ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:46/1282)

Ciasto kokosowe bez pieczenia 61739

umiarkowanej słodyczy i bardzo łatwe do przygotowania. Wiórki kokosowe sprawiają, że po zjedzeniu takiego ciasta nie czujemy się ociężali, tak jak to jest czasami w przypadku innych ciast z kremem. Z moich obserwacji wynika, że szczególnie w okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się ciasta, które przygotowuje się na zimno bez pieczenia. Przygotowałam, więc bardzo proste i smaczne ciasto z wiórków(...)kokosowych i kremu budyniowego. Takie ciasto najlepiej zrobić wieczorem, aby przez noc zmiękły herbatniki i można było dobrze pokroić.  Składniki: (na foremkę o wymiarach 14 cm x 28 cm x 7 cm) 2 szklanki wiórków kokosowych  250 g masła  2 budynie śmietankowe lub waniliowe (80 g)  1 szklanka cukru  750 ml mleka  2 żółtka

Kuchcik gotuje
Fale dunaju z wiśniami 310

wersji z wiśniami, a że sezon na te owoce w pełni postanowiłam upiec i przy okazji przypomnieć Wam przepis na to pyszne wilgotne ciasto z owcami i kremem budyniowym. Ciasto: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 garście wiśni szczypta soli Białka ubijamy(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) wykładamy na przemiennie ciemne i jasne ciasto, tak by uzyskać wzór szachownicy. Wiśnie myjemy, drylujemy i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok 40 minut w 180 st. C Krem: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła kakao do posypania Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy

Cynamonowe szczęście
ciasto Raffaello 115

pieczenia - na herbatnikach, z delikatnym, budyniowym kremem. Kokosowe niebo w gębie ;-) Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na wykonanie skomplikowanych warstwowych przekładańców, a jednak najdzie Was ochota na ciasto z kremem - ten przepis jest właśnie dla Was.     składniki: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 600 g herbatników 200 g masła 250 g wiórków kokosowych(...)odstawiam do ostygnięcia. Miękkie masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa jest kremowa. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe (niewielką ilość zostawiam do udekorowania ciasta) i dokładnie mieszam z kremem. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam ściśle pierwszą warstwę herbatników, przykrywam 1/4 częścią kremu. Postępuję tak do wyczerpania składników (wychodzą 4 warstwy). Ostatnią warstwę kremu posypuję wiórkami

babka w formie
Karpatka 185

najwyższych obrotach przez ok minut. Piekarnik nagrzać do 200stC. Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. KREM: Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem. Zestawić z ognia, wlać mleko z budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez(...)parę chwil cały czas mieszając. Przelać do miski i odstawić do wystygnięcia Przestudzony budyń zmiksować z masłem. Ciasto przekroić na pół. Krem wyłożyć na pierwszą część i przykryć pozostałym ciastem, posypać cukrem pudrem

Camilla w kuchni
Keto key lime pie (Paleo, LowCarb) 172

zdrowsze! Sekret pochodzenia zieleni ujawniony Ogólnie, źródłem inspiracji był ten przepis . Spód keto key lime pie powstał jednak z mojego ulubionego przepisu na keto kruche ciasto, które mieliście okazję poznać przy okazji babeczek z kremem i owocami . Dokonałam jednak małej modyfikacji, rumieniąc mąkę kokosową na suchej patelni. Dzięki temu zabiegowi spód uzyskał piękny karmelowy kolor i bardzo ładnie podkreślił zielony(...)sprawdzi się na letni deser. Ciasto jest bowiem bardzo lekkie i mocno orzeźwiające w smaku. Dosłownie rozpływa się w ustach! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword ciasta z kremem , ciasto z owocami , mus z awokado , tarta Porcje 12 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 1,5 godziny Składniki Spód 2 jajka 1 szklanka mąki

Modern Cave Girl
MIODOWNIK 340

każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut   w temperaturze 180 C. Po upieczeniu ciasta wyjąć z formy i przestudzić. Krem Do rondla wlać 500 ml mleka zagotować. 250 ml mleka  wymieszać  z kaszą manną oraz cukrem, cukrem waniliowy i wlać na gotujące się mleko, cały(...)kasza zgęstnieje, odstawić do wystygnięcia. Masło ucieramy na jasną i puszystą masę z cukrem pudrem , do masła dodajemy po łyżce zimnej kaszy i dokładnie miksujemy na puszysty krem. Pierwszy blat ciasta smarujemy połową kremu, na to wykładamy kolejny blat ciasta smarujemy pozostałą częścią kremu, przykrywamy trzecim blatem i polewamy polewą  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Kostka szczęścia ;) 516

ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej.  Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto- polewa. Uwaga! Galaretka z truskawek musi mieć bardzo gęstą konsystencję, bo inaczej wypłynie z ciasta. Przygotowane ciasto polecam nie wkładać(...)razu do lodówki, niech postoi sobie w temperaturze pokojowej, dzięki temu ciasto trochę namięknie od kremu i wszystko razem będzie bardziej do siebie pasowało. Dopiero po jakiś 2 godzinach robimy polewę i wstawiamy do lodówki. Polewa: 1/4 czekolady rozpuszczamy z mlekiem i smarujemy wierzch ciasta. Resztę czekolady ścieramy na tarce o małych oczkach i posypujemy ciasto.  SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
CIASTO RAFAELLO BEZ PIECZENIA – zdrowa wersja (wegańskie) 335

pyszne. W swojej szafce znalazłam macę (placki, które w składzie mają tylko mąkę i wodę, polecam razową macę z firmy Sonko ), dzięki czemu wymyśliłam zdrową wersję tego ciasta! Lekko zmieniłam również krem – tak, aby całość była zdrowa i wegańska. Do kremu użyłam cukier, ale równie dobrze możesz zastąpić go zamiennikami Gwarantuję, że całość niemalże nie odbiega od znanej wersji(...)kremu. Rozsmaruj go równomiernie i połóż na nim kolejne dwa placki macy, a następnie krem, Czynność powtarzaj, aby uzyskać 4 piętra ciasta – na wierzchu ma być krem, który posyp kokosem. Ciasto pozostaw na co najmniej 10 godzin, aby maca zmiękła. Najlepiej włóż go do lodówki. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto
Ciasto leśny mech 476

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. --> Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z tortownicy. Następnie odcinamy wierzch ciasta (około 1/3 ciasta). Odciętą część kruszymy w dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę(...)śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód ciasta, wierzch posypujemy okruchami z ciasta, a górę dekorujemy owocami. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Notatki *w trakcie pieczenia blaszkę możemy przykryć

Marta Gotuje
Cytrynowiec 91

dobrym wyborem na deser . Mocno orzeźwiające, cytrynowe, kremowe czego chcieć więcej? Już od dawna wiadomo, że lubię kremowe, wilgotne ciasta a nie przepadam za tzw “suchymi” ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może i jest trochę pracochłonne za sprawą kilku(...)lodówki. Cytrynowa pianka : galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i dolać zimną galaretkę. Ubić krótko i wylać na krem cytrynowy. Na wierzchu poukładać herbatniki i schłodzić ciasto w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku i odstawić do schłodzenia. Gdy zacznie tężeć wylać na herbatniki. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Cytrynowiec 164

dobrym wyborem na deser . Mocno orzeźwiające, cytrynowe, kremowe czego chcieć więcej? Już od dawna wiadomo, że lubię kremowe, wilgotne ciasta a nie przepadam za tzw “suchymi” ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może i jest trochę pracochłonne za sprawą kilku(...)lodówki. Cytrynowa pianka : galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i dolać zimną galaretkę. Ubić krótko i wylać na krem cytrynowy. Na wierzchu poukładać herbatniki i schłodzić ciasto w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku i odstawić do schłodzenia. Gdy zacznie tężeć wylać na herbatniki. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka 501

Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka – Pyszne, lekkie ciasto z brzoskwiniami na kremie śmietanowym z galaretkami. Powstało ze składników, które akurat miałam w domu. Całość pyszna, wilgotna, delikatnie cytrynowa. Na jednym kawałku nie można poprzestać. W przygotowaniu nie jest trudne, a smakuje wyśmienicie. Z podanego przepisu uzyskamy sporą blaszkę ciasta. Deser idealny na weekend, do niedzielnej kawy, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu. Biszkopt nasączyć pozostałym ponczem i wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Wierzch kremu ozdobiłam przy pomocy ząbkowanej packi do kremu (skrobak). Ciasto wstawić na całą noc do lodówki. 10. Ciasto podawać pokrojone na spore prostokąty. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Kopiec kreta z granatem 240

suchego patyczka. Wyjąć i najlepiej odstawić na noc do leżakowania. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części, górną część ciasta bardzo drobno pokruszyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić. W dolnej części wydrążyć dołek widoczny na zdjęciu poniżej.  Krem: 700 ml śmietanki 30 % 100 g mlecznej lub deserowej czekolady 3 smietan-fix 2 łyżki soku z cytryny ziarenka z laski(...)naczynia i ubić. W czasie ubijania dodać resztę składników oprócz czekolady. Kiedy śmietana będzie sztywna dodać startą czekoladę i delikatnie wymieszać łyżką. Ziarenka granatu wsypać w dołek ciasta. Wyłożyć krem tworząc okrągłą górkę i wygładzić łyżką. Na wierzch posypać wcześniej pokruszonym ciastem i lekko docisnąć ręką. Udekorować i schłodzić w lodówce. Smacznego! Przepis na spód kakaowy pochodzi z książki "BACKEN

Anielskie wypieki