ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:462/1282)

Tradycyjna brytfanka do pieczenia 242

brytfanki Upieczenie karpatki wiąże się z dużym skupienie i użyciem jedynie tych składników i w takiej ilości, jakie podane są w przepisie – w innym wypadku ciasto po prostu się nie uda. Wykonanie kremu też nie należy do prostych – od samego początku trzeba zwracać uwagę na to, czy krem przygotowywany na ogniu się nie przypala. Jeśli tak się stanie(...)cały będzie do wyrzucenia, ponieważ jego delikatna konsystencja przejdzie zapachem spalenizny. Ciasto karpatki dzieli się na dwie części i każdą z części piecze się osobno tak, aby powstały dwa blaty, które później będą przekładane kremem. Dobrze wypieczona karpatka będzie miała wygląd pola pokrytego pagórkami, a jej kolor będzie brązowo złocisty. Kształt tradycyjnej karpatki to właśnie prostokąt z brytfanki. Brytfanka nadaje

Trochę smaku
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 331

łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy(...)sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy wiórkami z czekolady. Wstawiamy do lodówki, aby masy stężały

słodki bratek
Bajaderka z zakalca 257

łyżki mleka 60 g cukru pudru 25 g kakao * jeśli używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy na dość drobno, drugą kruszymy(...)wykładamy dno blachy. Do reszty ciasta dodajemy dżem, pokruszone herbatniki i przestudzoną masę kakaową wraz z bakaliami. Jeśli masa jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę

Kuchnia od dwojga
Ciasto mleczna kanapka, mmmmmm :) 556

Wasze słodycze z dzieciństwa? poniżej przepis na ciasto ala "mleczna kanapka" :) Składniki  na ciasto: 6 jajek szczypta soli 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej  3 łyżki dobrego kakao 2 łyżki oleju 3/4 szklanki białego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 300 g masła  2 szklanki mleka w proszku (niebieskie opakowanie ) 2/3 szklanki cukru(...)masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tak by salaterka nie dotykała wrzątku).  Ostudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż i przekładamy mlecznym kremem. Na końcu polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ciasto wkładamy na 1 godz do lodówki. mleczna kanapka

Bon Appetit Małgorzaty
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 245

zrobiłam, a wszystkie moje obawy okazały się zbędne Już sam zapach ciasta nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem, tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Zagorzałym wielbicielom słodkości polecam dodać większą ilość miodu, aczkolwiek(...)ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco wcześniej, zależnie od piekarnika; wystarczy lekko poruszyć tortownicą- jeśli sernik nie jest upieczony, środek ciasta po poruszeniu będzie ewidentnie "płynny" Krem orzechowy: 50g masła orzechowego 75g miodu 70g serka śmietankowego Philadelphia light 20g orzeszków bez soli do dekoracji Masło orzechowe wymieszać z miodem, a następnie połączyć z serkiem

peanutbuttermonster
SZARLOTKA PO KASZTELAŃSKU 174

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa 2 kg jabłek 2-3 łyżki cukru 2 opakowania galaretki np.cytrynowej Krem 500 ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 80 g startej gorzkiej czekolady WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek.W miseczce miksujemy(...)miksujemy na najwyższych obrotach,gdy śmietana zaczyna gęstnieć wsypujemy cukier puder,cukier waniliowy i miksujemy dalej.Następnie partiami dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Krem wykładamy na zupełnie wystudzone ciasto wyrównujemy i posypujemy startą gorzką czekoladą. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Torcik „Panczo” 230

Składniki: Ciasto:   6 jajek, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, 2 szklanki mąki,1/2 łyżki proszku do pieczenia,1/2 łyżki soku z cytryny. Krem: 1 puszka ananasa(krążki), 800g śmietany 20% – 30%, 1,5 szklanki cukru, Polewa: 50 g ciemnej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę(...)krem. Śmietanę ubić z cukrem (można dodać cukier waniliowy). Włożyć do lodówki. Oba upieczone krążki przekroić wzdłuż. Na duży talerz położyć jasny krążek, przykryć kremem a na wierzch położyć po krążku z ananasa.Pozostałe ciasto jasne i 2 ciemne pokroić w grubszą kostkę. Każdy z nich zanurzać w śmietanie lub po prostu z nią wymieszać.Na wierzch układać ananas.Następnie

kulinarnajamka.blogspot.com
TARTA Z JAGODAMI 194

zakamarkach zamrażarki znalazłam jeszcze trochę jagód, więc postanowiłam zrobić kruchą tartę z jagodami, pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: ½ kostki margaryny, 1i 1/3 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka kakao Krem: 200 g sera kremowego philadelphia, 200 g śmietany 36 %, 3 łyżki cukru pudru, ½ szkl. jagód 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa(...)średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą.Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciastem wylepiamy formę, nakłuwamy widelcem, wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzone ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy 20 minut. Krem: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, a następnie serek. Na końcu dodajemy jagody oraz przestudzoną żelatynę. Wylewamy na ostudzone ciasto, wierzch polewamy

słodki bratek
Beza Pavlova 237

Beza Pavlova Prosty, a zarazem bardzo efektowny i przepyszny torcik bezowy z kremem i owocami. Beza jest chrupiąca z zewnątrz oraz delikatna i piankowa w środku. Wykonanie wcale nie est trudne, należy tylko ściśle trzymać się przepisu, a efekt WOW murowany. Na pieczenie (suszenie) bezy są dwa sposoby, które podałam Wam poniżej, sami wybierzcie, który wolicie.     Składniki: Beza(...)Przed samym podaniem przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, a później cukier puder – do smaku, mieszamy. Uwaga beza wychodzi bardzo słodka więc lepiej nie słodzić za bardzo kremu *** *** Bezę wypełniamy kremem i dekorujemy owocami oraz listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA

Blog z Apetytem
Tort Czekoladowy z Kremem Limonkowym 193

całkowitego ostudzenia.   Kiedy ciasto było już całkowicie wystudzone zabrałam się za pokrojenie go na dwa równe blaty. Jak widać na zdjęciu wyżej musiałam ściąć lekko również wierzch ciasta, ale to nawet dobrze, bo wykorzystałam przy deserkach :) DODATKOWO: połamana kora czekoladowa i czekoladowe puzzle to gotowce, które pochodzą ze sklepu Słodki Świat , dokładnie poszłam na łatwiznę :) Mus Truskawkowy ze słoika(...)mieć spokój na lata, polecam). No i przy pomocy rękawa i dużej tylki wycisnęłam krem na blat posmarowany wcześniej musem. Przyłożyłam drugim blatem jak to widać wyżej. Kremem obsmarowałam boki i górę ciasta, też tak jak to widzicie wyżej :) Starałam się, by było to wszystko równe, bo od tego zależy ostateczny wygląd tortu. Tu już widać, że boki obłożyłam korą

Blondynka Gotuje
Karmelowe LOVE 139

Dzisiaj ciasto dla prawdziwych łasuchów, pełne słodkich dodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa(...)karmelowej. Na wierzchu poukładać herbatniki jeden obok drugiego. Na herbatniki wyłożyć krem czekoladowy, wyrównać i ułożyć na niej herbatniki. 10. Herbatniki posmarować pozostałą masą karmelową i na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu. Masa śmietanowa: 11. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Kakaową śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta. 12. Ciasto odstawić, najlepiej na całą noc, w chłodne miejsce. Przed podaniem

Kocham Czekoladę
Karmelowe LOVE 378

Dzisiaj ciasto dla prawdziwych łasuchów, pełne słodkich dodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa(...)karmelowej. Na wierzchu poukładać herbatniki jeden obok drugiego. Na herbatniki wyłożyć krem czekoladowy, wyrównać i ułożyć na niej herbatniki. 10. Herbatniki posmarować pozostałą masą karmelową i na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu. Masa śmietanowa: 11. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Kakaową śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta. 12. Ciasto odstawić, najlepiej na całą noc, w chłodne miejsce. Przed podaniem

Kocham Czekoladę
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 237

dopisała, owocom zabrakło słodyczy, a ja czuję tak wielki niedosyt, że ciężko mi się z obecnym stanem rzeczy pogodzić. Co robić...? Upiec ciasto! Mam dla Was jeszcze letnią tartę, z malinami, morelami i boskim kremem budyniowym, pod którym ukryłam cienką warstwę obłędnej masy orzechowej. A wszystko to zapiekłam na cudownie kruchym cieście. Prosta, pełna słońca tarta, która z pewnością uczyni(...)jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kuchnia retro, czyli naleśniki z imbirem z cytrynowym kremem z mascarpone (najlepsze pod słońcem) 208

cytrynowym mascarpone. Mówię Wam- przepadłam! Samo ciasto- nieziemsko delikatne, cieniutkie i mega aromatyczne. A nadzienie lekkie i idealnie do niego pasujące. Naleśniki z imbirem z cytrynowym kremem z mascarpone- czego potrzebujemy? Do wykonania ciasta: -125g mąki pszennej -15g drobnego cukru -100ml śmietany 30 lub 36% -325ml mleka -szczypty soli -dwóch jaj -skórka otarta z połowy cytryny

Arbuziaki