ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:442/1282)

makowiec japoński z kremem 372

się konkretniejszego wypieku. Troszkę już zbrzydły mi galaretki i lekkie owocowe desery. Naszło mnie na makowiec. Ciężki, wilgotny, z dużą ilością kremu i polewą na wierzchu. Jako bazę wykorzystałam przepis na mój ulubiony makowiec japoński. Wyszło duże, podzielne ciasto. Można je dłużej przechowywać w lodówce, dzięki czemu starczyło nam na kilka dni do kawy.  *foremka 25*34 cm Składniki(...)cukier rozmieszać w połowie mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Na jeden placek makowy wyłożyć krem i przykryć  drugim blatem ciasta (najlepiej odwrócić do go góry nogami i delikatnie zdjąć papier). Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić. Wsypać cukier puder i kakao, wymieszać. Na końcu cały czas mieszając wlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszna karpatka 2458

kolejnymi. Ciasto powinno być gęste i jedwabiste.  Na koniec dodajemy szczyptę proszku. 2 blachy wykładamy papierem do pieczenia, dzielimy ciasto na dwie części i  rozsmarowujemy nierównomiernie ciasto, aby powstały nam góry. Pieczemy 30-40 min w 180 st. na złoty kolor.     2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Pozostałe mleko wymieszać z mąkami i żółtkami. Kiedy mleko(...)ostygnięcia, ale wcześniej nakrywamy folią, aby nie powstał kożuch. Kiedy budyń będzie już zimny, ubijamy masło na biały puch, następnie wciąż ucierając dodawać po łyżce budyń. Gotowy krem rozsmarować na blacie ciasta po czym przykryć drugim blatem i lekko docisnąć. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Gotuj z Agnes
Hucułka 102

Trochę 'przebojowo' zaczął mi się ten rok...(stąd moja nieobecność). Zaczynając od kradzieży zdjęć i przepisów z bloga, poprzez kilka nieudanych spraw aż po przymusową przeprowadzkę

Zielona Kuchnia
Ciasto ze śliwką kalifornijską i nutellą 138

Idealne na chłodny jesienny wieczór, akurat taki jak dzisiaj, czyli początek lipca... :(Miałam już dawno na nie ochotę, bardzo lubię suszone śliwki - w sosie do pieczeni

bistro mama
Tarta z ananasem i kremem jogurtowo – cytrynowym 217

krem i krążki aromatycznego ananasa w galaretce stanowią udane połączenie. Tarta zniknęłam u mnie błyskawicznie:). Bardzo polecam…     Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g masła szczypta soli 60g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 żółtko Krem: 5 łyżeczek żelatyny 250g naturalnego jogurtu 50g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g starta skórka z 1/2 cytryny sok wyciśnięty(...)posmarowaną masłem. Gęsto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190oC przez około 20-25 minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 3. Ananasa osączyć, zachowując syrop. 4. Żelatynę zalać 100ml syropu z puszki i odstawić na 10 minut, aby napęczniała. 5. Następnie żelatynę podgrzewać

Mała Cukierenka
Tarta z ananasem i kremem jogurtowo – cytrynowym 368

krem i krążki aromatycznego ananasa w galaretce stanowią udane połączenie. Tarta zniknęłam u mnie błyskawicznie:). Bardzo polecam…     Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g masła szczypta soli 60g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 żółtko Krem: 5 łyżeczek żelatyny 250g naturalnego jogurtu 50g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g starta skórka z 1/2 cytryny sok wyciśnięty(...)posmarowaną masłem. Gęsto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190oC przez około 20-25 minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 3. Ananasa osączyć, zachowując syrop. 4. Żelatynę zalać 100ml syropu z puszki i odstawić na 10 minut, aby napęczniała. 5. Następnie żelatynę podgrzewać

Mała Cukierenka
Malinowa chmurka na dużą blachę 874

miski i zagniatam gładkie ciasto. Uzyskuję nie dużą kulkę o średnicy kilkunastu cm jak na zdjęciu: Kulę ciasta wkładam do woreczka i przez 30 minut schładzam w lodówce. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Cienką warstwę ciasta rozprowadzam za pomocą rąk na blaszce . Wyrównuję i lekko ugniatam. Możesz oczywiście nakłuć kruche ciasto widelcem. Ciasto jest lekko kleiste, ale oczywiście bez problemu(...)Kruchy spód piekę na złoty kolor przez 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu, delikatnie wyciągam kruche ciasto z blaszki i zostawiam do ostudzenia. Po ostudzeniu przenoszę ciasto ponownie do blaszki. Możesz cienkiego i kruchego ciasta nie wyciągać. Ja to robię, aby lepiej odparowało. Kiedyś jak się spieszyłam, nie wyciągnęłam i też było dobrze. Krok 3. Przygotowuję warstwę

Ania gotuje
Keto tort malinowy – urodzinowy :) (Paleo, LowCarb) 341

aparycji. Także popełniłam kolejne udane keto ciasto . Co zrobić – jak widać jestem skazana na sukces w tej kwestii… ;D Tort malinowy - urodzinowy Urodziny też mogą być keto! Dowodem na to jest ten wspaniały keto tort malinowy z białą czekoladą. Pyszny i piękny zarazem. Komu kawałek? Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasto z owocami , czekolada , jajka , jogurt , owoce , torcik(...)będzie gęsta i lśniąca, połączyć ją delikatnie z masą żółtkową. Na koniec ostrożnie wmieszać suche składniki. Ciasto przelać do tortownicy (o średnicy ok. 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 20 -25 minut. Ostudzić. Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Krem malinowy Stałą część mleka kokosowego z puszki ubić na sztywno. Maliny zblendować i wmieszać do ubitego mleka

Modern Cave Girl
Muffinki Rafaello 182

jedno z naszych ulubionych ciast, dlatego często z nim eksperymentuję :) Dzisiaj mam dla Was kokosowe muffinki z migdałową niespodzianką w środku i pysznym kremem z dodatkiem białej czekolady. Całość świetnie się razem komponuje.  Ciasto:  jajko,  szklanka mleka,  250g mąki pszennej,  90 ml oleju,  80g cukru,  80g wiórków kokosowych,  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)Dodać do jajek, wsypać wiórki kokosowe i krótko zmiksować. Łyżką nakładać ciasto do silikonowych foremek na muffinki. Można je również piec w metalowych, jednak wcześniej należy je wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec około 20-30 minut w temp. 175 stopni (do tzw. suchego patyczka). Ostudzić. Krem:  160 ml śmietanki 36%,  100g białej czekolady.  Czekoladę stopić

Z miłości do słodkości
Pomarańczowe ptysie z kruszonką 274

Ptysie pieczone z kruchym ciastem na wierzchu, które równomiernie przykrywa wierzch tworząc chrupiącą i słodką kruszonkę. Wypełnione kremem na bazie serka mascarpone o intensywnym smaku pomarańczy. CIASTO NA PTYSIE: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 60 g masła lub margaryny 2 jajka szczypta soli KRUSZONKA: 100 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru KREM POMARAŃCZOWY(...)jednym jajku. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na papier do pieczenia płaskie rozetki o średnicy około 4 cm zachowując spore odstępy. Na wierzch przykleić schłodzone krążki wycięte z ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C, po 15 minutach zmniejszyć na 160*C i piec jeszcze przez 20 min. Ostudzić uchylając piekarnik. Galaretkę rozpuścić w wodzie. Z pomarańczy wycisnąć

https:KKuchniaMniam
CZARNY KREM DO DEKORACJI 1679

kremów maślanych do tynkowania i dekorowania tortów. W ten sposób możemy też zabarwić krem czekoladowy, ganache z masłem, drip na tort, biszkopt kakaowy lub ciasto czekoladowe i lukier. Polecam też wpis jak zrobić czerwony krem do dekoracji. Obserwuj Słodki Pomysł INSTAGRAMIE. Uwaga! Barwiąc krem na czarno nie można wcześniej wybielać kremu za pomocą wybielacza lub białego barwnika. Jak wiemy biały

Słodki Pomysł
Ciasto brzoskwiniowa delicja 285

świątecznych wypiekach pachnących przyprawami czas wrócić do tradycyjnego wypiekania. Zapraszam was na proste ciasto z galaretką i kremem z gorzkiej czekolady. Smakuje wybornie i nie jest za słodkie. Talerzyk Porcelana Bogucice z kolekcji Venezia. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej T500 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Galaretka: 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml wrzątku(...)około 25 minut. Po upieczeniu ostudzić. Galaretka: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odłożyć w zimne miejsce do lekkiego stężenia.  Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Krem czekoladowy: Dzień wcześniej zagotować kremówkę. Zdjąć z ognia dodać połamaną czekoladę i pozostawić na około 5 minut. Po tym czasie dokładnie rozmieszać czekoladę. Przykryć naczynie i schłodzić. Zimną kremówkę włożyć

Ala piecze i gotuje
Pączki malinowe 186

usmażeniu, kiedy prawie wystygły. Zamiast lukru pączki przyprószyłam cukrem pudrem - znowuż, kilka kalorii mniej na sztuce:)  No i powiem, Wam, że cudownie smakują z tym malinowym kremem w środku, a ciasto jest jak zawsze lekuchne i niesamowicie puszyste. Składniki (na 22 duże pączki): 650g mąki 25g drożdży 60g cukru 2 jajka 4 żółtka 80g śmietany 18% 250ml mleka ziarenka(...)masło, cały czas wyrabiając. Gdy masło wmiesza się w ciasto, uformować kulę, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania. Ciasto powinno zwiększyć objętość co najmniej dwukrotnie. Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki wielkości jajka, formować okrągłe pączki, układać na wysmarowanej olejem blasze, przykryć i pozostawić do napuszenia na ok 30 minut. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej do 170stC

Obiad gotowy
Tort węgierski 193

wanilii, alkoholizowane wiśnie, i pyszny czekoladowy spód. Marzenie każdego łasucha!   Składniki: Na ciasto: 200 g maki jajko 110 g cukru 8 dag miękkiego masła pół opakowania proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody 3 czubate łyżki kakao 2 łyżki miękkiego smalcu opakowanie cukru waniliowego Na krem: 2 opakowania budyniu waniliowego laska wanilii (opcjonalnie) 2 łyżki masła mniej niż 1l mleka(...)temperaturze 190 stopni c przez około 30-35 minut. Ciasto studzimy. Jeżeli było pieczone na papierze, należy go usunąć i wsadzić z powrotem do formy. Na ciasto wykładamy równa warstwę wiśni.  Krem: Przygotowujemy budynie wg. przepisu, dodając nieco mnie mleka a do niego miąższ z jednej laski wanilii i masło. Gotowy budyń wykładamy na wiśnie. Wygładzamy i posypujemy płatkami

Pyry na Gaz
Kremówka/napoleonka z kremem budyniowo-śmietankowym 132

inna nazwa. Tu prezentuję kremówka/napoleonkę z kremem budyniowo-śmietankowym, który troszkę różni się od znanej wersji.  Mój krem zamiast masła zawiera ubitą śmietankę, dzięki czemu jest bardziej lżejszy i również obłędnie smaczny! Spróbujecie? 1 porcja gotowego ciasta francuskiego (400-450g) Masa: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej (czubate) 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Budyń pozostawić do ostudzenia, a następnie zmiksować, aby stał się idealnie gładki i puszysty. Zimną kremówkę ubić i na sztywno i delikatnie połączyć z budyniem. Otrzymany krem wyłożyć na niepokrojony płat upieczonego ciasta, a na jego wierzchu ułożyć (ściśle, obok siebie) mniejsze kawałki.  Całość schłodzić w lodówce - minimum 2-3 godziny.  Przed podaniem kremówki/napoleonki posypać cukrem pudrem

Di gotuje