ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:348/1282)

Wielkanocne wypieki - podsumowanie przepisów świątecznych na blogu 177

Cytrynowe ciasto ucierane. Myślę, że spokojnie można je upiec również w formie do babki, aby otrzymać babę cytrynową :) Ucierane ciasto cytrynowe  9. Lucynka, łatwy tort z kremem, ulubione ciasto całej mojej rodziny :) Na blogu są dwa przepisy na Lucynkę, ten tutaj to wersja "tuningowa" z serkiem mascarpone. Ciasto pracochłonne, ale warte odrobiny "zachodu". Lucynka - łatwy tort z kremem

Kraina Tysiąca Smaków
pijany bakaliowiec - ciasto imprezowe 629

końcu wypiek z dużą ilością alkoholu na andrzejki jak znalazł. Puszyste blaty o lekko piernikowej nutce przełożyłam kremem budyniowym, wierzch posmarowałam czymś a'la powidła kakaowe a na to dałam dużą ilość bakalii moczonych w rumie i czekoladę. Pierwszy raz od dawna ciasto nie doczekało nawet schłodzenia w lodówce, kroiliśmy od razu po złożeniu. A na drugi dzień okazało się(...)przelać ciasto. Piec w 180*C około 35 minut. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Bakalie odcedzić z rumu i połączyć go z herbatą. Nasączyć ciasto. Ze składników podanych na krem ugotować budyń, wystudzić go i utrzeć z miękkim masłem. Wyłożyć na dolne ciasto i przykryć druga jego częścią. Na wierzchu rozsmarować powidła wymieszane z kakao i wyłożyć bakalie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada bananowo-orzechowa 118

mascarpone, cukier puder i śmietan fix. Wszystko wymieszać ze sobą na dosyć gęsty krem (nie za długo). Na koniec wsypać orzechy i wymieszać całość szpatułką. Wystudzone ciasto rozwinąć i wyłożyć na nim 3/4 kremu. Na jej wewnętrznym krańcu ułożyć wzdłuż banany i całość ponownie zawinąć. Roladę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zwinięciem do dołu. Posmarować jej wierzch resztą(...)kremu. Roladę udekorować połówkami orzechów i posypać mieloną kawą. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą

My simple kitchen
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY 92

Mus z białej czekolady to lżejsza wersja Waszego ulubionego kremu z białej czekolady do tortu. Mus z białą czekoladą to lekki jak pianka krem czekoladowy. Można

Słodki Pomysł
Tęcza wiosenna s. Anastazji 131

Znów zanurzyłam się w lekturze książki siostry Anastazji : ) I czytam i próbuję i piekę. Dziś przekładaniec z tejże księgi : „Tęcza wiosenna”. Jak prawie wszystkie przekladańce siostry to ciasto także jest prze-py-szne, ale coś za coś- wymaga trochę czasu ;) Bardzo kremowe, owocowe, z wyśmienitą kokosową posypką. No i jest wyyysokie. Ja zdecydowałam się je zrobić na mniejszej blaszce(...)mieszamy i prażymy na patelni na złoty kolor. dodatkowo: biszkopty okrągłe ( ok. 20 sztuk) 2 galaretki malinowe rozrobione na 600 ml gorącej wody WYKONANIE: biszkopt masa jabłkowa ½ kremu biszkopty galaretka  ( ciasto odstawiamy z galaretką do lodówki na 1 godz., aby galaretka zupełnie stężała- będzie łatwiej rozsmarowywać na niej krem) ½ kremu prażone wiórki kokosowe Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto "4 w 1" 186

Masz ochotę na ciasto z makiem, kokosowe, kakaowe czy kisielowe?  Już nie musisz piec czterech ciast. Proponuję ciasto "4 w 1" przełożone kremem budyniowym  i frużeliną wiśniową. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki(...)nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroić na dwa placki. Krem budyniowy: Do dwóch i pół szklanki mleka dodajemy cukier i cukier wanilinowy. W pół szklanki mleka mieszamy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się mleka

Pyszności Słodkości
Tort truflowy (mocno czekoladowy) 125

czekoladę i zmiksować. Dodać alkohol i całość dokładnie wymieszać. Wykończenie tortu: biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Dolną część ułożyć na paterze, nasączyć połową ponczu, wyłożyć kilka łyżek kremu i przykryć drugim krążkiem ciasta. Nasączyć. Udekorować boki i wierzch tortu resztą kremu. Wstawić tort na 12 h do lodówki. Smacznego! źródło: zmodyfikowany przepis z gazetki "Ciasta świąteczne

Słodkie inspiracje
CZEKOLADOWA PIERZYNKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ 192

pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie

Ostra na Słodko
Tarta z kremem waniliowym i borówką amerykańską 101

Dawno nie jadłam borówki amerykańskiej.Nie będę ukrywać, że wolę je na śniadanie z jogurtem niż w cieście. Ale własny blog zobowiązuje :)) więc jest tarta z kremem waniliowym i rzeczonymi owocami!Czytaj więcej

bistro mama
Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 130

mleka każdy ) 4 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: cukier puder do oprószenia  Wykonanie pyszne karpatki z kremem budyniowo-czekoladowym: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem ( ja tak zrobiłam ). Gotujemy(...)ucieramy aż krem będzie puszysty. Na koniec dodajemy czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 5. Przekładanie: Gotowym kremem przekładamy wystudzone blaty karpatkowe. 6. Pudrowanie: Karpatkę od razu oprószamy obficie cukrem pudrem. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. 7. Podanie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Karpatka 139

wielu to ulubione ciasto i przepis stary jak świat ale dla mnie jest to całkowita nowość, bo zrobiłam to ciasto pierwszy raz i nawet wyszło. Ciasto bardzo ładnie wyrosło, a krem bajka.... idealny, taki jak lubię w karpatce. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem

Pysznie & Pięknie
Ciasto biszkoptowe z galaretką 92

patyczek  do piekarnika i nakłuwamy ciasto (nigdy nie wyciągamy biszkoptu bo może powstać zakalec), jeżeli po wyciągnięciu patyczek będzie suchy ciasto jest już upieczone. Upieczony biszkopt wyłożyć na kratkę, odkleić papier i dobrze wychłodzić. Składniki na krem 150 ml śmietanki 36% 30 g cukru pudru 5 g żelatyny 30 ml wody Śmietankę dobrze schłodzić w lodówce. Żelatynę namoczyć(...)odstawiamy do stężenia. Przestudzony biszkopt wkładamy do formy w której się piekł (dlatego najlepiej w rancie cukierniczym), na biszkopt nałożyć cienką warstwę kremu. Poukładać dowolne owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do schłodzenia. Artykuł Ciasto biszkoptowe z galaretką pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
ŚMIETANKOWY PUCH 117

nieco zimowym nastroju. Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne! Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/2szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga

Słodki Zakątek
Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera 217

którego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray

Moja Delicja
Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera 282

którego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray

Moja Delicja
Ciasto marchewkowe z kremem śmietankowym 181

syrop wymieszać z sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Przecedzić przez sitko. Przestudzone ciasto nasączyć syropem cytrusowym. Masa śmietankowa - śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Kremem udekorować wierzch ciasta. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
markizy w posypce kolorowej 149

posypkach. A tych za sprawą sklepu Słodki Świat mam ostatnio w domu mnóstwo. Pomieszałyśmy więc wszystkie razem i tak powstała kolorowa otoczka do markiz nadziewanych czekoladowym kremem.  Składniki: na ciasto: 275 g mąki 200 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na krem: 100 g masła 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella łyżka wódki do posypania

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciacho z kulkami 242

wielkość blaszki, smarujemy powidłami. Z ciemnego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego w środek każdego włożyć 3 - 4 rodzynki. Wkładamy kulki na ciasto posmarowane powidłami. Pieczemy ok 45 min w temperaturze 180 stopni C. Krem 1 kostka masła 3 torebki galaretki wiśniowej 2 łyżki żelatyny 4 białka 1 szklanka cukru Wykonanie: Masło ucieramy na puch.  Rozpuszczamy 1 galaretkę(...)parze, dodajemy cukier, nadal ubijając aż cukier się rozpuści.  Ubitą pianę małymi partiami dodajemy do utartego masła cały czas ucierając następnie dokładamy gęstniejącą galaretkę.  Krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Rozpuszczamy pozostałe galaretki według przepisu umieszczonego na opakowaniu zostawiamy do lekkiego stężenia,  następnie wylewamy na krem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Smacznego

kgwjanczewo