ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:353/1282)

Ciasto czekoladowe wg Huberta 150

piękne, a na dodatek pyszne ciasto "wyczarował" Hubert . To jego debiut cukierniczy i od razu powiem, że może spokojnie robić kolejne wypieki :) Podziwiam, bo ten młody Pan sporo się napracował. Zobaczcie sami :) Składniki : 1/2 szklanki mąki 3 jajka 1/2 szklanki cukru troszkę mniej niż pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao 1 i 1/2  łyżki(...)Masa mascarpone 250 g mascarpone 400 g kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny  100 ml wody wrzącej 2 łyżki mocnej kawy 2 dojrzałe banany Przygotowanie kremu: Żelatynę zalewamy wodą, dodajemy kawę, mieszamy, aż składniki się połączą, studzimy Mascarpone miksujemy z kremówką, aż powstanie bardzo gęsta masa  Dodajemy żelatynę i cukier puder. Połowę masy wykładamy

Proste Potrawy
Ciasto cappuccino z nutellą na herbatnikach 501

warstwa kremu stężeje zanim nałożymy ją do blaszki, proszę ją krótko podgrzać w mikrofalówce i rozmieszać (lub można też podgrzać na kuchence). Bardzo polecam…     Ciasto cappuccino z nutellą na herbatnikach Składniki: Krem: 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wody w temperaturze pokojowej 300g nutelli 600g śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)likierem i wyłożyć połowę jasnej śmietanki. Przykryć ją warstwą herbatników, skropić kawowym ponczem i na wierzch wyłożyć pozostały krem z nutellą. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników, skropić kawowym ponczem i wyłożyć pozostałą jasną śmietankę. 8. Ostatnią warstwę wyrównać i ciasto posypać kawą cappuccino w proszku. Blaszkę wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego! :)     Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Rolada kokosowa 131

wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy. Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę

Na moim talerzu
Rolada kokosowa 181

wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy. Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę

NA MOIM TALERZU
Finezyjne ciasto makowe 417

efektowne, a zarazem pyszne ciasto, kuszące swoim wyglądem, a cóż dopiero smakiem..... Ciasto: 6 jaj, 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia puszka brzoskwiń w puszce banany - 2 szt. sok z połowy cytryny 2 galaretki wiśniowe paczka biszkoptów okrągłych Krem: 2 żółtka 1 szklanka cukru syrop brzoskwiniowy z puszki duży budyń śmietankowy(...)Przygotować krem: Syrop, cukier zagotować. W wodzie rozprowadzić budyń i żółtka, i wlać do gotującego się soku, ugotować gładki budyń. Wystudzić, zmiksować z masłem. Nałożyć połowę 3/4 kremu na pierwszy blat ciasta, układać pionowo biszkopty, przekrojone na pół i prostą stroną ustawiać na kremie, nieregularnie, między biszkopty układać kawałki brzoskwiń, pokrojonych bananów, skropionych sokiem z połowy cytryny. na to wylać

kgwjanczewo
Tarta budyniowa z kwiatami hibiskusa i galaretką. 218

jajko 5 dag cukru  krem; 2 jajka 1 szklanka  kwaśnej śmietany 1 szklanka mleka ziarenka z 1 laski wanilii Skworcu.com.pl 1 budyń waniliowy 2- 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo;  kilka kandyzowanych kwiatów hibiskusa Skworcu.com.pl 2 cytrynowe galaretki   Przygotowanie;  Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić około pół godz(...)wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 190 C i piec około 15 min. Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą zmiksować aby nie było żadnych grudek. Wyjąć ciasto zdjąć obciążniki wylać na nie delikatnie krem. Zapiekać około 30 min. Kwiaty hibiskusa zalać niewielką ilością wrzątku i zostawić aby "rozkwitły". Budyń powinien być ścięty a nie płynny. Kiedy budyń się zetnie

Radość kipiąca uśmiechem.
delikatne ciasto a la raffaello 324

wiórka i miksujemy. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i dodajemy do kremu, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Odkładamy ok. 3 łyżki kremu na posmarowanie wierzchu ciasta. dodatkowo: ok. 125 ml ponczu (np. likier kokosowy lub sok z cytryny+troszkę cukru wymieszany z wodą – proporcje wg uznania) ok. 3 łyżki dżemu np. z czarnej(...)porzeczki ok. 50 g wiórek kokosowych do posypanie ciasta wykonanie ciasta: Pierwszy blat nasączamy ponczem, rozsmarowujemy na nim dżem a następnie 1/2 cz. kremu. Krem przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy go i rozsmarowujemy na nim drugą część kremu. Układamy trzeci biszkopt, nasączy go i smarujemy cienka warstwą krem. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, delikatnie dociskając. Całość schładzamy w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 600

maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka(...)walić wałkiem :-)  PONCZ składniki mieszamy ze sobą Pierwszy blat ciasta ponczujemy i wykładamy na niego 2/3 kremu.  Następnie przykrywamy drugim blatem, ponczujemy i przykrywamy resztą kremu. Całość posypujemy obficie słonecznikiem. Ciasto chowamy na noc do lodówki by wszystko ładnie się zmacerowało :-)  I gotowe. Ciasto jest wspaniałe, pięknie wygląda i bosko smakuje, polecam :-)  SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 248

Powoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe. Torcik czekoladowy z kawowym kremem Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 3 godziny(...)małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę. Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy.  Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę.  Gotowa masę  wykładamy na ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej  sześć godzin. Przed podaniem ciasto posypujemy kakao

Kulinarne przygody Gatity
Proste placki dyniowe z nasionami chia 217

polecam przerobienie jej na pyszne danie. Możliwości jest naprawdę wiele. Jest to bardzo uniwersalny owoc, trochę słodki w smaku, ale przepyszny. Możemy zrobić aromatyczne i rozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto Cappuccino 160

Idealna propozycja dla osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można

Zielona Kuchnia
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 203

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy.

Przepisy Kulinarne
Karpatka 141

Tradycyjnie składa się z 2 parzonych ciast (takiego jak na ptysie) przełożonych pysznym budyniowym kremem. Swoją nazwę prawdopodobnie zawdzięcza swojej niepowtarzalnej „urodzie”. Jej ciasto ma pofałdowaną i nieregularną strukturę po upieczeniu, co kojarzy się z górami:) KARPATKA Składniki Ciasto: 1 szklanka wody 125 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Margarynę i wodę umieszczamy w garnku, zagotowujemy mieszając przez

PatiGotuje
Tort makowy 213

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak

Mój pomysł na
CIASTO BAJADERKA 484

Rewelacyjnie pyszne ciasto, przygotowane na bazie ciastek, ciast, orzechów i rodzynek. Smaczne i pachnące rumem. Polecam do niedzielnej kawki, na przyjęcia itp.        

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania