ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:498/1282)

Pawi ogon Siostry Anastazji . 5097

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki typ 450 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Marmolada Jamar Krem ajerkoniakowy : 600 ml mleka 2 kremy Dr. Oetkera o smaku ajerkoniaku Lub krem budyniowy(...)odstawić do lekkiego stężenia. W przepisie na blaszkę układa się 2 rolady ja ułożyłam jedną na cieście kruchym. Warstwy ciasta : 1. ciasto kruche 2. cienka warstwa konfitury pomarańczowej ale nie       koniecznie. 3. połowa kremu 4. Na kremu ułożyć 2 rolady tak aby powstało miejsce na      galaretkę. 5. po bokach i między rolady ułożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada makowa z brzoskwiniami 116

delikatnie. Na koniec dodać mak i wymieszać. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 12 minut. Natychmiast zawinąć ciasto jak każdą roladę. Zawinąć w papier na którym się piekło ciasto. Zostawić w papierze aż ostygnie. Przygotowanie kremu – Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, zostawić żeby napęczniała. Następnie wlać wrzącą wodę, tyle żeby

Kuchnia Pokoleń
Sernik na kruchym cieście kakaowym 309

przemielić. Forma, w której pieczemy ciasto powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Lubisz serniki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym. The post Sernik na kruchym cieście kakaowym appeared first on MeCooks

mecooks
LEŚNY MECH 194

upiec 1-2 dni przed planowanym podaniem i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI CIASTO 300-450 g mrożonego szpinaku 300 g (2 szklanki) mąki  pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g (3/4 szklanki) cukru 170 ml oleju 3 jajka KREM 500 ml śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin 1 pełna łyżka żelatyny + 3 łyżki wody (można(...)minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia.  Zimne ciasto wykładamy na deskę wyłożoną papierem do pieczenia i ostrym nożem ścinamy boki ciasta (po około 1 cm). Rozdrabniamy na małe kawałeczki. KREM : Żelatynę wsypujemy do małego rondelka i zalewamy 3 łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 15 minut do napęcznienia. Przed samym użyciem podgrzewamy na minimalnym ogniu, cały

cool and minty
Ciasto z truskawkami, czyli impresje czerwcowe 190

sezonowe owoce. Natomiast żeby galaretki szybciej nam stężały, po przestudzeniu umieśćmy je w lodówce. Ciasto z truskawkami Składniki na biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru (165 g) 2/3 szklanki mąki tortowej (113 g) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (4 g) szczypta soli Składniki na krem śmietankowy: 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego (250 g) 600 ml śmietanki kremówki(...)wykładamy folią spożywczą lub folią aluminiową, wkładamy jedną część biszkoptu, na biszkopcie umieszczamy połowę kremu, przykrywamy drugim fragmentem biszkoptu, na który wykładamy drugą część kremu, na kremie rozkładamy pokrojone w plasterki truskawki, wkładamy ciasto do lodówki na co najmniej pół godziny. Wyciągamy ciasto z lodówki i zalewamy tężejącą galaretką, wierzch ciasta przykrywamy folią spożywczą, tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki

KulinarneImpresje.pl
Brzdąc na śmietanie 170

teraz już delikatnie wymieszać tylko szpatułką. Wylać ciasto do formy. U mnie wymiar blaszki 34x23cm, wysmarowana masłem i wyłożona papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 170stopni   około 20 minut. Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem gdyż każdy piekarnik piecze trochę inaczej… Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty. Krem śmietanowo – kakaowy 1,2 litra śmietany kremówki 1 szklanka cukru(...)żelatyna jest za ciepła. Poncz Do wody dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać do rozpuszczenia cukru. Przygotowanie/składanie ciasta: Spodnią cześć biszkoptu przełożyć do formy i dokładnie napączować. Dopiero wtedy nałożyć pierwszą warstwę ( nieco mniejsza połowa) kremu, po czy przyłożyć drugi blat odwrócony wierzchem do środka i znów napączować.   Na wierzch wyłożyć resztę masy śmietanowo – kakaowej i zrobić

W garach u Gosi
Jesienna tarta 131

wyjęciu, rozwałkowujemy ciasto na wielkość o 3 cm większą niż średnica naszej foremki do tarty (moja foremka 26 cm). Układamy ciasto w foremce, dociskamy boki i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20 minut. Krem: Przygotowuje zwykły budyń śmietankowy, zgodnie z przepisem z jedną uwagą. Zmniejszmy ilość mleka o ok. 100 ml. Można osłodzić(...)słoika ulubionego dżemu podgrzewamy w garnku. Nic nie dodajemy tylko czekamy aż odparuje woda. W tej sposób uzyskamy bardzo ciekawą w konsystencji konfiturę. FINAŁ Na ciasto wylewamy gorącą konfiturę i chłodzimy. Następnie wykładamy krem. Na górze układamy ulubione owoce.      SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Ciasto jesienna krówka z jabłkami 201

umieścić w misce i ubijać chwilę, po czym dodać masę kajmakową i zmiksować do połączenia składników. Na koniec wsypać śmietan-fixy i ponownie krótko zmiksować. Gotowy krem nałożyć szprycą dekoracyjną na wierzch ciasta. Ciasto przechowywać w chłodnym pomieszczeniu

Passions hobbies life
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 497

puszczą sok. Przetrzeć przez sito i połączyć z żelatyną. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i wmieszać w zimny mus porzeczkowy. Z sernika usunąć folię i wylać krem porzeczkowy. Kiedy stężeje wyjąć całe ciasto z formy, pokroić na kwadraty i na każdym położyć bezę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń

https:KKuchniaMniam
Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym i ananasem 182

pamiętam już kiedy piekłam takie przekładane ciasto. Ostatnio to albo drożdżowe, albo ucierane, albo sernik u mnie gościły. A już tak miałam smak na takie ciasto. Proste, a pyszne. Mięciutkie kakaowe biszkopty przełożyłam kremem budyniowym z ananasem i udekorowałam domową polewą czekoladową. Wyszło bardzo pysznie, idealnie do popołudniowej kawki. Macie ochotę? To poczęstujcie się lub upieczcie. Słodkich inspiracji i miłego(...)dokładnie mieszamy łyżką. 3. Przekładanie: Wystudzone biszkopty przekładamy kremem. 4. Polewa: Cukier i kakao przekładamy do garnka, dodajemy gorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Polewą smarujemy ciasto. 5. Chłodzenie: Tak wykonane ciasto wkładamy do lodówki

Izabelawkuchni
Tarta z malinami 201

składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 125 g margaryny 1 żółtko  1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 350 g malin Ze składników zagnieść ciasto jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Z ciasta uformować kule owinąć w folię i włożyć(...)fasolą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek mascarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować malinami i schłodzić

Monia miesza i gotuje
Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia. 370

czasu, ochoty lub siły na pieczenie czy przygotowanie bardziej wymyślnych ciast lub deserów. Spróbujcie, w prostocie tkwi siła i… smak Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia. Składniki: 24 herbatniki 1 krem do karpatki Emix 400 ml zimnego mleka kilka łyżeczek konfitury z jagód Nasze Domowe Dodatkowo: 1 polewa o smaku czekoladowym Emix płatki migdałów Emix Przygotowanie: Małą(...)spód układamy herbatniki. W większej misce miksujemy zimne mleko z kremem do karpatki. Krem ostrożnie wykładamy na herbaciany spód. Na krem wykładamy kilka łyżeczek konfitury z jagód, rozsmarowujemy je po całości. Na koniec wykładamy warstwę herbatników. Nasze ciasto (deser) wkładamy do lodówki (najlepiej na 2-3 godziny lub dłużej). Po tym czasie całość można polać polewą czekoladową i przyozdobić płatkami

Słodkie okruszki
Babeczki z kremem podwójnie kakaowe 272

styczniu królują... słodkości :) Proste i szybkie babeczki kakaowe na pewno podbiją Wasze podniebienia. SKŁADNIKI (ok. 20 babeczek) ciasto 1 płaska szklanka mąki pszennej 100g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1/2 łyżki proszku do pieczenia 2 żółtka jaj krem 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru (można więcej) 2 łyżki kakao 50ml wódki (można więcej) 1 łyżka(...)zależy od grubości i wielkości babeczek). Babeczki są dobre kiedy ciasto odchodzi delikatnie od brzegów foremki. Jeszcze ciepłe babeczki odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy

DefinicjaSmaku
Krem kokosowy 214

nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis wkrótce), i jako substytut mleka kokosowego (rozpuść 50 g kremu w 100 ml ciepłej wody). Najlepiej przechowywać krem w szafce

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. 297

dzisiaj na pyszny serniczek z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. Przyznam się że dawno go nie piekłam a przecież jest taki pyszny. Może upieczecie taki na święta ? :) Zapraszam :) Składniki na ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki typ 550 1/2 szklanki cukru pudru  2 łyżki kakao 200 g miękkiego masła 3 żółtka 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia(...)rodzynek 1 lukier czekoladowy Dr. Oetkera blaszka o wymiarach 32/25 Wykonanie : W misce ucieramy 2 żółtka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na krem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao, zagniatamy ciasto i odkładamy na około 10 minut do lodówki. Ser mielimy dwukrotnie, żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na krem. Białka ubijamy ze szczyptą soli

Sama słodycz i szczypta chili