukru 1 op. budyniu śmietankowego (proszek(...)Dżem porzeczkowy lub inny najlepiej kwaskowaty Wykonanie: pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Podpieczone ciasto posmarować dżemem , masę śmietanową wymieszać  i delikatnie wylać na ciasto. Wierzch  posypać startym na grubych oczkach kakaowym ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze  przez

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
3 Bit z herbatnikami. 131

Dziś przedstawię Wam mój przepis na ciasto 3 Bit. :) Robi się je prosto, szybko i przyjemnie. Składniki: I. Masa budyniowa: 700 ml mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (bez cukru) 1 budyń z prawdziwą wanilią (bez cukru) 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie(...)herbatniki. Skrapiamy je delikatnie wodą różaną. Następnie rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy kolejną warstwą ciasteczek. Na nie wykładamy masę budyniową, którą również przykrywami herbatnikami. Wierzch deseru stanowi bita śmietana, udekorowana czekoladą i karmelem. Jeśli nie używamy śmietan-fixu lepiej wierzch ciasta udekorować na drugi dzień przed podaniem. Nie przepadam za bitą śmietaną dlatego zrobiłam jej cienką warstwę. Można użyć

DominikaDolci