ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:365/1282)

Krem pomarańczowy (orange curd) 188

Pyszny, słodki i mocno owocowy - krem pomarańczowy. Idealny jako baza do przekładania ciast, ciasteczek i bez. Poniższy krem niesamowicie pachnie i smakuje, więc jeżeli lubicie pomarańcze to na pewno orange curd przypadnie Wam do gustu. Przepis dodaje do akcji "Pomarańcze - wszyscy tańczą i ja tańczę" . Składniki na słoik 200 ml: sok z 1 pomarańczy + miąższ odrobina soku z cytryny ½ kostki

Ugotować
Ciasto Mleczna Kanapka 133

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W ostatnim czasie bardzo modne stało się pieczenie ciast inspirowanych różnego rodzaju batonikami czy wafelkami. Był już snickers , 3 bit , lion a teraz pora na ciasto mleczna kanapka . Ciasto mleczna kanapka z puszystym kremem i kakaowym biszkoptem to idealny deser dla dzieci, jak i dorosłych. Jest bardzo lekkie, wilgotne i delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Ciasto(...)przypomina batonik, który dzieciaki wręcz uwielbiają. Na pewno będą zadowolone z takiego deseru. PRZEPIS NA CIASTO MLECZNA KANAPKA Składniki: BISZKOPT 5 jajek 40 g kakao 50 ml oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g cukru 120 g mąki tortowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KREM 150 ml mleka 100 g cukru 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru wanilinowego

Przepiski.pl
Przepis na pączki w dwóch odsłonach: smażonej i pieczonej 186

Rano z wyrośniętego ciasta należy uformować pączki (pamiętajcie o nadzieniu!) i pozostawić do wyrośnięcia. Lubicie słodycze? Polecam w takim razie: Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej Trudność Początkujący Czas przygotowania 1 godzina 10 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 1 godzina(...)Wymieszaj mąkę pszenną z solą i suchymi drożdżami, następnie dodaj resztę składników (cukier, jajka) i na koniec wlej podgrzane mleko z roztopionym masłem - składniki dodawaj po trochu, wyrabiając ciasto. Opcjonalnie możesz dodać aromat waniliowy/kieliszek rumu. 2 Wyrób ciasto (najłatwiej w misce), tak aby było elastyczne. Tak przygotowane ciasto przykryj ściereczką i włóż do letniej wody (temp

A to pestka
WUZETKA 157

pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier, następnie dodać żółtka z proszkiem, zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce mąki wymieszanej z kakao, ciasto wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej, pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30minut, gotowy zostawiamy do ostudzenia, a następnie przekrawamy na dwie części (z tortownicy wychodzą(...)zostawić do dekoracji), przykryć drugim blatem i lekko docisnąć, na wierzch wylać rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę, wyrównać, wierzch delikatnie podzielić na kwadraty i na każdy zrobić szprycą dekoracje z kremu, tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce. Biszkopty przed przełożeniem można delikatnie nasączyć mocną herbatą, biszkopt będzie bardziej wilgotny

KUCHNIA POLSKA
Sernik nowojorski wg Aleex 160

tłustego sera trzykrotnie mielonego  • 6 jajek • 5 żółtek  • 250 g cukru  • 3 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii  • sok z 1/2 cytryny  Krem śmietanowy:   • 500 ml kwaśnej gęstej śmietany 18%  • 50 g cukru waniliowego  Dodatkowo:   • 4 łyżki kakao  Sposób przygotowania:   1. Na dno formy z odpinaną obręczą o średnicy(...)spód. Sernik wstawić do piekarnika i piec przez 70 minut. 6. Do miski wlać śmietanę, dodać cukier waniliowy i utrzeć na gładką masę. 7. Uchylić piekarnik. Na wierzchu ciasta ostrożnie rozsmarować krem śmietanowy. 8. Piec kolejne 15 minut.  9. Studzić przez 10 minut w piekarniku, następnie uchylić drzwiczki i studzić znów przez 10 minut. Stopniowo otwierając piekarnik, całkowicie wystudzić

W mojej kuchni
Sernik z palonym masłem 171

Uwielbiam serniki, o czym pewnie już nie raz pisałam. Dlatego, jeśli mam przygotować ciasto na jakąś wyjątkową okazję, z dużym prawdopodobieństwem, graniczącym z pewnością będzie to właśnie sernik. Inspiracją do powstania tego sernika był przepis Ani Włodarczyk z bloga strawberiesfrompoland.pl, który dostosowałam do moich potrzeb (zawartości lodówki). Głównym bohaterem sernika, poza serem oczywiście (u Ani jest to ser Philadelphia(...)palone masło zyskuje karmelową barwę i wspaniały słodki, orzechowy aromat. Tak przygotowane masło to jeden z podstawowych składników kuchni francuskiej. Często używa się go do deserów jako bazy kremów, lodów lub ciast, ale genialnie komponuje się także z warzywami, doskonale podbija też smak mięsa i ryb. Wracając do mojego sernika, dzięki palonemu masłu zyskał wyjątkowy smak. Jest aksamitny i kremowy

Smakowity Blog Kulinarny
Klasyczna Wu-Zetka (W-Z) 681

jestem pewna jak to z tą wuzetką jest – kto ma rację i jak ta klasyczna, oryginalna powinna smakować, to jedno wiem na pewno – ta smakuje świetnie:) Kakaowe ciasto: 230 g miękkiego masła lub margaryny 110 g drobnego cukru 6 jajek 60 g ciemnego kakao (roztartego w 1/2 szklanki wrzącej wody) 230 g mąki krupczatki 1,5 łyżeczki proszku(...)wanilinowe 130 g cukru pudru 3 szklanki kwaśnej śmietany w temperaturze pokojowej Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy kwaśną śmietanę. Przygotowanym kremem przekładamy kakaowe ciasto. Polewa: 200g czekolady deserowej 1/4 szklanki kremówki lub mleka 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i ciągle mieszając rozpuszczamy na niewielkim ogniu

Smaki Na Talerzu
Ciasto kostka alpejska w wersji wegańskiej 286

świecie może się przejeść. Polecam je na specjalne okazje, idealnie sprawdzi się jako tort, bo tak naprawdę to ciasto się składa, i piecze tylko biszkopt. Pierwsza warstwa ciasta to biszkopt, potem warstwa kremu o smaku kawowego toffi z bezikami, a na to jeszcze idzie warstwa bitej śmietany- czysta rozpusta. Jest z nim trochę zabawy, nie ukrywam, zwłaszcza, jeżeli ktoś jest(...)gotowe jak i kajmak. Wegus ma pod górkę, ale jaka satysfakcja ps. Upiekłam to ciasto pilotażowo, bo chciałam przetestować przed urodzinami mamy, następnym razem upiekę je w tortownicy jako tortę, bo idealne się do tego nadaje. Na tortownicę o średnicy 26 cm składniki na krem i bitą śmietanę będą takie same, ale biszkopt upiekę z połowy składników. Składniki na wegańskie

greenscarf
Tort bezowy z rurkami waniliowymi 126

Są takie desery, do których chętnie wracamy i przygotowujemy je w różnych wersjach. Jednym z nich jest beza, z której robimy Pavlovą , bezowe rolady lub torty

niecodziennikpary
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 222

Zbieranie jagód w tym roku zaliczone, więc musiało powstać ciasto ;) Zamiast drożdżowego z kruszonką upiekłam biszkopt na mące kokosowej i przełożyłam lekkim kremem twarożkowym z nutą wanilii. Tort podarowałam w prezencie imieninowym. Jest lekki, nie zawiera masła i doskonale komponuje się ze świeżymi jagodami :) Oczywiście całość posłodziłam ksylitolem, więc tort nie zawiera tradycyjnego cukru. Na lato doskonały! :) Biszkopt kokosowy(...)Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. W czasie pieczenia pierwszego blatu przygotować ciasto na drugi, powtarzając czynności. Krem: 250 g serka mascarpone 2 opakowania naturalnego serka Apetina 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek ksylitolu (lub do smaku) ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki inuliny

FitKot
Cynamonowo-czekoladowa tarta z nutą wanilii i serkiem ricotta 205

oczami. I tak w mojej głowie powstał przepis na te tartę. Miałam ochotę (jak zawsze) na cynamon  :) A że niedawno dorwałam krem z ciasteczek speculoos, To wszystko zaczęło układać się w jedną, smakowitą całość :) Składniki: Ciasto: 300 gram mąki 100 g cukru pieczenia 100 g margaryny lub masła pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią(...)przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Na koniec dosypujemy pokrojoną czekoladę i delikatnie mieszamy.  Piekarnik nagrzewamy do 175 `C Formę do tatry smarujemy tłuszczem. 2/3 części ciasta rozwałkowujemy, wykładamy spód formy oraz brzegi (dość grubo). Spód smarujemy kremem z ciasteczek speculoos. Na to wylewamy masę serową. Na wierzchu układamy postarzałą część ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również

CynamonemPoOczach
Cynamonowo-czekoladowa tarta z nutą wanilii i serkiem ricotta 220

oczami. I tak w mojej głowie powstał przepis na te tartę. Miałam ochotę (jak zawsze) na cynamon  :) A że niedawno dorwałam krem z ciasteczek speculoos, To wszystko zaczęło układać się w jedną, smakowitą całość :) Składniki: Ciasto: 300 gram mąki 100 g cukru pieczenia 100 g margaryny lub masła pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią(...)przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Na koniec dosypujemy pokrojoną czekoladę i delikatnie mieszamy.  Piekarnik nagrzewamy do 175 `C Formę do tatry smarujemy tłuszczem. 2/3 części ciasta rozwałkowujemy, wykładamy spód formy oraz brzegi (dość grubo). Spód smarujemy kremem z ciasteczek speculoos. Na to wylewamy masę serową. Na wierzchu układamy postarzałą część ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również

CynamonemPoOczach
Tort czekoladowo-buraczany 185

minut (do suchego patyczka).  Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w tortownicy. Zimne wyjmij z formy i przekrój na 4 blaty (ostatni będzie wypukły, gdyż ciasto urośnie "z górką"). Krem czekoladowy 100 g. gorzkiej czekolady 200 g. serka mascarpone 150 g. śmietanki 36% 1 op. śmietan-fixu (9 g.) 1 łyżeczka cukru pudru Czekoladę połam na kostki w włóż(...)limonki. Do mascarpone wlewaj po trochę tężejącej galaretki buraczanej i zmiksuj całość. Do nasączenia 1/2 szkl soku z pomarańczy Dolny blat ciasta nasącz około 2 łyżkami soku z pomarańczy. Rozsmaruj na nim połowę kremu buraczanego. Przykryj drugim blatem, nasącz go i wyłóż cały krem czekoladowy. Przykryj trzecim blatem, nasącz sokiem i posmaruj drugą połową kremu z buraka. Połóż górny

Delicious Place
KOMBINATOR 131

całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na  koniec dodać krem kakaowy, dokładnie wymieszać. Mus arbuzowy -  miąższ arbuza pokroić w kostkę, wypestkować. Miąższ arbuza przełożyć do rondelka i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób(...)krem wyłożyć cały mus arbuzowy, wyrównujemy wierzch i schłodzić ok. 20 - 30 minut (do momentu, aż mus lekko stężeje). Delikatnie na mus arbuzowy kładziemy drugi blat ciasta i rozsmarowujemy pozostały krem kakaowy. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Następnie na masie kakaowej rozsypujemy borówkę amerykańską i zalewamy tężejąca galaretką arbuzową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
Stefanka 261

zagniatamy kruche ciasto, jeśli  z jakiegoś powodu klei się do rąk dodajemy jeszcze trochę mąki, jeśli natomiast nie chce się zagnieść dodajemy łyżkę lub 2 kwaśnej śmietany. Gotowe ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23x35 cm) i pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Najlepiej jest upiec placki dzień lub 2 wcześniej, by poleżały(...)partiami dodając cukier puder. Następnie nie przestając ucierać dodajemy po łyżce kaszy i sok z cytryny, ale tutaj już radzę próbować masy by nie okazała się zbyt kwaśna. Gotowym kremem przekładamy placki, a wierz oblewamy polewą czekoladową. Możecie jak ja użyć gotowej lub użyć np roztopionej w kąpieli wodnej czekolady. Smacznego

Cynamonowe szczęście