ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:351/475)

Biscotto di Pasta Frolla, czyli przepyszne owocowe ciasto sypane. 166

laska wanilii ziarenka -cukier puder -kakao lub starta na wiórki czekolada -masło 1/2 kostki -truskawki, mam z tego roku swoje mrożone -drugi owoc wg uznania, ja używam borówek i malin świeżych; niepolskich niestety Wszystkie sypkie produkty przesiewamy w jedno. Dodajemy półtwarde posiekane masło i zagniatamy, jak się składniki złączą dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao i wszystkie(...)kruszonkę. W trakcie zagniatania dodajemy ziarenka wanilii. Naczynie do tarty smarujemy masłem i posypujemy manną. Można ewentualnie użyć tortownicy i wyłożyć ją papierem. Wykładamy pierwszą warstwę kruszonego ciasta, układamy na tym truskawki, dodajemy drugą, kakaową warstwę i nanosimy na nią pozostałe owoce; na koniec przykładamy ostatnią częścią. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem

BaRepas
Czekoladowe naleśniki na lawendowym zabajone 231

Małymi kroczkami zbliża się jesień. W mim ogródku nadal kwitnie lawenda, stąd pomysł na pyszne, czekoladowo-lawendowe naleśniki w nowej odsłonie, proste w wykonaniu. Z powodzeniem

SzczyptaSmaQ
Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI 323

fantastycznie się ze sobą łączą: świeże truskawki, śmietanka, podpieczona beza i podprażone płatki migdałowe, pycha! Rolada cudownie wygląda i jest bardzo prosta, szybka w przygotowaniu. Zamiast truskawek można dać maliny, borówkę czy jagody. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada BEZOWA(...)lodówki (jeśli odstawimy roladę na trochę będzie się lepiej kroiła). Po tym czasie roladę podajemy. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Tort z masą budyniową i bezami. 303

cukrem, to dać troszkę mniej niż 1/2 szklanki, jeżeli są bez cukru dać 1 szklankę), 0,65ml mleka, kostka masła w temperaturze pokojowej. owoce do dekoracji: borówki i maliny, woda do nasączenia biszkoptu: pół szklanki ciepłej wody, dwie łyżeczki cukru i sok wyciśnięty z połówki cytryny, 6 kostek czekolady. Przygotowanie: Zrobić budyń z dwóch paczek z 0.65ml mleka(...)biszkoptu. Górę i boki posmarować masą - boki lekko, a górę tak by owoce się trzymały. Borówki wcisnąć pomiędzy jedną, a drugą warstwę biszkopta - dookoła. Startą czekoladą obsypać boki  ciasta. Na górze według własnej wizji ułożyć owoce. Tort włożyć do lodówki na ok.2h. Smacznego

W kuchni u Moniki
Naleśniki kasztanowe z twarożkiem i owocami 180

Twarożek: 75 g twarogu chudego  1 łyżka jogurtu greckiego  kilka kropel ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka erytrytolu  Dodatkowo: garść owoców jagodowych  Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na patelni rozgrzej dosłownie kilka kropel oleju. Nalej porcję masy (podziel tak, aby wyszły minimum 4 naleśniki, chociaż mi z tej porcji zawsze wychodzi 6 sztuk(...)następnie przewróć na drugą stronę i smaż dosłownie jeszcze chwilkę.  Składniki na twarożek wymieszaj ze sobą i zawijaj w naleśniki. Na wierzch wyłóż owoce jagodowe, u mnie mrożone maliny i jagody kamczackie.  Wartości odżywcze: energia: 441 kcal białko: 29 g tłuszcze: 11 g węglowodany: 65 g błonnik

Zdrowie na języku :P
Przepis #150 Letnia pizza z owocami 140

Witajcie, sezon wiosenno-letni obfituje w pyszne owoce. Na targowiskach i w zieleniakach możemy kupić pachnące truskawki, maliny czy borówki - wybór jest przeogromny. Przyznam, że zawsze z niecierpliwością czekam na ten moment kiedy to na moim stole będą królowały świeżutkie owoce. Z owoców można przyrządzić wiele smacznych deserów, koktajli czy po prostu zjeść je bez dodatków. Ale kiedy znudzą się(...)takiej postaci to mam dla Was propozycję na pizzę z owocami. Uwierzcie, że warto spróbować!  Wartości odżywcze (tylko ciasto) na 100 g: 207 kcal w tym: B: 6,5 g; W: 32 g; T: 6.  Składniki - 200 g mąki orkiszowej - 200 ml letniej wody - 1 łyżka oleju kokosowego - 15 g drożdży  - odrobina cukru kokosowego Dodatki - sos czekoladowy

Health-Fit-Life
Sernik bez spodu z bitą śmietaną i owocami lata 174

jedzeniu pysznego ciasta nie chodzi tylko o sam fakt jedzenia:). Dobre ciasto zawsze jest świetną okazją do spotkania. Sięgnijmy po swój ulubiony przepis, zrealizujmy go z sercem i podzielmy się z bliskimi. Pozwólmy by świat na chwilę się zatrzymał. Sernik: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru 100g margaryny Palma Dodatki: 300ml śmietanki(...)łyżki cukru pudru 1 opakowanie fixu do usztywnienia śmietany owoce do dekoracji: truskawki, maliny, borówki mięta do dekoracji 1. Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około

Szefowa kuchni
Sernik z owocami lata 203

cytrynowego Masło posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, aż zacznie przypominać kruszonkę. Przełożyć do miski, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po wyjęciu ciasta z lodówki połowę kruszonki wysypać do formy o średnicy 23 cm, uprzedni wyłożonej papierem do pieczenia (spód). Dociskając, wylepić dno tortownicy. Podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut(...)twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 g mascarpone 3 duże jajka 3 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego 450 g owoców ( u mnie jeżyny, porzeczki i maliny) 2 łyżki mąki ziemniaczanej W misce umieścić twaróg, mascarpone, jajka, mąkę pszenną, cukier i ekstrakt cytrynowy, zmiksować tylko do połączenia składników. Owoce oprószyć mąką ziemniaczaną, delikatne wmieszać je do masy

Domowa cukiernia Ewy
Zawijane drożdżówki z jagodami i serem 251

trochę jagód to wylądowały w środku. Na tradycyjne jagodzianki owoców było zbyt mało, ale miałam jeszcze serek więc wykombinowałam je w innej formie. Jak widać na zdjęciach napakowałam w ciasto tyle nadzienia, że aż wyłaziło bokami kiedy kroiłam je na kawałki. Bałam się nawet, że za bardzo zaszalałam i skończy się na jednym, wielkim zakalcu, ale nic z tych rzeczy(...)mięciutkie, delikatne i jednocześnie wilgotne. Po prostu przepyszne! W domu pachniało bosko i nie mogłam doczekać się kiedy ostygną. Myślę, że zamiast jagód możecie dodać inne miękkie owoce np. maliny albo trochę startych jabłek i też będzie pysznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Zimna miska według Duńczyka 190

lodówce; nie oszukujcie więc, że sezon już się skończył), kobiałki truskawek, pęczki szparagów, młode cukinie i oszałamiająco pachnące pomidory, intensywne w kolorze czereśnie i rozkoszne, pełne maleńkich pesteczek maliny. Mojemu nie tak już sokolemu wzrokowi nie umknie nic - ostatnio z entuzjastycznym okrzykiem zachwytu rzuciłam się na czerwone porzeczki, które w Danii są drogie i ciężko je dostać. A tu proszę(...)sobie równiutko i tylko czekają, aż po któryś sięgnę. Nie oparłam się, dodatkowo zachęcana przez C., któremu udzieliła się nagła i nieodparta ochota na te czerwone kuleczki. Będzie więc ciasto czekoladowe z porzeczkowym kremem - już niedługo Wam je pokażę. Tymczasem jednak wróćmy do rabarbaru - mojego kwaśnego, ulubionego. Mam ogromną słabość do tych zielono-różowych łodyg, więc sięgam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego i świeżymi owocami 1508

składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. przez ok. 15 – 20 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki(...)cukru 1 żółtko 1 łyża masła dodatkowo: świeże owoce np. truskawki, borówki, maliny wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W pozostałym mleku mieszamy budyń z żółtkiem, który dodajemy do gotującego się mleka. Cały czas gotujemy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Jeszcze ciepły budyń nakładamy na upieczone ciasteczka i dekorujemy owocami

Domowy Smak Jedzenia
Śniadaniowy torcik podwójnie truskawkowy 173

Niestety sezon truskawek się kończy, a ja muszę pomału przechodzić na odwyk truskawkowy ;( jakie to smutne ! Będzie ciężko, ale postaram się zrekompensować stratę malinami, arbuzem oraz borówkami. Te placuszki robiłam jakieś 1.5 tygodnia temu na moje urodzinowe śniadanie ;) Niestety przepisu nie zapisałam, wypadł mi z głowy, ale po drugiej próbie udało mi się go odtworzyć ;) Składniki (8 placuszków): 2 jajka(...)łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm  3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 200g chudego twarogu szczypta sody kilka sztuk truskawek do ciasta (można też bez) jako dodatek twarożek z truskawkami Sposób przygotowania: Jedno białko ubijamy na sztywno z ksylitolem resztę składników (poza truskawkami) miksujemy na jednolitą masę delikatnie miksując dodajemy ubite białko smażymy placki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Karnawałowe róże z konfiturą malinową 195

użyłam robota w kilka chwil było gotowe). Następnie ciasto uderzamy energicznie drewnianą łyżką bądź wałkiem przez około 10 minut uklepując je. Przykrywamy je ściereczką i zostawiamy na kwadrans.  Ciasto wałkujemy na cienkie placki z których wycinamy 3 wielkości  krążków. Każde kółeczko nacinamy tworząc płatki.  Sklejamy 3 wielkości krążków smarując je na środku białkiem.  Olej rozgrzewamy(...)spodu. Smażymy do zarumieniania i przewracamy różyczki by spód się dopiekł.  Wyciągamy na papierowy ręcznik, który wciągnie nadmiar tłuszczu.  Podajemy dekorując cukrem pudrem i konfiturą z malin

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort chałwowo – waniliowy z frużeliną malinową 156

chałwy waniliowej 250 g mascarpone Krem waniliowy 250 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Frużelina malinowa 300 g malin 80 g cukru 1½ łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny Krem do tynkowania tortu 250 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nasączenie(...)przesiewamy przez sito. Dodajemy do masy z białek i delikatnie mieszamy, najlepiej przy pomocy szpatułki. Dno tortownicy o wymiarach 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około

Wędrówki po kuchni